CAZINOU Proiect experimental. 10 zile de fascinație: 1-10 august

După o lungă perioadă de inactivitate, în vara aceasta clădirea-simbol a litoralului românesc are șanse reale de a reveni la viață. Între 1 și 10 august, Calup planifică să deschidă Cazinoul din Constanța pentru public și va propune un program cultural intens.

Calup Cazinou - Designist (9)

Serile vor fi animate de concerte de jazz, muzică ușoară și interbelică, proiecții de film, teatru, balet, recitaluri de muzică clasică și electronică, iar pe timp de zi Cazinoul va fi deschis pentru vizitare și va propune ateliere și activități diurne vizitatorilor de toate vârstele.

Calup Cazinou - Designist (5)

Nelipsit din fotografiile de vacanță ale turiștilor din toată țara și nu numai, Cazinoul își redeschide porțile și se lasă descoperit ca un spațiu flexibil, versatil și actual, cadru pentru activități și evenimente ce vor pune în valoare calitățile culturale autohtone ale Constanței, oraș-port devenit, în timp, reper eclectic și totodată exotic al peisajului cultural românesc.

Calup Cazinou - Designist (7) Calup Cazinou - Designist (8)

Proiectul CAZINOU este desfășurat de echipe de arhitecți, designeri și artiști care pregătesc clădirea pentru a oferi publicului larg o experiență unică și senzorială, care pune în valoare spațiile și valorile arhitecturale ale cazinoului cu ajutorul tehnologiilor și designului contemporan.

Calup Cazinou - Designist (10)

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a vizita în totalitate spațiul interior al cazinoului, de a obține infor­mații despre istoria și, mai ales, poveștile țesute în jurul acestei clădiri-simbol, printr-o serie de maniere alternative: proiecții 3D, instalații artistice, materiale informative interactive.

Proiectul este în faza de strângere de fonduri, dar echipa este încrezătoare că un proiect de asemenea anvergură și importanță va atrage sponsorizări și parteneriate fructuase.

Calup Cazinou - Designist (3)

„Scopul principal al proiectului nostru este de a pune în valoare monumentul arhitectural, cu istoria și poveștile sale, din dorința de a-l reafirma ca simbol al orașului Constanța și al litoralului românesc. Credem că e o inițiativă îndrăzneață și ne onorează să putem aduce la viață această clădire de valoare națională. Suntem deschiși către propuneri de colaborare și ne dorim să implicăm scena locală cât se poate de mult. Pregătim o campanie de crowdfunding, în care sperăm să implicăm pe toți cei care își doresc un viitor mai bun pentru Cazino.” – Arhitect Lorant Mihai, reprezentantul proiectului CAZINOU

Pentru mai multe detalii, accesati pagina www.calup.ro sau https://www.facebook.com/calupu.

Calup Cazinou - Designist (6)

* Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Constanța

Calup este un proiect de regenerare urbană inițiat de o echipă de tineri, în majoritate arhitecți și urbaniști, din București. Din aprilie 2013 Calup reactivează spații uitate din patrimoniul construit într-o încercare de a le readuce pe harta culturală a orașului prin organizarea de evenimente culturale adaptate istoriei și personalității fiecărui imobil în parte. Fiecare eveniment organizat funcționează și ca o platformă pentru artiști și designeri și susține scena culturală autohtonă. CAZINOU este primul proiect pe care Calup îl desfășoară în afara orașului București.

Calup Cazinou - Designist (2)

4 Comments

  1. Pingback: Lista DESIGNIST cu cele mai fine locuri din Constanța!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed