Doi arhitecți transformă arhitectura urbană în fundal foto

Dacă ești un obișnuit al Instagramului, sunt șanse mari să îi fi întâlnit deja măcar într-un story ocazional: siluete care fac ochiuri de geam să zâmbească, personaje care împing unghiurile clădirilor, ping pong-uri cromatice și simetrii neprevăzute. E vorba despre spaniolii Anna Devis și Daniel Rueda, un cuplu care creează compoziții fotografice perfect integrate în arhitectura orașului în care trăiesc sau a altor orașe, în care călătoresc.

Mărturisim că avem subiectul de ceva vreme în tolba editorială, am tot stat pe gânduri dacă să-l abordăm sau nu, dar ce ne-a convins, de fapt, au fost nu doar imaginile inventive, care ne-au făcut să visăm din nou la o vacanță de designist, ci și o întrebare care are ca personaj principal propria comunitate: cum ar arăta un asemenea proiect în România? Cine se încumetă? 😊 Poate chiar noi… 🙂

Valencia ⬆️⬇️

Până la un (alt) răspuns, am început să frunzărim arhiva Annei și a lui Daniel: cele mai multe imagini sunt din Valencia, acolo unde cei doi și locuiesc, însă nu lipsesc de pe listă Munchen, Copenhaga, Strasbourg sau catalana Igualada. Cele mai multe scenarii o pun în fața obiectivului pe Anna, care transformă fațadele clădirilor, scările în spirală sau chiar simplele treceri de pietoni în adevărate fundaluri teatrale.

Copenhaga ⬆️⬇️

Ca informații din culise, îți mai spunem doar că soluțiile ingenioase pe care le creează le stau, de fapt, în CV: Anna este designer și ilustratoare, iar Daniel este arhitect, așa că nici casa pe care și-au amenajat-o recent nu este prea departe de un joc vizual versatil. Apropo, îți recomandăm să urmărești pe Instagram și video-urile behind the scenes, în care te conduc prin parcursul fiecărei ședințe foto și al decorului necesar. Ne-au adus aminte de lumile miniaturale semnate de Anca Dușe!

În concluzie, dacă ai nevoie de un push inspirațional, dă un scroll în continuare. Abia așteptăm să ne spui la ce scenarii urbane te fac să te gândești pentru orașul tau😊.

Igualada

Munchen

Riconne

Valencia

Strasbourg

Copenhaga

Munchen

La Muralla Roja ⬆️ ⬇️, complex rezidențial în stil postmodern, proiectat de arhitectul spaniol Ricardo Bofill. 

Valencia

Fotografii: @anniset și @drcuerda

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed