Cum să aduci marea la tine – reloaded. Sau colecția de mobilier DelMare made in RO

Se împlinesc în curând doi ani (!!!) de când ți-am povestit despre măsuța DelMare prin care designerul timișorean Eduard Locota ne propunea să aducem marea direct în living (și să ne servim cafeaua pe ea 🙂 ). Între timp, valurile au luat și alte forme, iar Eduard ne-a anunțat cândva la finalul anului trecut că a pregătit o întreagă colecție de corpuri de mobilier translucide. DelMare strikes again 🙂 .

DelMare

Așa cum ne povestea Eduard și când am discutat despre măsuța de cafea creată în 2016, toate piesele colecției sunt sculptate, create dintr-o combinație de materiale care se îmblânzesc și se împletesc: Jesmonite, acrilic, marmură și lemn.

DelMareIdeea băncii La Falaise a apărut după o plimbare pe faleza de la Etretat, nordul Franței. Și da, virajul spre sculptură a fost inspirat de pantele abrupte ale stâncilor, iar asta a venit la pachet cu peste 180 kg de material și mai mult de o lună de lucru.

DelMareTot la capitolul mobilier monolitic se înscrie și Masa Creta – este o lucrare ce cântărește o tonă (wow!) și pentru care a fost nevoie de turnarea a peste 100 de straturi de acrilic colorat deasupra bazei de marmură.

DelMareȘezlongul Val s-a revărsat din 60 de straturi de acrilic colorat, turnate așa încât să formeze un bloc brut de material, care a fost apoi sculptat și lustruit manual. Rezultatul: contraste spectaculoase transparență-opacitate.

DelMareMesele Immerso

DelMare

Masa Azzuro

Fotografii: prin Eduard Locota

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed