Concurs de proiecte pentru Bohemian Square – Festivalul de Cultură Urbană din Brașov. Aplică până pe 17 iulie!

Vara asta, Brașovul e orașul instalațiilor artistice, arhitecturale, de design în spațiul urban. Dacă zilele trecute vă povesteam despre Camposaz, workshop-ul internațional de arhitectură și design în lemn, care va da refresh peisajului orașului în perioada 18-26 iulie, venim cu vestea unui noi ediții, cea de-a treia, a Bohemian Square, Festivalul de Cultură Urbană ce avea loc în Brașov între 21 și 23 august.

Bohemian Square (4)

Festivalul oferă o alternativă de petrecere a timpului liber în mod interactiv și constructiv, în spațiul public. În premieră, în cadrul ediției de anul acesta, Asociația Bohemian lansează Concursul de intervenții artistice și instalații arhitecturale, ai cărui câștigători vor fi admirați de peste 7.800 de vizitatori pe toată perioadă festivalului. Concursul de proiecte este adresat artiștilor, arhitecților, designerilor și tinerilor creativi din întreaga țară, înscrierile fiind acceptate până pe data de 17 iulie.

Prin concurs, organizatorii își doresc atragerea și implementarea unor proiecte care să contribuie la reinterpretarea spațiului public din centrul istoric al Brașovului, într-o viziune proaspătă și o abordare urbană interactivă.

Bohemian Square (6) Bohemian Square (9)

Proiectele înscrise pot fi:

  • Instalații interactive
  • Instalații de lumini / tehnologice / multimedia
  • Structuri experimentale
  • Mobilier stradal
  • Trasee urbane alternative
  • Urban land art / amenajări ecologice
  • Construcții ready-made / reciclare.

Proiectele câștigătoare vor fi expuse în zona pietonală cu cel mai mare trafic, Piața Sfatului sau Piața Enescu. Pentru simulări, participanții pot prelua imaginile locațiilor de pe pagina de facebook a festivalului.

Bohemian Square (8) Bohemian Square (12)

Astfel, toate persoanele creative sunt invitate să își înscrie proiectele în concurs prin completarea formularului: http://bit.ly/ConcursBohemian2015, până pe 17 iulie, pentru a avea șansa de a obține finanțare și de a-și expune instalațiile inovatoare în cel mai boem și mai îndrăgit oraș al țării, Brașovul.

Dintre proiectele înscrise, vor fi aleși maximum 10 câștigători. Aceștia vor beneficia de fonduri în valoarea maximă de 1.500 lei/proiect, dar nu mai mult de 70% din bugetul de execuție estimat în fișa de înscriere.

11402238_706767566117974_7287937034641379172_o Bohemian Square (3)

Proiectele alese de juriu vor fi anunțate pe 24 iulie, pe pagina de facebook a evenimentului.

Bohemian Square festival va facilita accesul comunității locale și a turiștilor brașoveni la activități cultural-educative inovatoare, menite să stimuleze creativitatea tuturor celor implicați. Cu un program complex ce vizează îmbinarea a multiple domenii artistice, festivalul va aduce laolaltă 70 de artiști plastici, arhitecți, designeri și muzicieni. Creațiile acestora, expuse sub forma a 15 instalații de artă urbană și 34 de expoziții în aer liber sau în interioare fine, vor bucura peste 7.800 vizitatori. Dintre aceștia, 500 de participanți își vor putea dezvolta abilitățile creative în cadrul a 24 de workshopuri interactive.

Spațiul urban așteaptă să fie reinventat!

Bohemian Square (2) Bohemian Square (5)

Despre Asociația Bohemian

Observând nevoia acerbă de educare și acces la cultură, am ales să organizăm un eveniment complex numit Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană. Aducând laolaltă forme diverse de artă, de la instalații arhitecturale, la arte vizuale sau mobilier urban și workshopuri creative interactive, ne dorim să stârnim apetitul cât mai multor oameni pentru cultură. În această misiune, aliați ne sunt artiști cu un potențial imens de a înfrumuseța spațiul urban și, implicit, viața locuitorilor și pe cea a turiștilor din Brașov.

Bohemian Square (10)

Fotografii: Bohemian Square

One Comment

  1. Ar fi frumos daca acest eveniment a fi gandit gen caravana, traversand tara in lung si-n lat pentru ca idei sunt multe, iar nevoia de a fi puse in practica, mare.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed