Creațiile dezvăluite la vernisajul AVON Inspiration Challenge ne-au schimbat seara prin frumusețe

Pe 24 noiembrie, am fost la ediția a treia a vernisajului AVON Inspiration Challenge, la Galateca, unde am confruntat schițele, pe care le știam deja, cu lucrările finale ale celor 10 designeri și artiști români invitați de AVON să Schimbe lumea prin frumusețe. Lucrările redau viziunea creatorilor asupra feminității și asupra femeii care i-a inspirat, în contextul aromatizat al câte unui parfum AVON.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

Cum a fost la Galateca? Parfum! Ne-a plăcut atmosfera spectaculară și în același timp degajată. În spațiul fluid, alb imaculat, luminat difuz, elementele de video mapping, dezvoltate special pentru fiecare lucrare, au atras spectatorii către obiectele învăluite în magie. Să mai spunem că unele dintre ele păreau că levitează? A trebuit să ne apropiem bine de geanta de lemn a lui Răzvan Chelu (creator Lemnia) ca să rupem efectul vrăjii.

Cei zece artiști care și-au prezentat lucrările în premieră sunt Cristian Samfira (design vestimentar), Arpad ArtPI Rezi (ilustrație), Andrei Argaetic (Imbold Galeria, ilustraţie), Mădălin Gheorghe („Simplexio”, design de obiect), Cosmin Bumbuț (fotografie), Alex Dadoo („Maison Dadoo”, design floral), Răzvan Chelu („Lemnia”, accesorii), Ciprian Vrabie (desenator), Florian Toma („snob.”, accesorii) și Doru Dumitrescu (bijuterie).  

Parfumurile-muze au fost: Attraction, Mesmerize, Little Red Dress, Rare Pearls, Far Away, Outspoken Party, Cherish, Femme Icon, Today Tomorrow ALWAYS și Christian Lacroix Bijou.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography
Eșarfă Ciprian Vrabie

Noi am zăbovit mai mult asupra celor patru lucrări semnate de Ciprian Vrabie, Mădălin Gheorghe, Arpad Rezi și Andrei Argaetic.

Eșarfa lui Ciprian Vrabie are imprimate două siluete feminine stilizate, inspirate din Art Deco, pentru că, pentru Ciprian, acesta este curentul care redă cel mai expresiv eleganța și feminitatea. E clar că îi plac liniile fluide, care se regăsesc nu numai în onduleurile fine de pe tâmplele personajelor din ilustrație, ci și în faldurile prin care se pliază eșarfa de mătase. Ciprian s-a inspirat dintr-un parfum la fel de expresiv, RarePearls.


Eșarfă Ciprian Vrabie & parfumul Rare Pearls

Arpad Rezi a realizat o ilustrație urbană cu ușoară tușă noir, care amintește de benzile desenate, dar îndulcită mult prin figura feminină. Arpad Rezi ne-a dezvăluit că ilustrația a fost dedicată iubitei lui, o femeie frumoasă, cu o fire foarte expansivă, care influențează totul în jur prin frumusețea și felul ei de a fi. Iar acest lucru este transparent în imagine: blocul monocrom este invadat de scântei de lumină, care provin de la silueta feminină centrală, o prezență solară chiar și în noapte, magică…


Ilustrația lui Arpad Rezi & parfumul Today Tomorrow ALWAYS

Vaza lui Mădălin Gheorghe este o piesă futuristă, cu forme organice, geometrizate, iar textura ei neagră lucește ușor în lumină. Poate s-a gândit la o femme fatale? Tot ce știm e că parfumul-inspirație a fost Femme Icon.

Vază semnată de Mădălin Gheorghe & parfumul Femme Icon

Andrei Argaetic a ilustrat o creangă de copac umanizată, care conține tot universul ideilor sale despre om și cunoașterea lui profundă. Parfumul de la care a plecat a fost Attraction.

Ilustrația lui Andrei Argaetic 

Ce apreciem foarte mult la acest eveniment, pe lângă calitatea designului, este că toate creațiile sunt licitate în scop caritabil, în fiecare an, iar fondurile sunt alocate în întregime unui ONG.

Abia așteptăm ediția de anul viitor pentru că suntem curioși să vedem ce artiști și ce designeri vor fi implicați și care va fi tema noii provocări!

Despre AVON

AVON Cosmetics România este lider pe piaţa cosmeticelor din România începând cu anul 2002, păstrându-şi această poziţie de atunci şi până în prezent. Conform studiului desfăşurat de Nielsen în 2013, 8 din 10 femei folosesc produsele Avon. Compania este preocupată nu numai să aducă frumuseţe şi oportunitate de carieră femeilor, dar şi să le îmbunătăţească viaţa, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială şi militând continuu pentru sănătatea şi standardul lor de viaţă.

Fotografii: prin AVON și Designist.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed