Cum creezi pas cu pas o piesă centrală, ca decoraţiune pentru masa de Anul Nou

Anul Nou bate la ușă, iar noi ți-am pregătit o lecție de bricolaj care te învață cum să creezi o piesă decorativă wow, care să țină în echilibru (la figurat, firește) o masă de sărbătoare. Cum este masa de Revelion de pildă. Nu mai este prea mult timp până atunci, dar dacă ai terminat restul treburilor și Moșul ți-a adus instrumentele necesare, îți urăm spor la  bricolat. Daca nu, ideea poate fi asul din mânecă pentru la anul pe vremea asta. 🙂

Materiale necesare:
• Dremel Pistol de lipit 930 şi baghete de lipit universale de temperatură mică Dremel 7 mm şi baghete cu sclipici Dremel 7 mm
• Dremel 3000 cu freza de gravură cu disc de diamant 7105 şi cu ax flexibil
• Placă de lipit Dremel
• Globuri de sticlă de 8 cm, din sticlă transparentă
• Prosop de mâini/lavetă moale
• Castroane/farfurii şi linguri
• Ochelari de protecţie
• Sclipici alb

Pasul 1
Îndoiţi materialul moale, pentru a crea o suprafaţă amortizată şi aşezaţi globul de sticlă transparentă pe aceasta. Luaţi unealta dvs. Dremel 3000 cu axul flexibil ataşat, introduceţi freza de gravură cu disc de diamant 7105 şi gravaţi o serie de modele de fulgi de zăpadă, mai mici sau mai mari, în mod aleatoriu, pe glob, lăsând spaţii între modele. Trebuie să fiţi foarte delicaţi şi în niciun caz nu trebuie să apăsaţi pe suprafaţă, deoarece aceasta va sparge globul fragil de sticlă. Asiguraţi-vă de faptul că purtaţi ochelarii de protecţie Dremel.

Pasul 2
Introduceţi o baghetă de lipit transparentă de 7 mm în pistolul de lipit cu temperatură duală 930 şi aşezaţi-l pe suportul de lipit Dremel. Conectaţi pistolul pe temperatura joasă înainte de a-l lăsa să se încălzească. Utilizaţi apoi pistolul de lipit Dremel 930 pentru a desena motive delicate cu fulgi de zăpadă între fulgii de zăpadă gravaţi.

Pasul 3
Lucraţi rapid, astfel încât adezivul să îşi păstreze proprietăţile de lipire, aşezaţi pistolul de lipit Dremel 930 în siguranţă pe suportul de lipire Dremel, menţinând globul de sticlă deasupra vasului cu sclipici alb, utilizând o lingură pentru a presăra sclipiciul peste adeziv. Asiguraţi-vă de faptul că întregul model este acoperit de sclipici înainte de a îndepărta cu grijă sclipiciul excesiv de pe glob.

Pasul 4
Permiteţi pistolului de lipit Dremel 930 să se răcească, apoi introduceţi o baghetă de lipit argintie cu sclipici. Având pistolul de lipit setat pe temperatură joasă, aplicaţi lipiciul cu sclipici argintiu, pentru a dezvolta şi a decora suplimentar motivele gravate, utilizând imaginea finală ca punct de reper. Agăţaţi globurile finisate de o structură metalică sau din lemn în formă de pomișor.

Dremel este unul dintre brand-urile companiei Robert Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionaţi de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor şi alte hobby-uri creative. Prima unealtă multifuncţională rotativă Dremel a fost inventată cu 80 de ani în urmă şi, de atunci, Dremel a devenit pe plan internaţional un brand renumit, asigurând produse pentru o mare varietate de utilizatori.

Unealta multifuncţională rotativă Dremel a devenit cea mai vândută unealtă multifuncţională din lume, reprezentând angajamentul companiei pentru inovaţie şi calitate.

Uite ce artisticărăi poți realiza cu unelte care poate credeai că sunt doar pentru tough guys. 🙂 Salutări călduroase tuturor pasionaților de DIY!

One Comment

  1. Mihai

    Dacă s-ar fi acordat puțină atenție traducerii ar fi fost un articol aproape reușit.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed