De vorbă cu Irina Pogonaru despre noutățile Photoliu

Pe Irina Pogonaru, creatoarea Photoliu, o cunoaștem de mai bine de un an, timp în care ne-a surprins plăcut de fiecare dată cu noutățile pe care le-a lansat.

De la anunțarea noii colecții de tapițerii, la începutul lui 2013, au urmat două lansări importante: scaunul Lana pentru Photoliu și fotoliile Chubby, pe care le-ai putut admira și la ediția a 3-a a Made in RO, din decembrie. De curând, la început de 2014, Irina a anunțat o colecție exclusivă de piese pentru Casara.

Photoliu - Designist (6)

Atâtea evenimente nu puteau trece fără să povestim mai pe îndelete despre planuri, provocări, colaborările Photoliu și… plăceri.

Photoliu este pe piaţa din România din 2009. Iar în tot acest timp ne-a provocat ingenios să dăm o faţă mai creativă scaunelor clasice. Ce ai observat, de-a lungul acestor ani, că îi place publicului Photoliu? Cât de îndrăzneţi sunt clienţii tăi?

Clienţii noştri sunt atât de diferiţi încât “nu mă lasă” să-i încadrez în vreo categorie. Exact când primesc patru comenzi la fel şi trag concluzia că nu au curaj să experimenteze, primesc cea mai creativă şi mai elaborată comandă. Aşadar, încă sunt într-o continuă descoperire a clienţilor Photoliu.

Photoliu - Designist (3)Photolii Chubby, cu aer misterios

Ştim că posibilităţile de personalizare a unui Photoliu sunt… spre nelimitate, având în vedere gama de materiale cu care lucrezi – de curând îmbogăţită. Şi totuşi, îţi aminteşti de vreo comandă mai neconvenţională, dar în final onorată?

Neconvenţională nu aş spune, pentru că însuşi modelul nostru de business este unul ieşit din tipare. O comandă care mi-a rămas în suflet este cea care a pornit de la un Photoliu personalizat, s-a continuat cu o canapea retapițată, cu 4 tipuri de perne decorative asortate photoliului şi cu consiliere în găsirea draperiilor perfecte. Toate pornind de la o singură piesă personalizată de Photoliu!

Photoliu - Designist (2)

Vreo poveste cu o piesă-provocare, greu de salvat există? 🙂

Am primit în grijă două scaune în cel mai pur stil Art Deco. Am ales o mătase elegantă de la Designers Guild şi am creat un contrast cromatic între spătar şi spatele acestuia. Mi-a plăcut în mod special proiectul deoarece fotoliile au fost recondiţionate respectând stilul şi arhitectura vilei şi implicit rezultatul a fost “spot-on”: când le-am aşezat la locul lor am văzut cum sufrageria a prins viaţă.

Photoliu - Designist (1) În culori pasionale, cu personalitate inclusă. Și foarte confortabile!Photoliu - Designist (4)

2013 a fost anul noutăţilor pentru Photoliu: materiale şi mai ales artişti noi, ale căror ilustraţii ajung imprimate pe Photolii. Ai adăugat în portofoliul tapiţeriilor desenele a 4 ilustratori români: Ionuţ Rădulescu, Loreta Isac, Mădălina Andronic, Mihaela Paraschivu. Povesteşte-ne mai multe despre această nouă abordare Photoliu.

Conceptul Photoliu a pornit din dorinţa de a oferi oamenilor posibilitatea de a face din piesele lor de mobilier ceva unicat, coordonat cromatic şi stilistic cu spaţiul din care fac parte şi cu personalitatea proprietarilor.

Ilustraţiile extind astfel propunerea noastră către clienţii care îşi doresc o mică operă de artă în ramă de fotoliu. Un mare succes l-au avut căsuţele Mădălinei Andronic.

Photoliu - noutati - Designist (2)Photolii primăvăratice, cu tapițerii noi

Photoliu - noutati - Designist (3)Apropo de noutăţi: ai lansat scaunul “Lana pentru Photoliu”. Nu mai este un photoliu clasic pe care îl putem personaliza contemporan, ci un obiect de design nou-nouţ. Care a fost partea cea mai grea în realizarea acestei piese?

Scaunul a fost realizat de la zero în colaborare cu Lana şi cu cei de la Dizainăr. S-au făcut multe ore de research şi am avut cel puţin o sută de ore de discuţii (uneori chiar înfierbântate) în jurul planşelor, încât atunci când îmi amintesc de la ce am pornit acum 11 luni când am început proiectul, realizez câte am învăţat şi cât am crescut.

Photoliu - Designist (1)Scaunul Lana pentru Photoliu, în noua variantă – cu cadru lime. S-a întors de curând de la expoziția “Beauty in the Making”, găzduită de Institutul Cultural Român din Londra, în cadrul London Fashion Week.

Ce planuri noi, pentru 2014, se conturează în agenda ta?

Să va zic, să nu va zic…? 🙂 La început de an pregătim noi rame de scaune şi de fotolii pentru personalizare, un update al site-ului, apoi noi colaborări, extinderea portofoliului de scaune de design propriu (începută anul trecut prin proiectul Lana pentru Photoliu) şi multe, multe altele.

Photoliu - Designist (5)Photoliu nou din colecția exclusivă, pentru Casara

Ce îţi mai doreşti tu pentru anul acesta?

Mă bucur ca un copil când vine vorba de orice fel de călătorii, aşa că nu pot decât să sper să apară cât mai multe!

Photoliu - noutati - Designist (1)

Fotografii: Photoliu.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed