Pasionat de gadget-uri? Avem şi pentru tine cadouri de design Made in RO!

Primele accesorii Made in RO pentru gadget-uri le-am descoperit la începutul anului la Aira Design Studio: suporturile L’ithos, din piatră naturală, pentru tabletă & smartphone.

Irina-Alexandru-lithos-Designist-1 Un suport L’ithos costă 85 lei.Irina-Alexandru-lithos-Designist-4Fiecare suport este creat manual din piatră naturală: textura brută a pietrei e șlefuită într-o suprafață fină, protejată de un strat de lac, pentru cele mai sensibile gadget-uri:

“Deoarece fiecare piatră este unică și are o formă organică, este foarte dificil să o tai și să o prelucrezi industrial. În cele din urmă, am ajuns la un atelier care lucrează monumente funerare și care are tehnologia necesară tăierii pietrelor. Chiar și așa, procesul este dificil și cu un grad mare de risc pentru că în timpul tăierii meșterul trebuie să țină piatra cu mâna. Prelucrarea ulterioară, șlefuirea și impregnarea cu rășină, am făcut-o până acum eu și colega mea”, ne spune Irina Alexandru, care împreună cu Tatiana Carp formează Aira Design.

Irina-Alexandru-lithos-Designist-7

De curând Aira Design au lansat carcase pentru iPhone printate 3D:

Cadouri de la Made in RO - Designist (8)Le găseşti la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).Cadouri de la Made in RO - Designist (31)

Apropo de carcase pentru iPhone, Perpetual Icons, noul proiect al Ioanei Corduneanu, aduce semnele milenare pe cele mai dorite gadget-uri contemporane.

Perpetual Icons - Designist (7) Sus: soarele din Maramureş, iar jos poama (viţa de vie), ce simbolizează viaţa eternă.Perpetual Icons - Designist (4) Preţul unei carcase Perpetual Icons este de 67 lei.Perpetual Icons - Designist (6)

Skin-uri din furnir, gravate, pentru smartphone aţi văzut? Sunt create de FabLab, se lipesc şi se înlătură uşor – fără să lase urme pe telefon. În weekend, la Made in RO, FabLab vor face demonstraţii inclusiv cu o imprimantă 3D. Aşadar, la Impact Hub Bucharest aveţi ocazia, pe 21&22, să vedeţi acest nou proces de producţie.

FabLab - Designist 6 FabLab - Designist 9Prețul unui skin din lemn începe de la 30 de lei (din lemn natur netratat) și ajunge la 50 de lei (lemn cu modele de gravură laser, standard).

FabLab - Designist 4

Şi tabletele, şi smartphone-urile au nevoie de huse, iar cele mai faine, din piele naturală, Gabriel Geller le lucrează! Produsele lui sunt personalizate cu numele, mesajul şi fontul ales de tine.

Gabriel-Geller-Designist-1Creațiile lui arată pur și simplu smart. Au și o frumusețe brută, a materialului natural. Gabriel-Geller-Designist-2 Gabriel-Geller-Designist-12 Husa pentru smartphone costă 70 lei, iar husa pentru tabletă, 250 lei.Gabriel-Geller-Designist-21

Dacă îţi place colorat, dar minimal, trebuie să vezi geanta Clean Everyting. Este creată dintr-o singură bucată de piele, fără cusături, fără accesorii inutile.

Clean-Everything-designist-15

Această simplitate aparentă are însă în spate un proces de creaţie mai laborios atât la nivel de design, cât şi de execuţie. Pielea este vopsită vegetal în tăbăcării cu tradiţie din Toscana şi nu conţine crom sau alte substanţe toxice. De asemenea, pentru că nu sunt adăugate elemente inutile (inclusiv cusături) rezistenţa este mai mare.

Cadouri-citit-Designist-9

“Pentru că toţi ne dorim să ne simţim liberi, dar de cele mai multe ori ne simţim copleşiţi de tot ce e în jurul nostru. Pentru că avem nevoie de mai puţin decât credem pentru a fi fericiţi şi numai de noi depinde să facem această curăţenie. Pentru că bucuria vine din lucrurile simple, frumoase şi relevante făcute cu dragoste şi respect pentru cei care le cumpără”, spune Cristina Dima, creatoarea Clean Everything.

Clean-Everything-designist-14

Iar dacă nu laşi aparatul foto din mână, Creative Brick ţi-l aduce pe haină, sub formă de broşă, construită din fix 13 piese de LEGO. 🙂

Creative Brick - Designist 2

Toate aceste cadouri și multe altele, semnate de peste 40 de designeri români, te așteaptă să le descoperi, să le probezi și să le iei acasă în weekend, la Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest ( chiar în Piața Unirii, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 – etajul 2 & etajul 3).

cover foto Made in RO III

Facebook event aici.

Locatia-Impact-Hub-Bucharest1

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed