Iutta ne dă aripi cu noua colecție Măiastra, pe care o lansează în weekend la Made in RO #7

Ți-am povestit pentru prima dată despre Iutta acum mai bine de doi ani. Doi ani în care colecțiile lor au crescut, au participat la târguri internaționale, iar broderiile etno au trecut de pe genți pe conduri și accesorii noi, într-o reinventare continuă. Acum site-ul Iutta.ro este pregătit să-ți recomande cadoul care ți se potrivește, asta dacă completezi un quiz.

Eu m-am aventurat să-mi descopăr cadoul și am aflat că mi se potrivește port-card-ul Jay, ceea ce e cât se poate de adevărat, pentru că niciodată nu-mi găsesc cărțile de vizită. Dacă ne întâlnim, îi vei da dreptate quiz-ului. 🙂

portacard

În acest weekend, la Made in RO – Târg de design românesc #7, Iutta lansează o nouă colecție – Măiastra, care ne-a dat aripi… de încântare, pentru că de-acum vom avea “hăinuțe” folky, din piele, și pentru iPhone, și pentru iPad, și pentru agendă. Asta pe lângă câteva portofele și genți nou-nouțe.

MagpieGeanta Magpie

Made in RO - editia 7 - vizual onlineInvită-ți prietenii la Made in RO.

De ce Măistra?

Toate accesoriile din piele ale noii colecții sunt inspirate de măreția Zeiței Pasăre, care, spune legenda, stă la poarta nenumirii. Dorul de românesc este o constantă a creațiilor Iuta, iar acum pune în centru simbolul zborului suprem. O altă constantă a colecțiilor lor este că reușesc de fiecare dată să reinventeze foarte urban, casual trendul etno. În weekend, ne vor demonstra din nou că stilizările motivelor tradiționale continuă să fie urban șic & gadget friendly. 🙂

AgendaHusă pentru agendă, din piele

Bird of paradisePlic Bird of ParadiseFlamingoGeantă Flamingo

“Ție ce îți dă aripi să zbori?” sau testul cadoului perfect

E greu de ales doar un accesoriu din noua colecție, Măiastra. Vei vedea și în weekend, la Made in RO, că multe genți se vor lipi de umărul tău, nu mai zicem de portofolele și husele pentru gadget-uri, cărora le-ar sta cam bine sub brad și… pe birou. Și ce faci când nu știi ce să alegi? Faci un quiz, care-ți recomandă cadoul potrivit personalității tale. Ți-am zis, la mine a funcționat.

Întrebarea ‘Ce îți dă aripi să zbori?’ va atribui fiecărui tip de personalitate o pasăre ce a inspirat designul accesoriilor.

Iphone case

În vria pregătirilor pentru Made in RO#7 și lansarea colecției, am stat puțin de vorbă cu Nicoleta Chirica, fondatoare și designer Iutta, despre cum a luat naștere această colecție:

În Măiastra am regăsit zborul către absolut, renașterea din propriile rădăcini și speranța – trăiri puternice care prin stilizare sunt acum redate în creația noastră. Ea este un simbol predominant în cultura locală și a căpătat rezonanță prin talentul artiștilor români care au imortalizat-o fie în sculptură, fie în scris. Semnificația pe care o poartă ne onorează nespus și dorim să o facem cât mai cunoscută peste hotare. ”

Și, ne-am mai spus Nicoleta, campania locală de promovare a noii colecții va fi urmată la început de an de o campanie internațională.

Hawk backpackRucsac Hawkipad caseHusa pentru iPad costă 135 lei

Iphone 5 caseHusă pentru iPhone, din piele brodată

Ți-am spus că quiz-ul mi-a recomandat un portcard, dar am continuat investigațiile în redacție, iar în topul preferințelor câștigător a ieșit rucsacul Puffin. Atât de ușor de asortat momentelor și ținutelor zile, când de la birou, treci printr-o întâlnire și seara ajungi la un eveniment fain. Toate accesoriile zilei și gadget-urile nelipsite vor fi în siguranță cu el.

Puffin

De ce să porți sau să oferi un cadou cu broderie românească aplicată pe piele? Pentru că inspiră prețuire – de la prelucrarea pielii, la simbolurile brodate. Creația în sine individualizează accesoriile și le transformă într-un dar cu suflet, moștenire ce dăinuie în timp.

Portmoneu

Întreaga colecție Măiastra, alături de accesorii din colecția Dor de românesc te așteaptă să le descoperi… tăietura și cusătura perfecte și să le iei acasă de la Made in RO – Târg de design românesc #7, weekend-ul acesta, pe 19 & 20 decembrie. Vino la @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Între timp, povestea Iutta poate fi urmărită aici: www.facebook.com/Iutta.ro.

Locatia Impact Hub_mir7

Ne vedem la Made in RO #7!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed