Designerul TOM DIXON + IKEA = noua colecție DELAKTIG

„Lumea se schimbă”, spune James Futcher, Creative Leader IKEA of Sweden, „și, poate, canapeaua convențională nu mai este potrivită pentru modul în care oamenii trăiesc astăzi”. DELAKTIG înseamnă „a fi implicat” în suedeză. Iar noua colecție de canapele IKEA, realizată în colaborare cu designerul britanic Tom Dixon, exact la implicare ne îndeamnă.

Așa cum anunță și numele său, se dorește a fi o „platformă pentru viață” care îi inspiră pe oameni să-și creeze propriile soluții de amenajare. Este o bază de canapea sau fotoliu cu funcționalități multiple, prin adăugarea de perne, mese laterale, lămpi și tăblii în funcție de nevoia fiecărui moment.

 

Prin colecţia DELAKTIG, Tom Dixon și IKEA au dorit să schimbe standardele producției de canapele de astăzi. Printre caracteristicile noilor produse se numără aspectul, accesibilitatea, durabilitatea și designul democratic.

Colecția a fost creată pentru soluții mai bune într-o lume modernă și activă. Versatilitatea produselor te ajută să te adaptezi momentelor spontane din viața de zi cu zi: fie pentru maratonul de lectură de la final de săptămână, fie pentru o întâlnire cu familia și prietenii. „Produsele DELAKTIG vor fi un succes și dacă oamenii vor continua să le adapteze continuu pe măsură ce au loc schimbări în viața lor de zi cu zi de acasă”, spune Tom Dixon.

În procesul de colaborare dintre IKEA și Tom Dixon au fost implicați și 75 de studenți ai Colegiului Regal de Artă, Parsons School of Design și Universitatea Musashino, care au participat la procesul de co-creație.

DELAKTIG aduce acessorii suplimentare, precum spătare, cotiere, o masă anexată și o lampă. Piesele de mobilier pot fi combinate în mai multe moduri, pentru a se potrivi diferitelor activități și stiluri de viață.

Depăşirea standardelor convenţionale de design

Tom Dixon are o pasiune pentru metal și utilizările sale. Creațiile cunoscutului designer pot fi admirate în studioul său de design din Londra sau în unele dintre cele mai renumite muzee din lume. Tom Dixon a adoptat de-a lungul timpului stiluri creative în produsele proiectate și a încercat să propună prin intermediul lor soluții inovatoare de utilizare – o preocupare pe care atât el, cât și IKEA, o împărtășesc.

În comparație cu producția și designul tapițeriei tradiționale, cadrul DELAKTIG este fabricat în mod industrial. Din acest motiv, IKEA și Tom Dixon au ales să lucreze cu aluminiu. Materialul ajută în procesul industrial, iar estetica sa brută oferă un cadru durabil și ușor. Profilul de aluminiu extrudat a fost utilizat pentru a crea baza platformei DELAKTIG.

Deoarece cadrul este extrudat, produsele din noua colecție suportă perfect extensii și adăugiri. Flexibilitatea lor permite adaptarea pieselor suplimentare pentru un confort cât mai mare – cum ar fi un despărțitor de cameră, sau un colț confortabil pentru două persoane. „Te căsătorești sau te-ai despărțit și ai putea să ai nevoie de o configurație nouă a canapelei tale, îți dorești să închiriezi una dintre camerele libere din apartamentul tău sau poate doar o vrei să o păstrezi pentru momentul în care copiii se vor muta. Produsele DELAKTIG pot fi transformate în soluții noi de fiecare dată”, spune Tom Dixon.

Fotografii: IKEA

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed