Creative Brick: brâuri decorative cu motive tradiționale din piese LEGO

Adrian Cioban a ales să creeze din piese LEGO accesorii și brâuri decorative cu motive românești. Arată genial! Le-am integra oricând într-un spațiu designist, iar broşele le-am purta mândri prin oraş.

Creative Brick - brau banatean - Designist 2Brâu Bănățean

Brâurile și accesoriile din LEGO Creative Brick vin la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Ce obiecte ne vei prezenta la Made in RO? Povesteşte-ne un pic despre ele. 

În primul rând voi prezenta o serie de brâuri concepute ca decorațiuni pentru pereți, inspirate de carpetele de pe pereții din casa bunicilor și construite, bineînțeles, din piese LEGO. Când am început să-l construiesc pe primul, voiam să fac un mozaic ținând cont de niște reguli matematice, dar pe măsură ce avansam mi-am dat seama că seamănă foarte mult cu motivele tradiționale pe care le vedeam peste tot când eram copil și îmi petreceam toate vacanțele la bunici. 🙂

Creative Brick - brau basarabia - Designist 2Brâu Basarabean

În al doilea rând, voi prezenta mai multe accesorii, printre care și broșele aparat foto pe care le-am construit cu ochii la aparatul foto pe care-l aveam pe birou.

Creative Brick - Designist 2

Creative Brick - Designist 1Pentru mulţi dintre noi joaca de-a construitul cu piesele LEGO a fost una din activităţile preferate în copilărie. Tu însă ai depăşit demult nivelul de joc. Cum a decurs aventura aceasta pe tărâmul LEGO? 

Într-adevăr, în copilărie toate jucăriile pe care le aveam, mai devreme sau mai târziu, le dădeam la schimb pe piese LEGO. Pe atunci nu-mi permiteam să-mi cumpăr seturi originale, și astfel toată colecția mea LEGO (o parte din ea o mai am și acum și nu depășește volumul unei cutii de pantofi) era compusă din piese găsite, luate la schimb sau “împrumutate” de la prieteni. 🙂 În felul ăsta tot ce făceam (mașini și camioane, bineînţeles) era o improvizație maximă. După care a urmat o perioadă de mai mulți ani, în care nu s-a mai întâmplat nimic legat de LEGO pentru mine.

Când am început să lucrez și să am un venit, mi-am putut permite să-mi cumpăr tot felul de seturi, din ce în ce mai mari, și cu timpul mi-am dat seama că ar fi interesant să trec de la mașini și camioane la cu totul altceva. Și asta am făcut.

Creative Brick - brau oltenia - Designist 1Brâu Oltenesc

Lego în limba daneză vine de la eg godt care înseamnă “play well”. Cât de mult îţi ia să te joci până la produsul final?

E dificil de spus… De cele mai multe ori, când știu ce vreau să fac, nu durează prea mult. Poate o zi, maxim două. Lucrurile se schimbă când nu am cine știe ce idee conturată în cap și încep să construiesc ceva. “Ceva”-ul ăla, la o adică, poate fi considerat produs final în multe stadii ale construcției, dar, dacă nu te oprești la un moment dat, când îți place ce a ieșit, pentru că esti convins că poți face ceva care să-ți placă și mai mult, s-ar putea să nu te oprești niciodată.

Creative Brick - brau basarabia - Designist 1

 

Cam câte piese foloseşti pentru un brâu de perete? Dar pentru o broşă-aparat foto?

Pentru un brâu de perete am folosit aproximativ între 1.500 și 2.300 de piese. Pentru o broşă aparat foto folosesc fix 13 piese.

Creative Brick - Designist 3

Creative Brick - brau oltenia - Designist 2

Ce lucrare din piese LEGO te-a impresionat cel mai mult?

Sunt o mulțime, în special creațiile lui Nathan Sawaya.

Creative Brick - Designist 6

Între ce preţuri se situează creaţiile tale?

Între 10 RON și… imaginația mea e limita. 🙂

Creative Brick - Designist 5

Vii să vezi obiecte create din piese LEGO weekend-ul acesta la Made in RO – Târg de design românesc, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

cover foto Made in RO IIISusține designul Made in RO și uploadează acest cover photo pe profilul tău de facebook!

Facebook event aici.

Fotografii: prin Creative Brick

3 Comments

  1. […] portret, al ei sau al lui, din LEGO semnat Creative Brick e o adevărată declarație de dragoste. La fel și o broșă în formă de inimă, tot din […]

  2. […] Cioban, de la Creative Brick, a creat în februarie o veioză din piese LEGO roșii, care desenează inimi mari pe fiecare […]

  3. […] Mai sunt şi alţi creatori din România implicaţi în proiect, în afară Lilianei Stoica, de la Deco Box? Când am văzut barul Google din LEGO, ne-am gândit la Creative Brick. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed