Despre căutări, amenajări și vești bune: se lansează Arcady Magazine

Poate că ai gătit, poate că te-ai îngrijorat și apoi ai sperat, poate că ai explorat magazinele online și ți-ai făcut planuri de transformare a biroului de acasă: tu ce ai făcut cel mai des în ultimul an? Indiferent care ar fi răspunsul, dacă ne propunem să reducem această perioadă bizară la o esență, noi credem că i se potrivește un singur cuvânt: căutare. O căutare a echilibrului, a soluțiilor, a rezilienței de care avem nevoie ca să ne adaptăm la noua stare de fapt, fie că vorbim despre viețile noastre per total sau despre casele în care ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului.

Ne-am bucurat când am aflat că și echipa Arcady Studio este de aceeași părere: primul număr al publicației lor digitale, Arcady Magazine, stă sub semnul căutării continue de sens, tema principală a rubricilor pe care le vei putea citi dacă descarci revista de aici.

Am profitat de ocazie și am discutat cu arh. de interior Iulia Tănase despre acest nou proiect pe care îl semnează, aparent atipic pentru un studio de arhitectură și design interior, dar menit să găsească o rază de soare în contextul întunecos de care avem parte.

„După lungi căutări a unei teme sugestive, am ajuns la… căutare 😊. Este un subiect simplu, însă cu ramificații diverse: am avut un an în care cu toții ne-am căutat spațiile din jurul nostru, ne-am deslușit nevoile, ne-am conturat confortul potrivit unor funcționalități extinse. Căutarea este rădăcina acestui nou proiect editorial, pe care l-am ridicat în strânsă legătură cu activitatea noastră. Mai ales că, pe parcursul acestui an, ne-a caracterizat și pe noi: a fost o perioadă în care am căutat să ne definim și ne-am găsit valorile esențiale ca echipă”, ne-a explicat Iulia.   

Citește și: Tu ce îți dorești de la casa în care locuiești?

Spațiul, ca inspirație 

Am putea spune că Arcady Magazine funcționează, de fapt, ca un ghid de soluții: mai ales funcționale, pentru probleme concrete, dar și estetice și inspiraționale. În paginile revistei o să găsești atât descifrări ale unor subiecte care pot suna apăsător atunci când te pregătești pentru o reamenajare („Emoțiile colaborării cu un arhitect de interior”), cât și povești despre locuirea în pandemie și interviuri cu personalități din domenii diferite, care vorbesc despre relația lor personală cu spațiul (rubrica Meaningful Interiors, unde vei citi, printre alții, despre muzicianul nevăzător George Nicolescu, artistul internațional și Directorul Artistic al festivalului Unfinished Capucine Gros și fondatoarea Scandinavian Design House Diana Staicu).

Totul, sub umbrela amenajărilor cu sens, obiectivul principal al activității Arcady Studio.

„Dintr-o chestiune care ne-a schimbat în sens negativ viețile, ne-am dat seama că putem extrage soluții și putem ajuta la rezolvarea situației prin intermediul cunoștințelor noastre, analizând contextul. Prin articole, am încercat să atingem punctele și problemele de care ne-am lovit de-a lungul anilor, să le scoatem în față și să le explicăm: nu sunt chiar atât de negre, nu sunt tabuuri, iar comunicarea sinceră și corect expusă din partea unui specialist este esențială ca punct de pornire”, povestește Iulia. 

Poți citi interviul cu muzicianul George Nicolescu aici.

Din culisele discuției despre Arcady Magazine, strecurăm câteva teasing-uri care îți pot fi de folos: ia în calcul că bugetul unui proiect de amenajare nu depinde numai de niște detalii fixe, cum ar fi numărul de mp, ci și de eventuale probleme tehnice neanticipate, care pot tulbura cursul lucrărilor. Este important să știi că nu există tipare clare, nu vorbim despre o proceduri tehnice: așa cum ne-a spus Iulia, „un proiect de succes implică și un proces eficient de construire a încrederii în specialistul cu care colaborezi” 😉.

Soluții pentru oameni mici și mari

Merită spus și că Arcady Magazine și-a compus o comunitate dedicată de „adepți” încă dinainte de lansare. Mai exact, a preluat din comunitatea care aderă la principiile de design ale Arcady Studio:

  • cele mai bune soluții sunt cele adaptate spațiului,
  • buna măsură a lucrurilor este esențială,
  • stilul scandinav condus de mantra simplității și a reglajelor fine este un ingredient de succes.

Ca urmare, mulți dintre membrii acestei comunități au fost deja implicați în poveștile acestui prim număr: este, până la urmă, o publicație despre oameni, cu oameni și probleme reale. Așa că, în articolele revistei, vei găsi atât colaboratori ai echipei Arcady Studio, cât și apropiați ai lor (inside info: în primul articol, unul dintre personaje este chiar tatăl Iuliei 😉 ).

„Povestind, în primă fază, despre planurile noastre editoriale, ne-am dat seama că în jurul nostru sunt mulți oameni foarte interesanți, cu multe povești frumoase de spus. Ca urmare, totul a curs perfect natural, o karma care a atras lucurile și subiectele și le-a prins cu un fir roșu. Iar noi avem deja material și pentru numerele viitoare, cu siguranță :)”, ne-a mărturisit Iulia.

Citește și: La birou, în mansarda unei vile bucureștene din anii 1940

Apropo de numerele viitoare, îți mai spunem că poveștile de amenajare a spațiilor pentru copii, despre care o să citești și în această primă apariție Arcady Magazine, vor rămâne o constantă. Dacă ești interesat de acest subiect și de multiplele mini-soluții mari, le vei găsi pe toate sub umbrela rubricii Arcady Junior – pictura murală ca posibilitate de animare a dormitoarelor celor mici rămâne una dintre preferatele noastre.

Arcady la viitor

Chiar dacă, deocamdată, vei citi primul număr Arcady Magazine doar în variantă digitală, echipa plănuiește să îl lanseze și în print, în cerc limitat, nu peste mult timp 😉. Așteptăm vești despre asta curând.

Până atunci, îți mai spunem doar că toate aceste planuri marca Arcady se traduc nu doar în diversitatea proiectelor semnate, ci și în extinderea echipei studioului: dacă ești interesat să li te alături, le poți trimite un mesaj.

Mult succes și vești bune!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed