De final de vară insulară: Salty Bag sau geanta pe care o porți după ce a fost velă

Nu-i așa că și ție îți amintește de proiectul remesh, prin care bannerele publicitare sunt reciclate și transformate în genți, portofele și penare? Brandul Salty Bag, parte din lista noastră de produse cool made in Greece (și chiar descoperite de noi în vacanța de vara asta), duce, însă, ideea la un nivel macro, să-i zicem: refolosește vele, zmeie sau parașute și le transformă în genți, rucsacuri, borsete și portofele ingenioase, în cheie upcycling 😏.

Ideea Salty Bag a pornit în 2013, în timpul unui seminar de navigație de pe insula Corfu, când căpitanul Stratis Andreadis a hotărât să creeze un brand de design handmade, pion al economiei circulare, din materiale cu durată mare de viață și gata oricând să fie refolosite după ce au acumulat aventuri captivante. Ce alte materiale să fie mai potrivite decât velele? Sunt suficient de rezistente și la temperaturi și condiții vitrege, și în formă de genți și accesorii elegante, dar solicitate ani de-a rândul.

Citește și: Sun of a Beach, invadatorii simpatici ai plajelor

Unele au aparținut unor vase care au participat în regate internaționale, altele și-au ajutat echipajele să traverseze momente intense și au ieșit din ele sfâșiate și peticite. Și un detaliu simpatic: fiecare Salty Bag vine cu o cartolină de identificare, cu informații despre iahtul pe care a navigat, distanțele parcurse și mările pe care a ajuns . Un fel de sursă de inspirație pentru vacanțele ce vor veni.

Drumul velelor nu se sfârșește când ele iau forma genților: dacă returnezi un Salty Bag, producătorii vor refolosi materialul, iar tu vei primi 30% reducere pentru următoarea geantă. Circular la nesfârșit!

Desigur, poți să reciclezi și velele propriului tău vas (norocosule!): primești recompense pentru fiecare 30 mp de material reutilizabil.  ⛵

Ah, și un detaliu pentru final: impermeabilele Salty Bags își depășesc numele, așa că poți oricând să le folosești și în excursii la munte 😉

Fotografii și video: prin Salty Bags

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed