Îți povestim despre cum a fost la primul workshop “Pe firul motivelor tradiționale”, cu Ioana Corduneanu

Workshop Ioana Corduneanu Designist 16

Ultima sâmbătă a lui aprilie ne-a adus primul workshop by Designist: “Pe firul motivelor tradiționale”, cu Ioana Corduneanu, cea care redesenează în format vectorial și arhivează motive tradiționale românești autentice din diferite zone ale țării.

Mulți dintre voi probabil cunosc blogul ei Semne cusute, lansat în iulie 2012, un proiect ce se înscrie în conceptul de open design. Pe scurt, motivele tradiționale, arhivate de ea în format vectorial, după o extraordinară muncă de documentare, devin disponibile celor care vor să le cunoască, folosească și prețuiască. Mulți designeri autohtoni au folosit deja motivele arhivate de Ioana și le-au transpus în obiecte contemporane, pe care le vei putea admira în cadrul unei noi ediții a târgului nostru Made in RO – de pe 25-26 mai.

Workshop Ioana Corduneanu Designist 03

The HUB, spațiul în care a avut loc workshop-ul, ne-a primit cu o atmosferă de lucru creativă, nu degeaba spunem că este cel mai frumos și ofertant spațiu din București când vine vorba să te simți inspirat în timp ce lucrezi.

Workshop Ioana Corduneanu Designist 08

Workshop Ioana Corduneanu Designist 05

Așa s-a și întâmplat, am fost creativi și ne-am simțit tare bine. După ce Ioana ne-a explicat semnificațiile semnelor cusute, contextul în care au apărut și erau folosite, apartenența lor la anumite zone, legende, ritualuri despre cusut și țesut, ne-am apucat, ca la o șezătoare, de lucrul efectiv – cusutul ștergarului pregătit de noi pentru fiecare participant.

Am învățat, de exemplu, că ceea ce pare la prima vedere o inimă cusută reprezintă de fapt poziția cu mâinile în șold a femeilor și este un semn de putere feminină.

Workshop Ioana Corduneanu Designist 10

Workshop Ioana Corduneanu Designist 11 Workshop Ioana Corduneanu Designist 12

Fiecare participant a plecat acasă cu ștergarul la care a început să lucreze în cadrul atelierului și pe care îl va continua acasă. Sperăm ca în toamna acestui an să putem organiza o expoziție cu ștergarele realizate în timpul atelierelor noastre. Vă ținem la curent!

Dacă doriți să vă încrieți la acest workshop, trimiteți un e-mail la workshop@designist.ro și vom organiza o nouă sesiune.

Workshop Ioana Corduneanu Designist 09 Workshop Ioana Corduneanu Designist 17 Workshop Ioana Corduneanu Designist 14Acest workshop este o inițiativă și un concept Designist.ro și inaugurează o serie de astfel de ateliere, marca Designist, pe zona industriilor creative (design de obiect, craft, design interior etc.), care vor avea loc în fiecare lună.

Workshop-ul pe care îl pregătim acum și la care încă se fac înscrieri este despre cum transformi un interior prin culoare. Vom lucra cu paletare de culori, cu multe imagini frumoase, cu lipici, creioane colorate, decupaje și vom pleca acasă cu tolba plină de idei, dar și cu propriul nostru moodboard. Mai multe detalii despre acest workshop, susținut de designerul belgian Martine Claessens, poți citi aici.

Workshop Ioana Corduneanu Designist 18 Workshop Ioana Corduneanu Designist 06 Workshop Ioana Corduneanu Designist 02

Pentru că pofta de cusut merge mână-n mână cu un dulce fin, Macarons Madame Lucie și Cupcakery ne-au energizat cu brioșe gustoase (ne-am lins pe degete) și macarons rafinate. :).

Vă mulțumim tuturor pentru participare, abia așteptăm să vedem ștergarele finalizate și vă așteptăm și la alte workshop-uri by Designist!

Workshop Ioana Corduneanu Designist 01Partenerii media care susțin acest demers de redescoperire a motivelor tradiționale românești: Igloo, ELLE Decoration, ELLE, VIVA, Avantaje, Unica, Institute, The Magazine, Totul despre mame, Modernism, La Blouse Roumaine, Plăcerile lui Noe, Eroii României Chic, Antz.

4 Comments

  1. Dana Bostina

    Sezatoare cu cupcakes si macarons! Nici ca imi pot imagina ceva mai minunat !!! Bravo Designist! Bravo Ioana Corduneanu! De neratat data viitoare !

  2. Roxana Filipescu

    Foarte relaxant si frumos organizat…as fi stat toata ziua acolo! Stiau strabunii nostri ce stiau cand se adunau la sezatori… 😉 Sufletul se linisteste, mana lucreaza mai cu spor…

  3. […] Îți povestim despre cum a fost la primul workshop “Pe firul motivelor tradiționale”, … […]

  4. Alina

    de 1000 de ori felictari ! e foarte fain ceea ce faceti. toate ateliere o sa fie doar in Bucuresti? as vrea si eu sa vin ! nimic planificat pt Brasov? 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed