De la criptomonede la portofel digital n-a mai fost decât un pas.

Îți aduci aminte când ne uitam în copilărie la filme SF plasate în mileniul următor și ne visam zburând cu ușurința cu care am merge, călătorind cu puterea minții și folosind tehnologia ca monedă de schimb în fiecare zi? Încă n-am ajuns la (toate) aceste performanțe, dar de secvența monedelor tech nu mai suntem chiar departe.

Mai precis, începând din 2009, criptomonedele (monede digitale, virtuale) devin an de an tot mai răspândite – în prezent există peste 1.385 de tipuri diferite de criptomonede. Așa că atunci când am aflat de revoluționarul portofel digital TROVE, noua creație a designerului britanic Benjamin Hubert pentru LAYER, ne-am gândit că SF-ul devine realitate 🙂 .

Trove

Potrivit biroului LAYER, dispozitivul tech TROVE este “o formă de depozitare a criptomonedelor care nu este supusă hacking-ului și nu poate fi pierdută”. Este încă în etapa de prototipare, însă își propune să simplifice și să popularizeze experiența folosirii monedelor digitale sub forma unor accesorii fashion. Ceea ce ne-a atras atenția și mai mult 🙂 .

Trove TroveMai precis, TROVE este un dispozitiv din aluminiu (3 mm x 20 mm), care stochează criptomonele pe un hardware offline, ceea ce îl face mult mai puțin predispus la hacking. Modalitatea de deblocare sună cu adevărat SF: tot ce trebuie să faci este să atingi zona de contact de pe fața monedei pentru a imprima propria semnătură EKG, o metodă biometrică de verificare a tiparului bătăilor inimii. În continuare, bluetooth-ul dispozitivului se activează, stabilește legătura cu smartphone-ul tău și permite accesarea fondurilor. Spre deosebire de alte portofele pentru criptomonede, TROVE nu este dependent de parole, care pot fi uitate 🙂 .

TroveTROVE este format din trei componente diferite – Coin, dispozitivul propriu-zis, Safe, home bank-ul controlat prin verificare EKG, și containerul Keep – și completat de aplicația Trove. Coin se depozitează în Keep, care e produs din rocă vulcanică și policarbonat și care alimentează dispozitivul prin USB. Cât despre rolul de accesoriu fashion, lucrurile stau așa: componenta Coin poate lua forma unei brățări textile, a unei broșe sau a unui pandantiv prins de un șnur unisex. Pentru un plus de protecție, poți întoarce pandantivul așa încât să afișezi una dintre fețele din terrazzo, acrilic sau ceramică.

Trove

Trove

Aplicația TROVE funcționează ca un portofel online pentru criptomonede și simplifică procesul de vânzare, cumpărare și plată a achizițiilor zilnice. Îți poți vedea foarte ușor istoricul cumpărăturilor și evoluția valorii criptomonedelor.

Trove

“Criptomonedele pot deveni din ce în ce mai utilizate doar dacă își cresc gradul de acceptare în rândul publicului. TROVE îți propune să rezolve câteva dintre limitările de care se lovesc astăzi criptomonedele, cum ar fi faptul că averea digitală a unui utilizator poate fi pierdută dacă acesta își uită parola sau dacă portofelul lui virtual este revendicat de un hacker”, a explicat echipa LAYER, condusă de Benjamin Hubert.

Fotografii: prin LAYER

One Comment

  1. Nicolae Gabriela

    Foarte interesant! Bine gîndit! Felicitări!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed