De vorbă cu Monica Corduneanu despre măsuța Spiral

La începutul anului ne uitam peste proiectele semnate de Monica Corduneanu – pe Archinteriors. Ne-au plăcut multe dintre obiectele de design concepute de ea și am hotărât să ne dea de veste când va începe să le producă. Pentru că tocmai a apărut măsuța Spiral, am luat-o pe Monica la câteva întrebări.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (2)

De ce spirala? Care e povestea conceptului măsuței?

Povestea cu spirală a plecat de la cochilia unui melc, formă pe care am încercat să o sugerez în linii mari prin dispunerea picioarelor mesei.

În portofoliul tău există mai multe piese de design care așteaptă să fie produse. Faptul că măsuța Spiral e 100% din lemn a reprezentat avantajul ei net în fața celorlalte?

Da, așa este, măsuța a fost prima piesă de design produsă, pentru că, așa cum spuneai și tu, fiind din lemn are avantajul că poate fi realizată mult mai ușor.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (1)

Unde ai produs măsuța și ce a însemnat acest proces?

Măsuța am produs-o la biroul meu de arhitectură, pe care l-am transformat timp de o săptămâna într-un mic atelier. Am luat materialele necesare, le-am tăiat pe dimensiunile potrivite, și apoi câteva dintre componente au fost vopsite. Nu am întâmpinat nici un obstacol, pentru că am avut foarte mare grijă ca totul să fie gândit din timp.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (4)

Dacă o comandăm, care este prețul și cât așteptăm să fie produsă?

Pentru cei care vor să o comande, durează în jur de o săptămână ca măsuța să fie realizată, iar prețul va fi în jur de 500 de lei – acum îl definitivez, fiind un produs atât de nou.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (3)Măsuța este foarte ușoară, dimensiunile sunt L 60 x l 40 x h 42 cm, iar părțile colorate pot fi vopsite în nuanța preferată.

Cele două felii ale blatului, cea natur și cea colorată, au intervenit din rațiuni tehnice sau și din rațiuni de design?

Blatul este unul din brad, pe care l-am dat cu baiț pentru a accentua fibrele. Partea tehnică și cea estetică au fost în egală măsură luate în considerare: a trebuit să găsesc o soluție pentru ascunderea prinderilor, iar cele două felii subțiri, cea albă și cea roșie, pe lângă faptul că sunt un detaliu frumos și dau mai multă personalitate măsuței, au rezolvat această problemă.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (6) Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (7)

Ne plac umbrele și geometria pe care o imprimă spațiului. Ție în ce interioare ți-ar plăcea să o introduci?

Cred că această măsuță se potrivește în multe tipuri de interioare: eu aș vedea-o lângă un fotoliu și o lampă, pe cât posibil în lumină, pentru că lasă niște umbre foarte interesante.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (5)

La ce lucrezi acum: o piesă de design sau un proiect de amenajare?

Acum lucrez la un proiect de amenajare. Pentru că am terminat Facultatea de Arhitectură de Interior, îmi îndrept mai mult atenția către acest tip de proiecte, dar atunci când am mai mult timp îmi place foarte mult să pun în practică proiectele de design de obiect.

Ce altă piesă de design din portofoliu plănuiești să produci în curând?

Următoarea piesă pe care aș vrea să o produc este dulapul cu sertare în formă de brioșă. Este un obiect ceva mai complicat dar sunt sigură că o să merite. Cu timpul aș vrea să produc toate piesele de design din portofoliu, și sper ca această măsuță să fie prima dintr-o lungă serie de obiecte de mobilier realizate.

Monica Corduneanu - Masuta Spirala - Designist (8)Monica Corduneanu

Foto: Archinteriors

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed