Design industrial din tuburi de carton reciclate, la Imbold, Galeria

Prima dată am văzut o piesă de mobilier din tuburi de carton reciclate pe la începutul anului la ceainăria Mercy Charity Boutique, din Centrul Vechi – era vorba de un birou, care arăta foarte bine, integrat la fix dimensiunilor spațiului. Așa am aflat despre ce fac cei de la STUDIOPLOT+ după ce se termină hârtia de pe tuburile de carton: transformă tuburile în piese de mobilier!

Pentru că săptămâna trecută ne-am petrecut o seară la Acuarela, am avut norocul să și testăm unul dintre scaunele Furnitubes, care se pregăteau de expoziție. Toate piesele trebuie văzute și încercate, o să vă placă!

Imbold, Galeria - FurnitubesImbold, Galeria prezintă vernisajul de design industrial cu tuburi de carton reciclate – FURNITUBES: Tubeficient. Tubecologic, joi, 21 martie, de la orele 20:00.

Furnitubes a apărut în 2008 într-un studio de plotare pentru arhitecți și cuprinde în prezent o serie completă de piese de mobilier – birouri, rafturi și scaune care atrag atenția asupra utilizării creative a unor resturi din exploatarea zilnică. Primele piese de mobilier au fost finalizate în 2011, după trei ani de testări și reciclat carton.

Proiectul Furnitubes cuprinde idei și rezolvări eficiente într-un moment al mișcărilor ecologice care ar trebui să aibă loc constant în orice spațiu de lucru.

Design-ul pieselor se bazează pe un sistem tubular modular îmbinat fără lipitură. Piesele astfel create sunt demontabile, au greutate ultra redusă și permit flexibilitate în utilizare.

De conceptul proiectului s-au ocupat arhitecții Adrian Ibric, Mircea Mihai și Florin Cristache (STUDIOPLOT+), ei ocupându-se și de implementare.

“Suntem în continuare, la cinci ani de la primele schițe, la fel de entuziasmați de idee. Modificăm constant mobilierul din biroul de la Studioplot, care în perioada următoare va cuprinde exclusiv piese reciclate din tuburi de carton.” a declarat Adrian Ibric, inițiatorul Furnitubes.

Deși inițial Furnitubes a fost un experiment de design intern, cei trei arhitecți au primit în ultimile luni cereri insistente de mobilier custom pentru diverse spații de lucru creative.

Au acceptat provocarea și în prezent  dezvoltă o serie de piese minimaliste pentru un birou de arhitectură și o agenție de publicitate, o parte din ele fiind expuse în premieră în seara vernisajului.

Expoziția poate fi vizitată zilnic de pe 21 martie până pe 3 aprilie, între orele 13:00 – 20:00 la Imbold, Galeria, strada Polonă, Nr. 40.

FURNITUBES este un proiectiv creativ susținut de Asociația Culturală Imbold.

Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol, STUDIOPLOT+

Parteneri media: Radio Guerilla, Șapte Seri, Decât o Revistă, Igloo Media, Zeppelin Magazine, Arhitectura, Designist.ro, Feeder.ro, Modernism.ro, Metropotam.ro, HipMag, Port.ro, Artclue.net, Gingergroup.ro, Veiozaarte.ro, Orasulm.eu, DecosiEco.ro, Dizainar.ro

Furnitubes (2)

2 Comments

  1. […] Alexu ne poartă instant în galeria Imbold, de la parter, unde îi cunoaştem pe arhitecţii de la Furnitubes (care atunci îşi pregăteau expoziţia) şi pe creatorii Wamps, care la Made in RO, târgul de […]

  2. […] Alexu ne poartă instant în galeria Imbold, de la parter, unde îi cunoaştem pe arhitecţii de la Furnitubes (care atunci îşi pregăteau expoziţia) şi pe creatorii Wamps, care în cadrul Made in RO, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed