Cum se vede lumea de la fereastra mansardei tale?

Simți mireasma florilor de tei de pe canapea, în timp ce sunetul ritmic al unei mingi devine fundalul sonor pentru mailurile pe care le scrii de la biroul de acasă. Lumina se împrăștie prin cameră și îți distrage și ea puțin atenția… Am spune că toate ferestrele sunt filtrul prin care lumea pe care ne-am construit-o la interior se completează cu fragmente din exterior. Totuși, ai observat câte diferențe sunt între ele și că alegerea nu e atât de simplă pe cât pare? De exemplu, ce ferestre ți s-ar potrivi mai bine dacă locuiești într-o mansardă (apropo, ce norocos ești!)?

Aici intră în scenă prietenii de la VELUX: ne-au povestit mai multe despre materiale, despre opțiuni și despre particularitățile ferestrelor de mansardă – poți folosi informațiile de mai jos nu doar ca inspirație, ci și ca imbold în cazul în care te pregătești pentru niște schimbări de vară în casa ta. Un nou episod al serialului nostru feat. VELUX începe acum!

Lemn versus poliuretan

Este, de fapt, o întrebare cu deschidere mare. Cam cât 25 de ani de mare: specialiștii VELUX ne-au spus că aceasta este durata de viață medie a ferestrei tale de mansardă, deci merită să-ți cântărești bine alegerile. Iar cea mai importantă alegere este materialul din care vor fi făcute tocul și cerceveaua ferestrei tale: să fie suprafețe din lemn lăcuit, clasice și rezistente, sau să fie suprafețe albe, din lemn învelit în poliuretan, minimaliste și solide?

Cald și prietenos cu celelalte materiale

Recunoaștem, lemnul este unul dintre materialele noastre preferate, mai ales dacă este de calitate superioară, cum folosesc cei de la VELUX pentru ferestrele de mansardă din lemn de pin stratificat: puține materiale transmit la fel de mult confort și se îmbină la fel de armonios cu celelalte materiale.

În plus, lemnul e îmbrăcat în straturi succesive de lac transparent pe bază de apă, care protejează lemnul de murdărie și umezeală – mai mult confort pentru tine. Și apropo, 99,6% din lemnul folosit de VELUX provine din păduri certificate și sustenabile.

Ca detalii tehnice, trebuie să-ți spunem că toate componentele din lemn care formează tocul și cerceveaua sunt lipite, așa că rezistența lor crește, iar lemnul nu se rupe și nici măcar nu se deformează în timp.

Materialul izolator gri pe care îl vezi în imaginea de deasupra are rolul de a reduce pierderile de căldură – toate ferestrele de mansardă VELUX sunt dotate cu sistemul izolator ThermoTechnology™, un scut puternic împotriva vântului și a temperaturilor joase.

Dacă alegi o fereastră de mansardă cu suprafață de lemn, ia în calcul că o relăcuire periodică o va reîmprospăta instantaneu și îi va prelungi viața: un lac pe bază de apă este suficient ca să arate iarăși perfect 🙂 .

De reținut: pentru ferestrele din lemn vei primi o garanție de 10 ani de la VELUX, însă ferestrele sunt proiectate să reziste 25 de ani.

Miez de lemn învelit

Sună un pic poetic, dar este, de fapt, descrierea pe scurt a ferestrelor cu suprafață de lemn acoperit cu poliuretan: la exterior arată impecabil, iar sub stratul uniform de poliuretan alb stă miezul de lemn, tratat termic, care se ocupă de eficiența energetică ridicată a ferestrei. O soluție foarte bună pentru o amenajare în care albul devine element în decor și mizezi pe unitate cromatică în… alb. 🙂

De reținut: VELUX este unicul producător de pe piață care fabrică ferestre de mansardă cu strat superior din poliuretan, iar garanția oferită pentru aceste profiluri este de 15 ani.

Specialiștii VELUX usucă substanța lemnoasă în cuptoare speciale, care întăresc materialul și elimină toată umezeala. Apoi, componentele sunt asamblate, iar stratul de poliuretan e aplicat deasupra. Rezultatul este un tot unitar, fără îmbinări și fără praf pe la colțuri.

Sunt ferestre care fac față foarte bine umezelii ridicate din baie și bucătărie: poliuretanul funcționează ca o haină de ploaie pentru componentele de lemn, așa că umezeala nu poate pătrunde prin el. Victorie! 🙂

Ba mai mult, suprafețele albe nu au nevoie de o întreținere specială: le poți curăța foarte ușor cu o cârpă umedă și rezistă bine chiar și la razele ultraviolete, deci nu se vor îngălbeni.

Te lăsăm mai jos cu povestea video VELUX – nu uita să ne trimiți fotografii după ce îți montezi noile ferestre de mansardă 🙂 .

Fotografii: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed