Dormitorul SPA există într-un apartament bucureștean și arată senzațional!

Bine ai venit în Casa Zen, așa cum am botezat noi apartamentul minunat despre care urmează să-ți povestim. Proiectul a fost inclus în Anuala de Arhitectură 2018 la secțiunea “Amenajări de interior”, arată ca într-un vis al unei nopți de vară transformat în numai 6 luni, în realitate, de o echipă grozavă de arhitecți și designeri de la 2deco Studio – arh. Raluca Silion, arh. Ioana Meves, Int. Arh. Alina Stoian, Int. Arh. Bianca Abacioaiei, Int. Designer Oana Iana.

apartament bucuresti

Încă de la început, apartamentul spațios – 75 mp – a fost gândit ca un mic SPA, o oază de liniște, care invită la relaxare și… vacanță. Intrarea în locuință se face direct în livingul delimitat de o bucătarie simpatică cu accente industriale, locul unde se îmbină subtil elemente metalice și detalii aurii – rafturile, mânerele și butonii mobilierului.

apartament bucuresti

bucatarieamenajare bucatarie

“Proprietarul apartamentului și-a dorit o amenajare neutră, cu ruperi de stil subtile prin accente. Fan al atmosferii și culturii SPA, ne-a transmis ideea realizării unui spațiu aerisit, zen, armonios conturat”, ne povestește despre debutul proiectului arhitecta Alina Stoian.

Culmea, deși apartamentul se află pe strada George Bacovia, nu are absolut nimic bacovian, poate doar abundența de tonuri neutre de gri, care, însă, aici nu inspiră “cenușiu și rece”, ci cald, prietenos, primitor. Griul pereților, ușilor și profilelor decorative este atât de bine îndulcit de lumina albă și lemnul în culoarea mierii.

apartament bucuresti

“Esența parchetului de stejar, element dominant, contrastează și pune în evidență cromatica aleasă într-o manieră elegantă. Am ținut cont de dialogul materialelor folosite și dozarea lor. Se evidențiază astfel, prin contrast, jocuri clasice/contemporane, tonuri neutre/calde sau de umbră/lumină”, completează Alina.

Imaginează-ți că ajungi acasă obosit, după o zi plină-plină. Gătești ceva bun, rapid și sănătos în timp ce asculți muzică franțuzească veche, în surdină, savurezi bunătățile, apoi te scufunzi în canapeaua confortabilă pentru câteva pagini de lectură din “Marile speranțe”. Sau, dacă ești prea obosit, mergi țintit în dormitor și sari direct în cada cu apă fierbinte, săruri și spumă din belșug. Da, da, ai citit bine: cada din dormitor! Ambele – și patul king size, și cada ca-n hotelurile de lux – se regăsesc în camera regească!

baie in dormitor

“Dormitorul e îndrăzneț și plin de personalitate, fix cum și-a dorit proprietarul. Botezat de acesta My personal spa, urmărește aceeași cromatică cu accente prețioase de metal auriu și suprafețe de marmură. Este împărțit în zona de dormit și zona de relaxare, iar cada vizibilă ne introduce în atmosfera de SPA și relaxare. Cada e centrul de inters al încăperii”, ne-a dezvăluit arhitectul.

baie in dormitor

Okay, okay, acum că te-ai relaxat pe deplin, poți să admiri fără grabă și cu mintea limpede tablourile din dormitorul SPA. Sunt realizate de ABOsketch, conturează și înnobilează elegant spațiul.

baie in dormitor

baie in dormitor

Ca orice SPA care se respectă, fie el și numai la nivel de concept, arhitecții și designerii au acordat o atenție mare și la amenajarea celor două băi din locuință. Cum sunt minimaliste nu ți-ai imagina că aici s-a muncit cel mai mult de-a lungul renovării.

amenajare baieamenajare baieamenajare baie

Anuala de Arhitectură București este un festival organizat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala București (OAR-B), care premiază și promovează fie proiecte arhitecturale din București, fie proiecte realizate de arhitecți și birouri de arhitectură localizate în capitală și în diaspora. Intenția organizatorilor pentru ediția anului 2018 a fost de a identifica coeficientul de plusvaloare pe care arhitectul și arhitectura le aduc vieții urbane contemporane, iar tema a fost “de utilitate publică”. Citește aici interviul cu noul președinte OAR-B, dr. arh. Emil Ivănescu.

Poți vedea și alte proiecte înscrise în categoria “Amenajări de interior” din cadrul Anualei de Arhitectură București 2018 aici. Stai cu ochii și cursorul pe Designist.ro pentru următoarele povești.

Fotografii: prin Birou 2deco Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed