Accesoriile fashion defilează la Made in RO

Am spus deja că Made in RO – Târg de design românesc se axează în special pe zona home & deco. Însă aplicațiile minunate pe care le-am primit ne-au convins că accentele fashion merită integrate – mai ales că vor completa fin lista voastră de cadouri de Crăciun. Așadar îi invităm pe podium pe designerii care, în weekend, pe 20 și 21 decembrie, te vor face să probezi genți, ținute cu tâlc, cei mai cool pantofi, eșarfe picturale și, din când în când, bijuterii. La Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5, chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

Vi-i introducem pe scurt, toate detaliile despre colecții le veți afla direct de la ei, în weekend.

Vizual Made in RO 5 final - low res

Fie iarnă, fie vară, am purta o eșarfă picturală. Eșarfele Marie Nouvelle te luminează și îți dau o energie faină chiar și când le vezi doar un petic prin gulerul unui palton. Sunt din mătase, imprimate cu fragmente din picturile artistei Maria Dermengiu. Și te așteaptă asortate unor genți ce vor face orașul mai artistic, pastel.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (1)Au detalii vibranteAccesorii Fashion - Made in RO - Designist (31) Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (32)

Și, pentru că am vorbit de genți, urmează o listă care ne pune și pe noi în dificultate. Ce să alegem oare? Poate ne ajutați voi…

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (21)

Gențile personaje, din mix textil și piele, semnate Irina Neacșu – thecraft LAB sunt ideale pentru a începe cu lejeritate o discuție sau a detensiona orice situație. Și mai sunt și pe potriva firilor creative, gândite pe dimensiuni care să acomodeze de la iPad, la laptop și bloc de desen. Toată colecția aici.

Designerul Irina Neacșu e recunoscută pentru colecțiile de piese de mobilier și decorațiuni pe care le însuflețește prin mixuri textile. Iată cum tehnica și stilul ei s-au extins pe genți.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (22)

De la personaje, la Funky Owl, by  Bogdan Deliu Leather Design. Ne-a cam hipnotizat Bogdan Deliu cu gențile lui din piele foarte fain lucrate. A început să lucreze cu piele în 2013, l-au pasionat dintotdeauna designul și materialele naturale, și iată că, după 10 ani în domeniul graficii, Bogdan se poate lăuda acum cu o colecție de genți de luat acasă.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (15) Funky OwlAccesorii Fashion - Made in RO - Designist (16)De pus în coșul bicicletei

Domnilor, nu sunteți ignorați. Cu modele de genți designish și foarte practice vă așteaptă designerii Bogdan Deliu și Adrian Veg (Vegmade).

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (17)Geanta Franky Classic, by Bogdan Deliu Leather Design
Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (19)

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (5)Geantă+curea+portofel, create și asortate de Adrian Veg (Vegmade). Pentru Made in RO – Târg de design românesc, pe 20 și 21 decembrie, Adrian pregătește o colecție nou-nouță de genți. Și vine cu ea din Alba Iulia. Abia așteptăm.

Papioanele Don Papillon, din lemn, pot fi noul trademark pentru un Don… fin. Câțiva do(m)ni faimoși s-au convins deja. Nu ne-am putut abține să nu ni-l imaginăm și pe faimosul Don din Mad Men cu un papion din lemn la gât. Vintage cool!

Don Papillon - Made in RO - Designist (2)În finală la Vocea României,  chiar vineri, înainte de Made in RO, Marius Moga a purtat un papion din lemn Don Papillon.

Don Papillon - Made in RO - Designist (1)Actorul Marius Manole și un papion vedetă

Dar, să nu tragem concluzii pripite. Și asortate do(m)nițelor în ținute urbane vor face senzație.

10492381_1498599830376357_7217734243396804838_n

Și, tot pentru voi, domnilor cu gusturi fine, avem un pont de tricouri cool, cu poveste și mesaj. Tricourile Zâmburi te îmbracă în povești cu sâmburi de zâmbet: ilustrațiile super simpatice ale felicitărilor, semnate de graphic designerul Dan Dulău, au migrat pe tricouri. Iar odată ales tricoul, primești cadou și felicitarea cu povestea din care e inspirat! Mai multe despre Zâmburi, creați de Adriana și Ștefan Liuțe, citești aici.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (33)Tricourile pe care sunt imprimați Zâmburii vin de la James & Nicholson. Și, bineînțeles, și noi, fetele, putem alege modelul preferat la Made in RO.

Luăm o pauză de genți, doar pentru a introduce cei mai cool pantofi Made in RO, semnați Bianca Georgescu. A absolvit de curând Universitatea Națională de Arte din București (Modă-design vestimentar), iar prima colecție a lansat-o anul trecut.

Pantofii creați de Bianca defilează deja pe podiumuri naționale și internaționale și sunt inconfundabili datorită mixului de gravuri pe piele, laser cuts, printuri 3D şi accesorii detaşabile. La care se adaugă fascinația ei pentru covoarele persane miniaturale. Pantofi ce te vor purta ca un covor zburător.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (1) Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (2)

Revenim la inspirații cât se poate de autohtone. Gențile Iutta – Dor de românesc vin la Made in RO cu motivele tradiționale brodate pe piele (nu imprimate). În plus, s-au pregătit și cu perechi de mănuși asortate.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (24) - Copy

Pisicile miros întotdeauna frumusețea. 🙂 Geanta plic are brâul detașabil. Fotografiile de produs au fost realizate în minunata căsuță Ochișoru, care s-a deschis pentru ședința foto.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (25) - Copy

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (26)

Noul trend e clar reprezentat de gențile din lemn. Plicurile Lemnia, un brand proaspăt în peisajul designului de la noi, îmbină lemnul cu pielea și motivele tradiționale.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (13) Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (14)

Ce bine ar fi să fim eco! Upside Down creează din 2012 genți, portofele, plicuri, huse de cărți sau tablete din bannere reciclate. Sunt de efect gențile lor în peisajul urban. Iar anul acesta, gențile Upside Down s-au transformat într-o ediție specială a festivalului Electric Castle – au fost create din bannerele ediției 2013.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (20)

Irina Florea (IF) ne-a surprins mereu cu modul ei geometric, minimalist de a vedea o geantă, cu spațiul gol lăsat în material pentru a-ți băga mâna, prin geantă, în buzunar. Pentru Made in RO pregătește o nouă colecție pe aceleași coordonate minimale, de impact.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (28)Geanta triunghi

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (29)

Mai avem nevoie și de plicuri. Și aici liniile se transformă ludic, pentru că Alina Dobre (designerul .care?Cutare) pune tableta în gura vulpiței sau în burtica ursului.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (4) Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (8)

Să trecem la bijuterii, unde decizia e la fel de grea. Veți vedea îndată de ce.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (23) Cred să sunteți de acord că un astfel de colier întoarce priviri. Head in the Clouds (sus) și Love Religion (jos) sunt creațiile Life in Mono (designer Tana Enedi). Life in Mono este un brand de bijuterie lansat anul acesta, iar creatoarea lui a realizat după mulți ani de lucrat în publicitate că aceasta și-ar dori să-i fie job-ul: designer de bijuterie.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (30)

Noha Nicolescu este un designer deja cunoscut în domeniul bijuteriei contemporane. La Made in RO aduce o colecție în care argintul se împletește cu fetrul roșu sau cu lemnul.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (10) Cercei din argint, cu fetru și fir roșu

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (27)Inel din lemn și argint

Iar personajele din taste de calculator reciclate, semnate Alin Teglaș (Devla Accesories), completează cu ironie fină spiritul sărbătorilor:

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (7)Broșă Girafă

În final, câteva ținute de trecut sărbătorile lejer.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (11)

Cristina Șerbu este actriță, iar în 2012 a creat brandul Christine on the Clouds. Spune că, dacă ar putea, ar respira alb, că nu-i plac strălucirile în exces și adoră tul-ul. Iar toate modelele ei sunt actrițe. În weekend va veni cu cea mai nouă colecție – The Anatomy of Me, lejeră și cu pattern-uri foarte grafice.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (12)

Ilustratoarea Alice (Allistration) ne invită să pătrundem în lumea mitologiei românești prin colecție sa – Mythologica. Ilustrațiile lui Alice (pe numele ei Alexandra Răpcencu) au fost anul trecut imprimate pe bluze din mătase, iar acum le vom redescoperi pe fuste ușoare, tot din mătase.

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (3)Ne place mixul mitologic-urban.

În noua colecție a lui Alice, am descoperit și o reinterpretare a iei pe care am pus-o pe lista de shopping:

Accesorii Fashion - Made in RO - Designist (9)

 Cum spuneam, greu de ales. Așteptăm cu interes preferințele voastre. 🙂

Acesta este doar un preview pentru sutele de cadouri de design românesc pe care le vei descoperi în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Tot aici îi vei cunoaște și pe designeri și vei interacționa cu ei direct.

FB cover Made in RO Parteneri desgineri De Crăciun copiii primesc daruri de design Made in RO

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. icon smile De Crăciun copiii primesc daruri de design Made in RO

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub

Fotografii: prin brandurile și designerii menționați în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed