Cum arată un pat light, de designist?

Primim tot felul de întrebări: “Știți vreun loc deosebit în București, unde îmi pot face poze pentru nuntă?”, “Vreau un cuier special, suspendat, aveți vreo recomandare?”, “Mi-a plăcut gresia din casa X, unde o pot găsi și cât costă?” etc. etc. Până acum răspunsurile curg lin și repede. Mai greu este când vine întrebarea: “Paturi faine, deosebite știți? Nu vreau ceva masiv”. De când am descoperit patul COL-LETTO, replica vine pe loc.

COL-LETTO este un pat pe care ar fi trebuit să-l descoperim mai demult, nu de alta dar am fi avut mai mult spațiu liber în casă acum. Patul este de fapt o saltea sau o saltea + o somieră în jurul căreia se prinde o husă, ca un inel, din spumă moale poliuretanică. Husa ridicată pe toate laturile face din pat un cuib protector. Husa se lasă în jos ca un guler, pe ce parte dorești, deci o poți modela în tot felul de forme. Este detașabilă, așa că poate fi curățată.

Designul a câștigat premiul ELLE DECO International Design Award în 2010 și este semnat de Nuša Jelenec – Lagostudio, un studio de creație din Italia. În fiecare vară, ei organizează workshop-uri pentru studenți din toată lumea. Te poți înscrie și tu, mai mute detalii pe site.

Acesta este COL-LETTO, pat de designist. Pentru prețuri și comenzi poți lua legătura cu Artelier Design sau Phylosophy Design, care aduc acest brand în România.

Fotografii: prin Lagostudio

3 Comments

  1. chiar sunt curios si eu cat costa..e o solutie simpla..din pacate am vazut ca pana ajung produse de masa, produsele acestea sunt destul de scumpe..

  2. Am gasit pe un site din afara.. 2050 de euro

  3. Pentru ca o astfel de structura sa fie functionala pentru mult timp este nevoie de materiale de foarte buna calitate. Asadar pretul este pe masura. O idee inspirata, intr-adevar.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed