Colecția Prints by Irina Neacșu ne inspiră “Emoții sub cerul liber”. O descoperiți în premieră în acest weekend. La Made in RO.

După colecțiile Urban Heros, Music School, Life of a dream și Characters, Irina Neacșu, fondatoarea brandului thecraft LAB, ne surprinde cu o nouă abordare în ce privește tapițeria pieselor de mobilier și elementul textil al accesoriilor. Irina a pregătit o nouă colecție – Prints, pe care o va dezvălui în întregime și în exclusivitate la Made in RO – Târg de design românesc: în acest weekend, pe 20 și 21 decembrie, @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (12)

Colecția Prints are ceva din serenitatea colecției H.O.M.E. – despre care v-am povestit aici. Numai că emoțiile sunt mai puternice acum, mai intens redate, iar tehnica cu totul alta. Nu mai vorbim de mix textil, ci de print digital pe textil. Iar imaginile imprimate pe tapițeria fotoliilor, pe pernuțe, abajururile veiozelor și chiar pe tricouri nu sunt simple fotografii, sunt, de fapt, picturi în ulei fotografiate. Și sunt inspirate de călătoriile Irinei pe plaiurile, mai ales montane, ale României.

Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (1) Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (4)

Irina Neacșu și-a numit proiectul CER – Emoții sub cerul liber, iar colecția-capsulă Prints va fi urmată și de alte minicolecții în cadrul acestui nou proiect. Prints e povestea de design a emoțiilor ”outdoor” transpuse pentru interior în produse și accesorii de purtat, de decorat și mai ales de făcut cadou, destinate celor pasionați de natură, care poartă cu drag amintiri ale pasiunii lor. 

Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (2)

“80% din timpul meu liber se desfăşoară, într-un fel sau altul, în natură. Muntele a devenit “priza” mea, pentru că acolo elimin stresul şi mă încarc cu energie bună, iar aceste picturi redau tocmai prin discromație starea mea anume, emoţia irepetabilă, personală, pe care am experimentat-o în acel peisaj. Prints este o colecţie despre emoţie, despre personalitate, despre legătura cu natura şi despre acele lucruri ce dau culoare vieţii -intangibile, pe care am vrut să le aduc mai aproape de noi”, spune designerul Irina Neacșu.

Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (5)Pictura Visător, ce a ajuns imprimată pe fotoliul, pernuța și tricoul cu același nume, este inspirată de un peisaj din Ardeal.

Fiecare pictură imprimată digital pornește fie de la fotografiile designerului Irina Neacșu din călătoriile ei montane, fie de la schițe ale unor animale mistice, desprinse din incursiuni imaginare sau nu, dar inspirate întotdeauna de cadrele naturale ale spațiului românesc.

Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (8)O veveriță alpină, pictată și imaginată de Irina, stă acum imprimată pe tapițeria unui scaun, o față de pernă și un abajur. Ne place mult și varietatea suporturilor imprimate: de la textil, la in și iută.

Colectia Prints - Irina Neacsu - Designist (11)Despre noile genți semnate thecraft LAB ți-am povestit pe larg aici

În afara picturii Visător și miniseriei cu animăluțe alpine, încă două picturi în ulei se pregătesc să inspire minicolecții noi:

image descriptionCu capul în nori este șaua Funduri, din Piatra Craiului. “Întâmplarea face ca la 20 de minute după ce am făcut fotografia să-mi fracturez un cot şi fisurez un genunchi…”, povestește Irina Neacșu. Prin urmare, colecţia de tricouri ce va purta această imagine le este dedicată alergătorilor pe trasee montane (trail runners). Culorile vorbesc despre limite şi limitări.

image description

Cu picioarele pe pământ reprezintă Munții Făgăraș – ultimul antrenament al Irinei pentru călătoria pe Mont Blanc. Minicolecția pe care va ajunge imprimată, acum în pregătire, le este dedicată celor pasionați de călătoriile pe munte (hikers), iar cromatica vorbește despre contraste, suișuri și coborâșuri.

Genti Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (6)Designerul Irina Neacșu, creatoarea thecraft LAB. Foto Dan Borzan.

Poți comanda noile piese semnate de Irina Neacșu contactând designerul aici. Iar pentru a fi la curent cu noutățile thecraft LAB, urmărește și pagina de facebook.

În acest weekend, la Made in RO – Târg de design românesc, pe 20 și 21 decembrie, @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc), te așteaptă întreaga colecție Prints și multe alte cadouri de design, creative. Tot aici o vei cunoaște pe Irina Neacșu și pe toți ceilalți designeri participanți, cu care vei interacționa direct.

FB_cover_Made in RO_Parteneri - desgineri

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. icon smile De Crăciun copiii primesc daruri de design Made in RO

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Fotografii: prin thecraft LAB

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed