Autenticul s-a lansat sub un nou nume: Iutta. Dor de romanesc

Vineri, 26 aprilie, s-a lansat prima colecție de genți Iutta – „Spirit Eflorescent”. Dacă nu ați ajuns la lansare, nu-i nimic, pentru că veți avea ocazia să admirați și chiar să cumpărați gențile Iutta la Made in RO – Târg de design românesc, pe 25-26 mai, în cadrul Romanian Design Week. 

Iutta Designist 02

Peste 200 de persoane au răspuns invitației de a admira noile genți cu spirit autentic românesc, petrecând o seară plăcută într-un cadru ce amintea de un atelier tradițional, cu mașină de cusut și ustensile specifice.

Colecția este dedicată publicului feminin cu dor de valori și motive specifice românești și conține 20 de genți din piele naturală, lucrate manual și reunite într-o serie de produse unicat. Pe lângă broderiile care sunt inspirate din folclor, punctul principal de atracție l-au reprezentat gențile din lemn, minuțios sculptate.

Iutta Designist 03Am decis ca lansarea brandului Iutta să coincidă cu inaugurarea primei colecții Spirit Eflorescent” din simplul motiv că aceasta sintetizează întreaga viziune a atelierului. Prin creațiile noastre dorim să revalorificăm specificul românesc și să oferim autenticului o reinterpretare actuală, care să faciliteze accesul la valorile naționale.”, povestește Nicoleta Chirica, designer Iutta.

„Spirit Eflorescent” se evidențiază prin forme fluide și culori cât mai naturale: french roast, titanium, praz, roșu corai, grej, caffe latte, negru, roșu mac, maro, bordo.

Iutta Designist 05Inspirat de sloganul Iutta: Dor de românesc, în cadrul evenimentului a avut loc și proiectul fotografic „Colecție de doruri”. Pe fundalul unui decor realizat din iută, invitații au avut ocazia să se fotografieze alături de cele mai mari doruri ale lor.

Atmosfera specific românească a fost reîntregită de expoziția de tapiserii basse-lise realizate la războiul de țesut de către Raluca Alexandru, decorul cu stuf, muzica de inspirație folclorică, prăjiturile de casă și vinul românesc.

Iutta Designist 04Iutta este un atelier de creație pentru care tradiția și valorile culturale românești reprezintă o sursă de inspirație continuă. Cu dor de românesc, se surprinde esența folclorului prin prelucrarea produselor de marochinărie în forme de expresie actuale.

Colecțiile Iutta sunt disponibile în ediții limitate, prezintă tăieturi inedite, materiale rafinate, de calitate superioară, ce reușesc prin simplitate să  aducă tradiția în contemporaneitate.

Iutta Designist 01

Foto: www.catalingeorgescu.com

3 Comments

  1. […] terasă, care nu arăta deloc aşa, am stat şi în aprilie şi aici le-am cunoscut pe creatoarele Iutta, ale căror genţi superbe din piele cu motive tradiţionale urmează să le admiri şi să le iei […]

  2. […] sfârşitul lui aprilie vă povesteam despre lansarea oficială a colecţiei Spirit Eflorescent, by Iutta. Dor de românesc. Tot în aprilie le-am cunoscut şi pe creatorele Iutta: Nicoleta […]

  3. […] terasă, care nu arăta deloc aşa, am stat şi în aprilie şi aici le-am cunoscut pe creatoarele Iutta, ale căror genţi superbe din piele cu motive tradiţionale le-ați putut admira la târgul de […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed