Design trip: Budapesta. Ponturi DESIGNIST pentru un city break fin.

2Budapesta city tour - DesignistNu ți s-a întâmplat să ignori o vreme tocmai orașele vecine – pe principiul “las’ că aici ajungem oricum” – ca apoi să te întrebi retoric “oare de ce nu am fost aici până acum?”. Iar dacă încă zâmbești amuzat la amintirea celor câteva concerte în care, în centrul Bucureștiului, ai auzit “Good evening, Budapest” :), e semn că e timpul să explorezi tizul fonetic din țara vecină. Pentru că e la doi pași (cu avionul), iar ponturile de city break suficiente să te facă să-ți iei bilet pentru un weekend apropiat.

5Budapesta city tour - Designist

Ce-am făcut noi timp de 2 zile în Budapesta? Am plecat dis-de-dimineață din București, iar în jurul orei 11.00 a.m. metroul ne lăsa în centru (de la aeroport ajungi la stația de metrou cu un autobuz  – mergi câteva stații). Prima cafea băută în soare ne-a grăbit să ne lăsăm bagajele light pentru o plimbare lejeră pe dealurile Budăi, în jurul castelului.

6Budapesta city tour - Designist

4Budapesta city tour - Designist

Spre după-amiază, am coborât agale spre Pesta și ne-am oprit într-una dintre piețele de pe faleza Dunării, unde am lâncezit în soare în larma tihnită a localnicilor care fie făceu jogging, fie rămăseseră la o șuetă după birou, fie lâncezeau ca noi. 🙂

7Budapesta city tour - Designist Cine se scoală de dimineață trebuie să bea mai multă cafea, așa că am continuat turul pe străduțele din zona pietonală a Pestei, am mai scos leneș telefonul pentru vreun contrast arhitectural interesant sau o terasă cosy, profitând de ultimele raze de soare.

8Budapesta city tour - Designist

9Budapesta city tour - DesignistȘi acum ponturile…

A fi sau a nu fi clubber. Dacă vii în weekend în Budapesta, fie că îți plac sau nu cluburile, merită să iei pulsul orașului în Hello Baby Bar. Chiar e un loc altfel, un club apărut în curtea interioară a unei clădiri vechi, în ruină, din centrul Budapestei. Am citit recent un articol în care se recomanda să nu te aventurezi prea mult pe nivelele acestei Case a Umbrelor, nu neapărat că te-ar paște vreun pericol, ci că te-ai putea rătăci în labirintul decrepit.

3Hello Baby Bar - Budapest - Designist 3Hello Baby Bar - Budapest

1Hello Baby Bar - Budapest - Designist Hello Baby Bar, datorită arhitecturii lui gotice și a interveniilor contemporane industriale, este și locul care găzduiește multe din evenimentele creative ale orașului: fie că vorbim de fashion design, conferințe, proiecții digitale, visual & sound design etc.

1Hello Baby Bar - Budapest Proiecții cool într-un fashion show scenografic2Hello Baby Bar - Budapest

Apropo de clădiri istorice și ruine transformate, v-am spus deja unde am sta din nou în Budapesta: la Continental Hotel Budapest, redeschis în 2010 într-una din fostele cele mai mari băi publice ale orașului. Nu numai că e foarte central, dar pe lângă arhitectura impresionantă din zona lobby-ului și a cafenelei (elementele și finisajele specifice secesiunii vieneze și a perioadei Art Deco au fost refăcute fidel după planurile din secolul XIX și începutul secolului XX), capeți o perspectivă inedită asupra orașului datorită grădinii și piscinei de pe acoperiș.

15Continental Hotel Budapest - DesignistIntrarea în Continental Hotel Budapest. Povestea pe larg aici.

27Continental Hotel Budapest - Designist 26Continental Hotel Budapest - Designist 24Continental Hotel Budapest - DesignistPanorama de pe acoperișul hotelului:

2Rooftop view - Continental Budapest Hotel - Designist 3Rooftop view - Continental Budapest Hotel - Designist 4Rooftop view - Continental Budapest Hotel - DesignistGrădina și piscina de pe acoperiș, plus vederea spre Buda30Continental Hotel Budapest - Designist

Ce-a mai rămas pentru a doua zi? O plimbare pe străzile din jurul bulevardului Andrássy, un fel de Kiseleff al Budapestei, cea mai fină zonă rezidențială și un adevărat tur arhitectural al orașului (Hello Baby Bar se află în aceeași zonă). Și, pentru că gustul unui loc e musai să includă și o experiență culinară, vă recomandăm ca masa de prânz sau cina să fie la restaurantul La Perle Noire (Andrássy ut 111). Terasa este foarte șic, iar tot ce am gustat aici a depășit majoritatea experiențelor și scenariilor de food design din multe capitale europene. E un must gastronomic. 🙂

La_Perle_Noire_Kert_4 La_Perle_Noire_Kert_14 La_Perle_Noire_Kert1

La_Perle_Noire_Kert_7

Acestea fiind spuse, e timpul să o luăm spre aeroport… Am uitat ceva? Da, relaxarea de cel puțin o oră al una din băile termale. 🙂 Bineînțeles, așteptăm impresiile și descoperirile voastre pentru un city break în Budapesta.

Planuri fine pentru weekend-uri pline vă dorim!

Fotografii: prin locurile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed