Dacă vrei o nuntă ca-n poveşti, atunci să fie la conac!

Este sezonul nunţilor, imposibil să nu vă fi dat de veste măcar un album de poze cu flori albe, voal şi pahare de şampanie de pe facebook, o invitaţie, o petrecere la care urmează să dansaţi. Pe noi acest sezon ne-a prins în vacanţă şi am participat la el cu plăcerea voyerului fericit că are ce urmări 🙂 Cum v-am povestit deja, vacanţa noastră de vară s-a întâmplat în ţară, pe plaiuri moldoveneşti, la Conac Polizu, în Iaşi. Iar în timp ce noi ne pregăteam de plecare, trăgeam cu ochiul la pregătirile de nuntă care tocmai se înfiripau la conac.

De la terasa unde savuram agale ultimele bunătăţi, ca să luăm gustul cu noi acasă (v-am povestit pe larg aici cum vă puteţi bucura de ele, ba chiar învăţa şi reţetele) priveam cum parcul imens, unde nu cu mult mai devreme ne plimbaserăm pe sub arborii seculari, urma să devină amfiteatrul petrecerii. Se amplasau mese în aer liber, se pregăteau decoraţiuni, se punea şampania la rece, se aşteptau oaspeţi.

Din culisele pregătirii unei mese festive la Conac Polizu

Auziserăm noi de la gazdele noastre că multe miresici şi mirii lor au început să vină la conac, atraşi de cadrul special de aici. Fostul domeniul al familiei Ghica-Deleni are o biserică foarte aproape (o puteţi vedea în imaginile vastului domeniu de 55 hectare, cum îi stătea bine oricărei reşedinţe boiereşti), iar clădirea conacului şi parcul imens le oferă mirilor cadrele mult căutate pentru amintirile din ziua nunţii lor, pe care cu toţii şi le doresc cât mai speciale.

Cuplu surprins în parcul conacului. Da, o nuntă aici înseamnă în primul rând o petrecere elegantă, cu mult bun gust.

Mirii în camerele decorate în stilul secolul XVIII-XIX ale conacului.

În plus, cum cei mai mulţi îşi doresc ca petrecerea de nuntă să fie în aer liber, Conacul Polizu s-a pregătit impresionant de rafinat: mesele festive vor fi amplasate în parcul cochet, la umbra arborilor, şi pot fi decorate după o anumită tematică (Interbelic, Regal, Mediteranean) sau culoare. Iar din mai 2013, în parc va fi instalat un cort modern, cu o capacitate de 250 de persoane, cu mese rotunde şi ring de dans, a cărui structură va prelua forma conacului – cortul va fi gata la începutul lui 2013, iar nunţile vor putea fi organizate aici din luna mai, aşa că, dragi miri şi miresici, înscrieţi-vă de pe acum pe listă.

Încă un cuplu fericit, surprins în paşi de dans în grădina conacului 🙂

Noaptea conacul oferă un spectacol minunat

Dacă te gândeşti să-ţi faci nunta la Conac Polizu, trebuie să ştii că îl poţi rezerva în întregime (întregul domeniu, cu acces la grădini şi livezi, plus salină şi cramă) pentru 20 de persoane (capacitatea de cazare a conacului). Ceea ce înseamnă că le vei face chiar tu un dar de nuntă neaşteptat invitaţilor, rezolvând în acelaşi timp unul dintre lucrurile de bifat în cazul unei astfel de petreceri – cazarea oaspeţilor. Iar dacă vrei ca nunta să ţină 3 zile şi 3 nopţi, exact ca-n poveşti, există un discount de 25% la închirierea camerelor în zilele ce preced/succed nunta.

Nunta ajunge şi în cramă 🙂

Dar să depănăm povestea unei nunţi la conac, pentru a avea un scenariu cât mai complet: invitaţii sunt primiţi cu un pahar de şampanie, urmând ca până la sosirea tuturor oaspeţilor, chelneri eleganţi să-i îmbie cu tăvi cu pahare de vin alb şi roşu și canapé-uri delicioase. Curat aristocrat! Iar după ce preparatele alese din meniul prestabilit vor fi servite, la ora 01:00 a.m. (după miezul nopţii) petrecerea este revigorată de un stand cu clătite flambe, cu grilled cheese şi asortimente de garnituri şi sosuri, un foc de artificii etc. Asta pentru că gazdele de la conac îşi doresc să organizeze numai nunţi dinamice, cu atracţii-surpriză 🙂

O fotografie cu alură interbelică

Ziua de nuntă va fi relaxată, pentru că echipa Polizu se va ocupa de toate detaliile. În plus, în preţ sunt oricum incluse degustarea meniului şi repetiţia nunţii, ca toată lumea să fie liniştită şi pregătită pentru marea zi 🙂

Recunoaştem că nu prea mergem la nunţi, însă o excursie la conac pentru un astfel de eveniment ne-ar face să fim printre primii care confirmă. Iar dacă până acum v-am recomandat Conacul Polizu drept o posibilă destinaţie pentru luna de miere, ca sursă de relaxare, mâncare sănătoasă, cursuri de gătit şi călătorii în care să descoperi minunăţiile zonei (de la situl Cucuteni, leagănul civilizaţiei europene, la cramele Cotnari şi mânăstirile bucovinene), acum vă recomandăm să petreceţi aici alături de invitaţii voştri la nuntă şi să continuaţi singuri luna de miere pe plaiuri moldoveneşti, încărcate de tradiţii şi poveşti savuroase.

Mai întâi spuneţi DA, apoi sosiţi la conac

Să fie într-un ceas bun şi casă de piatră tuturor mirilor din această vară ! 🙂

Conacul Polizu se află în Maxut, județul Iași. Dacă îţi dorești ca petrecerea ta de nuntă să aibă loc aici, intră pe www.conacpolizu.ro și trimite detaliile rezervării la adresa: weddings@conacpolizu.ro. Mai multe detalii găsești pe pagina de web a conacului. 

Fotografii: Cosmina Pantelimonescu și Perfect Moments

5 Comments

 1. Dana

  F, f frumos! O sa dau vestea mai departe 🙂

 2. Multumim, Dana!

 3. LORELY

  …. fara cuvinte… DIVIN!
  As mai face nunta odata! 🙂

 4. […] dar sunt şi cadouri ideale pentru prieteni, mai ales pentru cei care se căsătoresc acum, că tot e sezonul. Să le urăm să petreacă cât mai mult timp în aer […]

 5. […] Despre surprizele culinare şi traseele care te aşteaptă la Conac Polizu poţi afla de aici, iar cât de frumos poate arăta nunta ta la conac vei vedea aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed