Cum lucrează de acasă echipa de creativi de la Cromatic Studios
Când mergeai zi de zi la birou, reveria unor dimineți, în timp ce te puneai în mișcare, era să rămâi să lucrezi de acasă, de pe canapea. Ceea ce poate a și devenit realitate de multe ori, dacă lucrezi într-o companie mai liberală sau dacă job-ul îți permite scenariul ăsta. După aproape două luni de #stămacasă, rutina lucrului între patru pereți a dobândit un loc însemnat în stilul tău de viață. Te-a făcut, poate, să-ți reconfigurezi spațiul, să-l vezi într-o lumină total nouă sau să-ți faci o listă de design shopping post autoizolare. Chiar dacă restricțiile se vor relaxa în curând, distanțarea socială va rămâne între noi ca un paravan transparent din plexiglas (la propriu sau la figurat), cel puțin o perioadă, iar lucrul de acasă va prinde rădăcini în cultura organizațională a multor companii, mai mici sau mai mari. Ce va fi și cum va fi exact nu știm. It is what it is, așa că hai să ne inspirăm din stilul de lucru de acasă al altor designiști și să ne păstrăm moralul ridicat. 🙂 Citește și: Ocupații designist în vremea carantinei: povestea împâslirii și a covorului fermecat Astăzi vă facem cunoștință cu cititorii noștri din echipa Cromatic Studios – un “design & tech studio focused on solving creative problems”, așa cum se descriu chiar ei pe website. Le-am lansat provocarea #readershomeoffice (adică să ne povestească cum se descurcă cu teleworking-ul, pentru că sharing is caring) și iată ce am aflat de la câțiva dintre ei – toți locuiesc în București. Maria Zavate aka Zavatos, graphic designer și visual storyteller Pe Zavatos, carantina a găsit-o cu piciorul în ghips. S-a uitat însă la partea plină a paharului și se consideră chiar norocoasă că mobilitatea i-a fost limitată într-o perioadă în care toată lumea e forțată să se deplaseze mai puțin.
Dar ce se vede pe fereastră? Recent a înflorit și teiul bătrân al vecinilor de vizavi, care atinge cu frunzele una dintre puținele case renovate din zona în care locuiește. Ne spune că nu are deloc noroc la plantele de apartament și că se roagă zilnic să nu-i moară cele câteva pe care le mai are și care compensează momentan verdele și prospețimea naturii.
Am aruncat un ochi pe urbantale.ro și am ales această cană. 🙂 Ana Gemescu, graphic & product designer, și Ștefan Morozan, animator Ana și Ștefan sunt un cuplu și lucrează amândoi la Cromatic Studios. Legat de transformări, au improvizat un birou (pentru Ștefan) în living, în timp ce Ana lucrează, în cea mai mare a timpului, de la biroul de la mansardă.
Muzica pe care o ascultă variază de la Carmina Burana de Carl Orff la Jack Stauber – Buttercup, până la concertele de jazz care s-au mutat acum în online. Daniel Stoicescu, cofondator Cromatic Studios Daniel este unul dintre fondatorii companiei și e încântat că poate să-și petreacă acum tot timpul împreună cu iubita lui.
Ascultă muzică pe Spotify și ce se mai transmite live pe Facebook, iar cana de cafea de toată ziua, de pe biroul din Floreasca, a fost înlocuită cu succes de sticla de bere artizanală produsă local. #buylocal Daria Bundur, branding designer Daria se consideră norocoasă că pandemia a prins-o pregătită – are un asistent de nădejde:
Cam atât deocamdată din birourile de acasă ale cititorilor noștri – tu ce asistent blănos ai la biroul de acasă? 🙂 Foto: unsplash.com (foto deschidere) și prin creativii menționați |