De pe Instagram stories, direct la muzeu: expoziția #NoteToFrame by Samsung

Dacă în ultimele luni ne-am obișnuit să ne scuturăm de deprinderi, să ne adaptăm într-un ritm alert și să pastișăm exteriorul la interior, atunci tehnologia ne-a servit drept instrument de lucru esențial. Vorbim, de fapt, despre un alt gen de multifuncționalitate: nu a spațiilor mici și a pieselor de mobilier, despre care îți povestim de obicei, ci a dispozitivelor inteligente, care combină roluri multiple cu un design uluitor.

Samsung nu încetează să ne surprindă la capitolul avans tehnologic + design și pare să fie de acord cu noi: în perioada 13-27 noiembrie pune la cale expoziția #NoteToFrame by Samsung, scoasă direct de pe Instagram și adusă la Muzeul de Artă Recentă din București (MARe – Bulevardul Primăverii nr. 15). Pe scurt, 14 fotografii personalizate ingenios de ultilizatorii Samsung prin Instagram Stories au fost create și sunt expuse cu ajutorul a două dintre cele mai noi și înzestrate dispozitive Samsung: smartphone-ul Galaxy Note20, cu instrument de scris și camere foto de nivel profesional, a fost tool-ul de expresie creativă, iar televizorul – operă de artă The Frame este tool-ul de expunere a creațiilor.

Îți povestim despre fiecare dintre ele mai jos, apoi dă scroll down să citești mai multe despre expoziție și cum au ajuns creațiile din social media la muzeu. 🙂

O lume cu totul nouă în buzunarul tău

Samsung Galaxy Note20 este supranumit „o suită de calculatoare care schimbă pentru totdeauna modul în care lucrezi și te joci” prin funcțiile sale excepționale. Designul minimalist al smartphone-ului pare făcut după chipul și asemănarea unuia dintre principiile noastre preferate – mai mult cu puțin: Galaxy Note20 are un corp metalic solid, cel mai rezistent ecran Gorilla Glass montat vreodată la un smartphone și culori care s-ar putea să te hipnotizeze (nu-i așa că satinatul Mystic Bronze este și noua ta culoare preferată? )

S Pen-ul actualizat, pe care îl vezi și mai sus, este instrumentul de scris care transformă notițele tale în text, apoi textul în PowerPoint și exportă totul în PDF. Wow, oare mai ai nevoie de computer? Smartphone-ul salvează și sincronizează automat toate notițele pe mobil, tabletă și PC și se folosește de HyperFast 5G și de Wi-Fi Optimizer ca să îți mențină jocurile în mișcare oriunde ai fi (#staysafe 😉).

În povestea expoziției #NoteToFrame by Samsung, cele mai importante tehnologii din portofoliul Galaxy Note20 sunt, însă, cele create pentru fotografi profesioniști, videografi și editori: dincolo de camera foto pentru selfie, smartphone-ul mai are o cameră foto cu unghi ultra larg, una cu unghi larg și una cu teleobiectiv, care asigură o fidelitate uriașă a imaginii. Poți face înregistrări video la nivel profesionist, iar videoclipul 8K îți oferă detalii foarte clare, pe care le poți edita direct din aparat.

Cele mai simple idei pot fi și cele mai frumoase

Întrebarea Cum camuflezi televizorul în decorul încăperii? are acum un răspuns pe care designerii de interior l-au căutat ani de zile. The Frame (nu am îndrăznit să-l numim doar “televizor”, pentru că e mult mai mult de atât), proaspăt lansat în România, ne-a câștigat de la promisiunea „smart TV când este pornit, operă de artă când este oprit”  . Și exact așa arată!

Are această funcție, Art Mode, prin care The Frame îți afișează pe ecran propria ta colecție de artă de fiecare dată când îl oprești. Art Store îți stă la dispoziție cu peste 1.200 de fotografii și lucrări plastice pe care le poți testa gratuit, iar Art Curation îți propune „candidați” noi pentru colecția ta. Nu-ți face probleme pentru consumul de energie: senzorul de mișcare pornește Art Mode doar atunci când te afli în apropierea televizorului. În plus, poți integra The Frame în amenajarea ta personalizându-i rama care se prinde ingenios, printr-o serie de magneți.

Noi am aflat că în cadrul expoziției #NoteToFrame by Samsung vom vedea fotografiile personalizate direct pe ecranul unui smart TV The Frame – un motiv în plus să ajungem la Muzeul de Artă Recentă în următoarele două săptămâni: tehnologia Quantum Dot Samsung creează o experiență imersivă prin cromatica foarte aproape de realitate, prin textură și nivelul detaliilor. Te avertizăm: s-ar putea să uiți că privești imaginile prin intermediul unui ecran 😊.

#NoteToFrame by Samsung

Potrivit Instagram, peste 500 de milioane de utilizatori ai platformei folosesc funcția Stories zilnic la nivel global, ceea ce duce la apariția a aproximativ 2,5 miliarde de noi Stories în 24 de ore. Este și acesta un semn clar de democratizare a procesului creativ odată cu popularizarea platformelor de socializare, nu? 😊

Expoziția #NoteToFrame by Samsung a apărut la intersecția dintre artă și tehnologie, în urma unui proces simplu. Totul a început cu cele 7 fotografii realizate de Christina One, fotograf și ambasador Samsung. Apoi, în luna octombrie, utilizatorii Samsung au primit o provocare: fiecare dintre ei putea personaliza fotografiile cu ajutorul stickerelor speciale pentru Instagram pe care ilustratoarele Paula Rusu, Livia Fălcaru și Daia Grigore (One Night Gallery) le-au creat cu Galaxy Note20 și S Pen – le poți găsi și folosi în continuare dacă tastezi NoteToFrame în câmpul de căutare din secțiunea gifs.

Peste 160 de story-uri astfel create au fost postate pe Instagram cu tag-ul SamsungRomânia și au trecut printr-un proces de jurizare în care creativitatea story-ului și combinațiile de gif-uri folosite a fost criteriul principal de departajare – jurații (un reprezentant Samsung, un reprezentant al MARe și fotografa Christina One) au acordat o notă de la 1 la 10 fiecărei înscrieri. Rezultatul: cele mai bune 14 compoziții sunt incluse până pe 27 noiembrie în expoziția #NoteToFrame by Samsung și prezentate pe ecranul The Frame!

Apropo, poți vedea expoziția și de la distanță, în turul virtual realizat de Muzeul de Artă Recentă în cadrul Nopții Muzeelor (14 noiembrie) sau chiar din curtea muzeului, prin pereții vitrați.

Vizionare plăcută! 😉

Imagini și video: prin Samsung

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed