Din lume: A Room with a View, 11 priveliști din autoizolare

Încă din primele săptămâni de carantină au apărut tot felul de vești: poluarea a scăzut uluitor, păsările cântă mai cu avânt, stelele se văd mai clar, delfinii au recucerit canalele venețiene (știm deja cu toții că a fost o simpatică știre falsă, da?). Ce e clar este că orașele (și nu doar ele) respiră mai ușor de când nu le mai cutreierăm minut de minut. Iar asta e în egală măsură îmbucurător și…frustrant 🙂 .

Nu a durat mult până când dorul de orice este în afara caselor în care ne petrecem autoizolarea și-a găsit “rezolvări” inspiraționale: grupul de Facebook What do you see from your window? #OpeningUp #StaySafe este una dintre ele. La ora la care scriem acest articol a adunat deja peste 418.000 de followeri din toată lumea, care au postat peste un milion de fotografii ale priveliștilor (mai citadine sau dimpotrivă) de la ferestrele lor – suficiente cât să le putem alege pe cele cu care am rezonat și să facem un clasament al locurilor în care abia așteptăm să ajungem (din nou).

1. Amalfi (Italia) văzut de Natalia

Oh, Italia, cu dealurile pline de vii, cu plaje și palazzi în care tare ne-ar plăcea să ne petrecem chiar și carantina, nu doar vacanțele. Mai ales dacă priveliștea este ca aceasta ⇑ – apropo, oare și din acest balconaș s-a cântat recent, cum a devenit un obicei în Italia?

Citește și: Boutique hoteluri în care exteriorul se ia de mână cu interiorul

2. Amsterdam (Olanda) văzut de Iris

Așa-i, un Amsterdam privat de bicicliști sună (și arată) ca o anomalie, dar câteodată e mai important unghiul din care privești: de exemplu, din spatele ferestrei, spre construcțiile cu arhitectură de secol XVII-XVIII clasic olandeze.

Citește și: Dulap pentru copii sub forma căsuțelor din Amsterdam. Îl vrem și noi!

3. Bayern (Germania) văzut de Elena

Curcubeul, simbol al speranței chiar și în timpuri obișnuite, nu avea cum să lipsească din simbolistica de carantină. Iar atunci când pune în valoare și arhitectura urbană trebuie să recunoaștem că ne place mai mult decât de obicei 🙂 .

4. Catania (Sicilia, Italia) văzută de Rosaria

Nu vedem mult din oraș de aici, dar uneori poate că nici nu contează: este muntele Etna acolo, în spate, deci e o priveliște suficient de faină, nu crezi? 🙂

5. Portul York (Maine) văzut de Kathleen

În explicația foto scria că imaginea este the front patio view (priveliște din curtea interioară) – mai inspirațional de atât nici că se poate! Plus că anul acesta nu am ajuns la (nicio!) mare și sunt șanse mici să facem asta curând, așa că ne bucurăm chiar mai mult de orice priveliște acvatică.

6. Porto Santo Stefano (Toscana, Italia) văzut de Antonella

Dacă ar trebui să găsim imaginea expresiei cât vezi cu ochii, cea de mai sus s-ar număra sigur printre finaliste. Câte nuanțe supraetajate!

7. Muntele Slieve Gullion (Irlanda de Nord) văzut de Marcel

Suntem mai degrabă animale urbane decât descoperitori rurali, dar uneori ne mai lăsăm convinși de natura care primește case accesorizate cu niște confort contemporan, cum e cea de deasupra!

Citește și: Cât de lung e drumul de la un animal urban la un avid turist?

8. Viena (Austria) văzută de Andreea

Nu știm cât e filtru și cât e asfințit post-furtună în imaginea de mai sus, dar capitala austriacă este întotdeauna foarte expresivă, fie că o vedem de la înălțime sau în amănunt.

Citește și: Hotel Schani, descoperirea noastră în Viena

9. Zikhron Yaakov (Haifa, Israel) văzut de Ephy

Israelul este pe lista noastră de vizitat de când am aflat că Tel Aviv-ul este un spațiu de joacă al Bauhaus-ului încă de acum aproape un secol. Totuși, fotografia de mai sus a făcut Zikhron Yaakov să câștige teren pe lista noastră – ce seninătate!

10. Bergen (Norvegia) văzut de Kristin 

Carantina ne-a obligat să amânăm câteva plecări (oh, ce trist!), iar Scandinavia se număra printre destinațiile noastre. N-aveam cum să nu îi selectăm un colț urban printre preferatele noastre văzute de la fereastră.

Citește și: Avem rezervare la un restaurant semi-scufundat din Norvegia.

11. New Brunswick (Canada) văzut de Carmen

Mai că nu ne vine să credem că în timp ce la noi au înflorit teii, peste mări și țări încă poți fotografia zăpada. Din spatele ferestrei, unde e liniște și bine 🙂 .

Toate fotografiile sunt selectate de noi și extrase din grupul de Facebook What do you see from your window? #OpeningUp #StaySafe și creditate ca atare. Dacă ești autorul sau proprietarul uneia dintre fotografiile de mai sus și nu dorești ca ea să apară în cadrul acestui articol, te rugăm să ne scrii la adresa designist@designist.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed