De la avocatură la design interior. Se poate!

Reconversie profesională? Urmarea pasiunii din copilările? Îți sună familiar? Astăzi, îți spunem povestea avocatei Laura Breabăn care, în cei câțiva ani care au trecut de la primul curs Creative Learning la care a participat, și-a luat în serios pasiunea și s-a lansat cu foarte mult curaj și determinare în lumea frumoasă a designului interior. Ba chiar a finalizat și cursul pentru avansați în timpul pandemiei.

Nu mai e mult până începe o nouă ediție a cursului de design interior pentru începători (îl poți urma atât la sala de curs, cât și online, sau combinat – cum dorești). Dacă te grăbești, mai prinzi un loc și chiar poți profita de campaniile de reduceri ➡️află AICI!

Laura Breabăn, absolventă a cursurilor Creative Learning

Iată cum a început incursiunea Laurei în lumea designului interior:

“Cursul de design interior Creative Learning – modulul pentru începători a fost primul curs de specialitate pe care l-am făcut în domeniul designului interior – în 2017. Era bucuria mea de seara, după birou. Mi-au plăcut abordarea prietenoasă, pasiunea trainerului Martine Claessens, temele creative, entuziasmul la nivel de grup. Țin minte că acolo m-am întâlnit cu un client pentru care lucrasem ca avocat, care tocmai renunțase la top managment în mediul corporate, iar acum avea un atelier de mobilier cu lemn recuperat – și mi s-a părut foarte tare schimbarea de context în care ne-am reîntâlnit. La curs am trecut pentru prima dată prin stilurile de amenajare și am aflat că mă atrage stilul marocan, cu lămpile și covoarele lor superbe, arcade îmbrăcate în mozaicuri, combinații de culori wow. Iar Villa lui Yves Saint Laurent din Marrakech, de care am aflat la curs, e pe lista de destinații”.

Citește și: Cum îți poate schimba viața un curs de design interior?

Villa lui Yves Saint Laurent din Marrakech.

Și asta pentru că Laura iubește călătoriile foarte mult – o inspiră și îi dau energia creativă de care are nevoie. Ba chiar i-ar plăcea mult să locuiească în Spania. E înnebunită după atmosfera de acolo, limbă, dans, cultură, stilul spaniol relaxat de viață și… cava, vinul spumant produs în Spania. Deloc întâmplător, în primăvara anului trecut, când a părăsit societatea de avocați unde lucra și a pus pe hârtie planul unui birou de design interior, a ales numele noului studio cu o rezonață fix pe sufletul ei – Duende de Luna. În spaniolă, duende înseamnă acea putere misterioasă pe care, de obicei, arta, în sens larg, o are – a crea emoție, entuziasm.

“Am învățat un pic de grafică și web design și mi-am creat logo-ul singură. Este un proiect de identitate de brand în care m-am implicat 100%. Între timp, culmea, au apărut și niște proiecte mici printre cunoștințe, iar primul client pe bune – un proiect pentru un apartament de 3 camere – a venit după numai două luni și jumătate”, ne spune Laura.

Dacă înainte să se pună serios pe învățat, Laura spunea despre pasiunea ei din copilărie – designul interior – că e the dream și, cel mai probabil, va face ceva legat de asta aproape de pensie, acum îmbină, în mod neașteptat de bine, avocatura pe cont propriu cu designul de interior.

“Elementul de legătură este entuziasmul pe care îl am pentru ambele domenii. Cele două ocupații presupun perfecționare continuă – legile se schimbă, abordările estetice se schimbă. Tot ca asemănare ar fi răbdarea pentru finalitate – m-am obișnuit ca avocat să aștept 1-2 ani pentru soluționarea unui litigiu, așa că pot să am răbdare și până văd spațiul amenajat în realitate conform conceptului meu”, adaugă Laura.

Firește că am întrebat-o pe Laura cum pledează ca avocat pentru un proiect de design interior și iată ce ne-a răspuns:

“Din avocatură am adus gândirea strategică și argumentarea. Trebuie să știi <de ce-ul> pentru fiecare opinie și propunere  – așa cum pentru instanță e musai să aduci argumente susținute, temeiuri juridice, dovezi, așa și în design oamenii au nevoie de explicații pentru a înțelege de ce așa și nu invers, care va fi plus valoarea dacă vom investi în X, care e rostul Y”.

Așadar, orice e posibil. Iar dacă designul de interior este și pasiunea ta, nu mai amâna. Drumul pentru o carieră în domeniu poate porni cu un curs de design interior. Găsești toate detaliile despre cursurile Creative Learning aici.

Citește aici un review al edițiilor trecute, ca să te pregătești pentru atmosfera de la curs(uri).

Fotografii: Dedi Grigoroiu // Creative Learning // prin Laura Breabăn

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed