Ți-ai imaginat că o tartă cu fructe poate arăta ca un tablou? 4 “opere” de-ți lasă gura apă!

Am descoperit pe pagina de facebook Flori de mentă o tartă care arată ca un tablou: Tarta cu cremă de migdale, portocale și portocale roșii! Opera este cât se poate de comestibilă și proaspăt ieșită din cuptor. Creatorii ei, Floriana și Vlad, împart cu noi rețeta și alte 3 tarte cu fructe ca niște picturi vibrante, primăvăratice, delicate. Ne-au dus cu gândul la picturile lui Arcimboldo și la savoarea fructelor de care ne vom bucura în curând.

Tarta cu fructe - Flori de Menta - Designist (4)

1. Tarta cu cremă de migdale, portocale și portocale roșii este crocantă și foarte aromată: gusturile ei simple sunt bine echilibrate. Iată și rețeta.

Blat:
– 110 g unt rece tăiat în cubuleţe
– 125g făină integrală
– 25g zahăr brun
– un ou

Ingredientele de mai sus se amestecă fie cu mâna, fie într-un robot până ce se obţine aluatul care se dă la frigider pentru jumătate de oră.

Pentru crema de migdale:
100g migdale
6 linguri de unt moale
60g zahăr pudră
2 gălbenuşuri
3 linguri făină
1/4 linguriţă cardamon

Pentru asamblare:
1 portocală + 2 portocale roşii
1 lingură de lapte
1 lingură zahăr brun
1 gălbenuş de ou

Coaceţi migdalele în cuptor până ce se rumenesc, aproximativ 7-10 minute. Lăsaţi-le să se răcească iar apoi măcinaţi-le.
Mixaţi bine untul cu zahărul pudră după care adăugaţi pe rând gălbenuşurile iar apoi făină şi mixaţi până ce toate ingredientele sunt bine încorporate. La final adăugaţi migdalele măcinate şi cardamonul.

Încingeţi cuptorul la 180 de grade după care asamblaţi tarta. Cu ajutorul unui cuţit, îndepărtaţi coaja portocalelor şi tăiaţi-le în felii de aproximativ 1 cm.

Scoateţi aluatul din frigider, întindeţi-l încercând să-i daţi o formă dreptunghiulară. Aşezaţi-l apoi într-o tavă în care aţi pus în prealabil hârtie de copt. Întindeţi crema de migdale pe aluat, lăsând marginile goale. După ce stratul de cremă este uniform, aşezaţi felii de portocale şi aduceţi marginile tartei peste portocale. Ungeţi marginile tartei cu gălbenuşul amestecat cu 1 lingură de lapte şi presăraţi pe margini 1 lingură de zahăr brun.

Coaceţi în cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Tarta cu fructe - Flori de Menta - Designist (2)

2. Tartă cu lapte condensat, lapte de cocos şi lămâie. Un al doilea tablou fructat, cu blat de biscuiţi de ovăz şi unt. Este cremoasă şi răcoritoare, dulce acrişoară.

Tarta cu fructe - Flori de Menta - Designist (1)

3. Prăjitură cu cremă de iaurt, blat de biscuiţi şi fructe uscate. Este absolut delicioasă şi uşoară, iar crema pufoasă de iaurt e decorată cu nuci pecan, nuci macadamia, fistic, rodii şi fructe uscate. Ideală pentru o gustare dulce de dimineaţă 🙂 Floriana a pregătit tarta pentru o petrecere cu tema mâncare sănătoasă. Iar fructele pot varia ȋn funcţie de sezon și de preferinţe.

Tarta cu fructe - Flori de Menta - Designist (3)4. Tartă cu lămâie, bezea şi lavandă, un desert foarte fin, dulce şi în acelaşi timp acrişor, înnobiltat cu bezea şi mentă. Blatul sfărâmicios, cu unt şi flori de lavandă, completează acest desert cu aer provensal.

Flori de mentă personalizează și combină cu ingeniozitate rețete descoperite pe bloguri, în cărți și reviste. Mai multe informații găsiți pe site-ul lor.

Fotografii: Vlad Baltagi

2 Comments

  1. Teo

    Ar fi fost super daca erau ne spuneau si retetele pt celelalte tarte :-<

  2. Bună Teo,

    Dacă te interesează o rețetă anume, le poți scrie un e-mail celor de la Flori de Mentă – site-ul lor este linkat în articol. Succes și Poftă Bună! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed