De ce ne place livingul Marei

Pentru că are tot felul de obiecte decorative mici și haioase, pentru că lalelele galbene sunt florile ei preferate (și ale noastre), pentru că soarele apune pe pereții cu oglinzi și oglinjoare și pentru că are un candelabru supercool din lemn, pe care și l-a montat acum câteva luni. Pentru că Mara ne arată că (până să ajungi să-ți finisezi impecabil casa și s-o mobilezi ca în pliantele de la Designers Guild și Marie’s Corner) poți să ai o căsuță simpatică, cu multe obiecte de la IKEA și câteva accesorii decorative de prin călătorii.

“Mi-am cumpărat paharele astea de la Hay, din Copenhaga. Îmi plac la nebunie, pentru că e foarte tare senzația aia, când le iei în mână și descoperi că ele sunt din ceramică și nu din plastic…”

Mara nu este nici designer, nici hand made artist și nici copywriter într-o agenție. Lucrează pentru o bancă, în PR și comunicare, este prietena noastră și am convins-o să ne lase să-i folosim pozele pentru a demara pe blog Mi casa, tu casa – rubrica unde ipostaze deco din locuința ta apar pe designist.ro.

“Ideea cu grupajul de oglinzi și rame mi-a venit după ce am vazut o cafenea amenajată așa…  Aveam deja ramele de la Ikea și încă vreo două primite cadou, apoi am gasit-o într-un magazin din Liberty Center pe cea albă, cu model floral. Pe cea cu model de tablă de șah am pictat-o eu într-un moment de avânt creativ. Vreau să mai fac niște desene pe perete, care să pară înrămate…

Candelabrul din lemn traforat și l-a cumpărat din Copenhaga, de la Urban Outfitters.

“Nu știam nimic despre brandul ăsta, am intrat în magazin pentru haine și abia apoi am văzut candelabrul în vitrină. Credeam că e doar obiect de decor, apoi l-am văzut pe raft. A costat vreo 50 de euro, iar mie mi-a schimbat complet camera; arată foarte grafic și acum e obiectul meu favorit din casă.”

Amour-ul este dintr-o sârmă flexibilă, care se prinde pe perete, în cuie. Mara l-a primit cadou (dar noi îți spunem că îl găsești la Atelier Anda Roman).

Păsăroiul nu stă agățat de candelabru decât pentru a fi fotografiat mai bine, căci locul lui este pe draperie, prins cu ac de siguranță. Mara și l-a făcut cadou de Crăciun și e singurul ei obiect cumpărat de la Care?Cutare.

Cana-pahar vine tocmai din Finlanda, de la Marimekko, și este în set cu un mouse pad. Biscuitele din fetru este design Donna Wilson și găsești modelul la magazinul Intro. Ceasul este de la un tânăr brand românesc – No Time.

“Cuierul cu poveste l-am recuperat dintr-o cafenea care urma să fie redecorată. Multe dintre obiecte nu se încadrau în noul decor și proprietarul voia să scape de ele. Cred că am dat pe el vreo 50-60 de lei. Încerc să nu-l încarc cu prea multe haine, deși nu-mi iese întotdeauna, tocmai ca să-l las să-și spună povestea… :)”

Vino cu noi pe designist.ro, chiar dacă stai la bloc, într-un apartament obișnuit, fără ferestre mari și bovindouri! Trimite-ne (la designist@designist.ro) câteva imagini din casa ta, o încăpere-două sau doar colțișorul tău preferat, cu un tapet nou, un sticker ori un artificiu deco de designist. Povestea ta, despre lucruri pe care le-ai vrut la tine acasă și acum le ai, poate merge mai departe… Hai! 😉

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designist.ro.
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru.

All rights reserved.

10 Comments

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed