Doi studenţi români s-au calificat în prima etapă a competiţiei internaţionale Electrolux Design Lab 2015

Două proiecte româneşti au trecut în prima etapă a competiţiei Electrolux Lab 2015, alături de alte 98 de concepte. Acestea au concurat cu peste 1.700 de proiecte înscrise în concurs, venite din peste 60 de ţări.

Cele două concepte româneşti care au trecut în etapa următoare a Electrolux Design Lab sunt:

  • YoYoAir – un purificator de aer alimentat cu energie solară, propus de Adelina Ionela Tripon (22 de ani, Timişoara, Universitatea de Vest). Purificatorul YoYoAir poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar şi drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute şi să le elimine.

YoYo-Air-3 YoYo-Air-4

  • Choose and Try – un laborator culinar, propus de Pavel Rădulescu (19 ani, Bucureşti, Universitatea de Arte Decorative şi Design). Dispozitivul propus permite testarea unei reţete sau combinaţii unice de ingrediente cu ajutorul printării unei mostre 3D şi apoi oferă informaţii despre paşii necesari obţinerii preparatului respectiv.

Choose-and-Try

Cele cinci ţări din care au fost înregistrate cele mai multe înscrieri au fost Coreea de Sud, Republica Cehă, Ungaria, Chile şi Lituania. Toate proiectele sunt disponibile pe www.electroluxdesignlab.com şi pot fi susţinute prin vot pentru a trece în următoarea etapă. Cele mai votate 5 proiecte vor trece direct în semi-finale, fără jurizare.

Tema celei de-a 13-a ediţii a competiției este „Copii sănătoşi şi fericiţi”, accentul căzând pe idei inovatoare de produse, accesorii, consumabile şi servicii din trei zone de interes: Gătit, Îngrijirea textilelor şi Purificarea aerului.

Următoarea etapă

În a două etapă, din cele 100 de înscrieri, 35 vor trece în semi-finale. Dintre aceştia, 5 vor trece automat cu ajutorul voturilor publicului, iar 30 vor fi selectate de către experţii Electrolux. Cei 35 de semi-finalişti vor fi anunţaţi pe 8 iunie.

One Comment

  1. Bravo lor!! Intrebarea e daca vom reusi sa-i pastram in tara…sau poate ar fi mai bine sa le dam ocazia sa se realizeze afara ?!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed