Cum arată o nuntă de designist? O poveste cu multe idei și furnizori de tot felul.

Într-un studiu realizat anul trecut în Statele Unite, 96% dintre repondenți au spus că organizarea petrecerii de nuntă a fost o perioadă foarte stresantă, iar 47% au declarat că asta i-a făcut să se gândească serios să fugă și să se căsătorească în secret sau chiar să anuleze întregul eveniment… Dacă ne-am fi ocupat noi de studiu, cu siguranță am fi introdus și alte întrebări contextuale. “Care e povestea verighetelor pe care le-ați ales”? “Din ce materiale visai să fie rochia de mireasă”? “Ce aromă îți doreai să predomine în candy bar”? Și mai ales “cât de important este designul în episodul nunții voastre”?

nunta

Asta fiindcă știm că, dacă pregătirea unei nunți este presantă, pregătirea unei nunți cu design și dichis poate fi de-a dreptul copleșitoare. Dar pentru că e mai ușor să previi decât să îndepărtezi (stresul), am pus la punct kit-ul de nuntă de designist la care am apela dacă am plănui The Big Day curând 🙂 . Pe cei mai mulți dintre creatorii români pe care îi prezentăm aici o să îi vezi și pe 6 mai în Poiana lui Stângă, la The Wedding Market, o alternativă la târgurile de nunți clasice și, între noi fie vorba, cam banale.

Bijuterii  ♥ ♥

nuntă

Inel NOD 3 by Contemporia

Primul pas și primele emoții (mari!). Când, cum, ce scenariu și unde? Suntem siguri că nu ai nevoie de inspirație ca să creezi împrejurările cererii propriu-zise, dar putem să-ți dăm idei despre inelul de logodnă. Știi deja că designerii de la Contemporia (Ioana Streza și Alexandru Burlacu) se numără printre preferații noști de multă vreme: bijuteriile lor sunt create manual exclusiv din argint și aur de 14K și își asumă cu mândrie imperfecțiunile date de loviturile de ciocan și finețea dată de mișcările pilei. Colecția Contemporia de bijuterii pentru nuntă include și verighete, deci mai poți bifa ceva de pe lista nunții de designist.

nuntă

Verighetele XOXO sunt finisate manual și denivelările lor se potrivesc perfect și sugerează un sărut :).

nuntă

Tot bijuterii cu asimetrii și urme de polizor creează și designerul Bianca Grindeanu, aka Bianca Grin, pe care cu siguranță ai cunoscut-o la evenimentele Made in RO din ultimii ani. Și tocmai micile vulnerabilități îi ajută piesele să joace rolul unor magneți, așa cum le caracterizează Bianca. În colecțiile ei găsești și inele de logodnă, și cupluri de verighete din metal reciclat, un omagiu adus de designer “unui mediu sustenabil și poveștilor trecute și viitoare”.

nuntă

Ținute ♥ ♥

Rochie din colecția Rose Water by Christine on the Clouds

Probabil că te așteptai să începem secțiunea fashion cu o rochie diafană de mireasă, dar să gândim metodic: o nuntă înseamnă mai întâi o vizită la Starea Civilă, deci o ținută ceva mai relaxată. Pentru început, am trecut-o pe lista designist pe Cristina Șerbu – Christine on the Clouds -, care ne-a obișnuit deja cu serii desprinse din scenografii contemporane, în care încerci mai mult cu puțin, piese care imită cu lejeritate mișcarea naturală prin mix-ul de poplin, lână, tricot, tulle și mătase. Te vei întâlni cu noua sa colecție și la Târgul Made in RO #allNatural, pe 12-13 mai.

nuntă   Rochie din colecția Marry Me – Rhea Costa Bridal

Știm cât e de dificil de ales: atâtea variante, atâtea modele, atâtea siluete… Așa că ne-am oprit mai întâi la un designer care mizează pe adaptare subtilă păstrând contururile romantice: Andreea Constantin și colecțiile Rhea Costa Bridal. Dacă locuiești în afara țării, să știi că îi poți găsi rochiile și în Europa Centrală și Orientul Mijlociu.

nuntă

Rochie Isabelle Vijiiac

Atelierul Isabelle Vijiiac ne-a cucerit de la “broderii țesute în atelierele artizanilor parizieni” 🙂 . Noua colecție Bridal se va lansa chiar la The Wedding Market, deci poți să fii printre primele care o vor vedea. nuntă

Rochie Isabelle Vijiiac

nuntă

Chiar dacă rămânem în registrul diafan, schimbăm un pic abordarea și le notăm pe listă și pe Maria Lucia Hohan și ale ei rochii “for urban divas”: ceva mai lejere decât rochiile de mireasă clasice (ceea ce ne-a făcut să ne gândim că pot fi purtate și post-nuntă), însă ultra-feminine.

nuntăCa să nu spui că neglijăm partea masculină a poveștii de nuntă designist, îți arătăm o alternativă cool și pentru ei: costumele Monocult, create ca să #escapemajority, așa cum se recomandă. Ne-au plăcut pentru că și ele merg tot pe o croială relaxată.

Locație ♥ ♥

nuntă

Despre The Wedding House ți-am povestit de fiecare dată când te-am invitat la The Wedding Market și asta pentru că este o casă așa cum vedeam până acum câțiva ani doar în revistele străine: obloane, o pajiște și o oază cu nisip fin, cu candoarea și naturalețea specifice stilului country & shabby chic. Nu am fost până acum la o nuntă acolo, dar ne imaginăm deja un garden party ca-n filme (sau ca la nunta de designist a Danei Rogoz), unde o să poți lăsa vria urbană în urmă și unde o să ai doar câteva detalii de adăugat pentru că decorul evenimentelor e creat tot de echipa The Wedding House cu piese din colecţia proprie 🙂 .

Invitații & papetărie ♥ ♥

nuntăSe spune că o invitație reușită ar trebui să joace rolul unui rezumat al atmosferei evenimentului și să te convingă imediat să participi 🙂 . Așa că o invitație la o nuntă cu design trebuie să fie în egală măsură de… designist. Pe lista noastră, de asta se ocupă ilustratoarea Mădălina Andronic și colecția ei de Wedding Stationary. Ai de ales între 15 suite de invitații și obiecte de papetărie ilustrată pentru nuntă (meniuri, cartoline, place mat-uri etc), care așteaptă să fie personalizate.      

Catering ♥ ♥

nuntă

Recent, într-un articol despre curentul gastro-Instagram, am citit că estetica gastronomică instagramabilă este unul dintre principalele semne ale unui eveniment de succes. Știm cât e de important un meniu care este nu doar savuros, ci și foarte frumos 🙂 . Așa că pe lista nunții designist, la capitolul Catering cu design, am început cu Băcănia Veche, pe care îi știm deja de câțiva ani pentru ingredientele fresh și bunătățile slowcooked, gătite la temperaturi mici, așa încât aromele să se întrepătrundă și să se completeze.

nuntăȘtim că de cele mai multe ori candy bar-urile sunt vedetele culinare ale unei petreceri, așa că nu te mai lăsăm să ne aștepți alegerea: de eric periferic am aflat anul trecut, la aniversarea colegei noastre Elis, și ne-au cucerit subit cu torturile și tartele create ca “manifest (pentru lucrul bine făcut)” – mai ales că arată așa cum vezi mai sus 🙂 . Meniul este înnoit constant, pe măsură ce eric periferic descoperă ingrediente, tehnici sau alăturări de gusturi care îi bucură, deci scrie-i din timp.

Tot la cake bar ne-au făcut să visăm și Andreea și Marius Apostol de la Angeline Cake Boutique, creatori de “prăjituri artizanale și experiențe dulci”, așa cum ne-au povestit. Folosesc doar ingrediente naturale, fără premixuri și aditivi – pe noi ne-a făcut să zâmbim pofticios mai ales ciocolata veritabilă cu 50, 60 ba chiar 70% cacao 🙂 .

nuntă

Ar fi un pic îndrăzneț să vii la nuntă cu bicicleta, dar să știi că nu ai fi singurul 🙂 . Frizzante Ride înseamnă două biciclete cool cu prosecco la draft / două baruri mobile pentru iubitorii de prosecco alb și rose, Aperol Spritz și Hugo pentru un eveniment cu adevărat bubbly. 🙂 Bicicletele cargo sunt compuse de la zero și ne-au făcut să ne gândim la o scenă dintr-un film american din anii 1970 (chiar dacă vinul pe care îl folosesc vine direct din Italia).

Flori ♥ ♥

Andreea Baniță, maître fleuriste care a studiat în ateliere de la Londra și Paris, este primul nume la care ne-am gândit când am ajuns la designul buchetelor de nuntă. Și asta pentru că Andreea este obișnuită să semneze adevărate proiecte florale create cu atenție după ce a discutat amănunțit cu viitorii miri și le-a ascultat povestea. Iar rezultatele te poartă în propriul lor basm.  

nuntă

Jolie Joie este micul atelier format din cuplul de arhitecți Irina și Radu, care și-au transpus pasiunea pentru grafică, forme și culori în piese de decor floral. Și shabby, și chic, și scenografic.

Foto ♥ ♥

nuntăFeather Photography este proiectul soților Dragoș și Mădălina, care ne-a plăcut pentru unghiurile ingenioase și pe detaliile care transformă.

nuntă

Și Deer’s Photography este un proiect de cuplu, iar aici accentul e pus pe mult umor și naturalețe. Și în ceea ce privește cadrul, și în ce ține de reacțiile personajelor principale.

Nunta Florianei și a lui Vlad de la Flori de Mentă

nuntăIar Bo Creative Nomad optează adeseori pentru fotografia pe film, cu umbre și lumini accentuate și mai ales pe povești care călătoresc în medii neconvenționale.

Mărturii ♥ ♥

nuntă

KaleidoLove este noul proiect al Veronicăi Soare, despre minunile căreia ți-am mai povestit anul trecut. Fie că alegi să le oferi oaspeților tăi caleidoscoapele deja create sau plănuiești un mic atelier, trebuie să recunoaștem că pe noi ne-ar încânta foarte tare o așa surpriză! 🙂

nuntă

Boho-romantice, mărturiile The Handmade Favour devin mici decorațiuni în rame de cupru și surse naturale.    

Fotografii: prin designerii menționați

One Comment

  1. Daniel

    Nu recomand Bacania Veche! Am avut o experienta foarte proasta cu ei ca au vrut sa facem plata in alt cont (personal) decat cel din contract (cu firma). Foarte dubios. Plus niste costuri ascunse si nejustificate.
    Recomand FROG din toata inima, am facut cu ei si a fost foarte ok.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed