Concursul “Design de tricou pe tema colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje” și-a desemnat câștigătorii

Organizația Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București (UNArte), inițiatorii concursului ,,Design de tricou pe tema colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje”, împreună cu ceilalți membri ai juriului au desemnat cel mai creativ design de tricou, dintr-un total de 54 de proiecte înscrise.

Chioran Dragoș din Oradea este câștigătorul marelui premiu al concursului. Designul de tricou propus de acesta prezintă pubelele de colectare separată realizate sub forma unor personaje creative și amuzante care îi invită pe oameni să colecteze separat și explică ce tip de deșeu corespunde fiecărui container în parte. Mesajul simplu, ușor de reținut, prietenos și foarte sugestiv pentru transmiterea informațiilor de colectare separată către populație s-au numărat printre argumentele care au stat la baza alegerii designului câștigător.

Locul I_Design de tricou - DesignistLocul I – Chioran Dragoș 

Locul al II-lea a fost obținut de Gherghin Cristiana din București care a asociat gestul colectării separate cu un joc simplu al copilăriei. Pe locul al III-lea s-au clasat Semenescu Șerban Constantin din Botoșani și Gherghelescu Alexandru Eugen din Constanța, vizualurile lor invitându-i pe oameni să nu amestece deșeurile, așa cum nu o fac nici cu lucrurile importante în viață și, respectiv, să gândească selectiv.

Locul II_Design de tricou - DesignistLocul II – Gherghin Cristiana 

Marele câștigător al concursului va primi 500 euro, iar designul său va contribui la educația publicului privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje, iar participanţii clasați de pe locurile II și III vor câștiga 300 euro și, respectiv, 200 euro.

Locul III_Design de tricou - Designist Locul III: Semenescu Șerban Constantin și Gherghelescu Alexandru Eugen

Locul III_Design de tricou_2 - Designist

„Ideile creative regăsite în proiectele participante la acest concurs și implicarea tinerilor în proiect ne-au bucurat foarte mult și sunt o dovadă că aceștia sunt din ce în ce mai preocupați de protejarea mediului înconjurător. Le mulțumim tuturor pentru susținere și felicităm câștigătorul care sperăm că va fi mândru când va vedea designul său la cele mai mari concerte, festivaluri, evenimente și campanii de informare despre colectarea separată a deșeurilor. Vom continua să derulăm astfel de concursuri creative de educare și implicare a tinerilor, având speranța că tot mai mulți își vor însuși gestul colectării separate drept un obicei cotidian și vor transmite mesajul mai departe și prietenilor lor”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Concursul ,,Design de tricou pe tema colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje” a avut loc în perioada 25 mai-23 iunie 2013 și s-a adresat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani.

Partenerii media ai concursului „Design de tricou pe tema colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje” au fost: Designist.ro, Modernism.ro, Iqads, IGLOO, Sofresh.ro, Feeder.ro, Hipmag.ro, CentrulVechi.com, Inspirationist.ro și GensDuBien – Comunitatea Oamenilor de Bine.

Mai multe detalii despre proiect, regulamentul concursului, precum şi informaţii interesante despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

One Comment

  1. Ideea câştigătoare are meritul de a fi mai directă, mai explicită. Însă ideea de pe locul II mi se pare cea mai ingenioasă şi mai persuasivă.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed