Ești pe fugă? Îți dăm 12 idei pentru un decor de Crăciun last minute.

Uneori nu te organizezi la timp. De exemplu, dacă aștepți să se dilueze traficul infernal, dar nu ai succes deloc, așa cum se întâmplă anul acesta. Sau poate că, în vremuri de pandemie, ai mai mult timp la dispoziție, dar te simți prea copleșit ca să te mobilizezi? În fine, oricare ar fi coordonatele situației tale, ți-am pregătit mai jos 12 idei de Crăciun pe care le poți pune în practică fără prea mari pregătiri: un fel de Crăciun impromptu și last minute, fie că e vorba despre soluții decorative de efect sau de un cadou-două pe care nu ai apucat încă să le bifezi de pe lista de cumpărături.

Pentru un Crăciun tihnit! 🎄

Bradul ca piesă de puzzle 

În ultimii 10 ani, ți-am povestit de nenumărate ori despre amenajările coerente ca jocuri de puzzle, unde fiecare piesă are un rol esențial, care păstrează și potențează echilibrul scenografiei. De ce nu ar fi și bradul împodobit de Crăciun unul dintre ele? Integrează-l în amenajare și folosește-te de el ca să o nuanțezi: ești mai degrabă din tabăra minimalisto-nordică ? Alege-i podoabe cu o cromatică limitată, care îl pun în valoare. Ești de partea stilului clasic și nu te temi de prea mult? Recreează bradul pe care l-ai vedea la fel de bine și într-un conac opulent. 😊 Go with your flow!

Less is more… wintery

Revenim în tabăra Less is more și îți reamintim că și improvizația poate crea soluții inspirate, fie ele last minute. De exemplu, nu te crampona de ideea că nu există Crăciun fără brad împodobit: adu-ți natura în casă prin câteva crenguțe culese din parc, de exemplu.

Iar dacă nu ai apucat să-ți reînnoiești ornamentele pe care le-ai adunat la Crăciunurile trecute, nu-ți face griji. Lasă natura să se impună: doar am zis că acesta este capitolul less is more, nu? 😊

Altfel de podoabe

Am renunțat la multe în ultimii doi ani. Ce-ar fi să se numere și globurile și beteala printre ele? Dar nu lua asta ca pe un minus: Crăciunul ăsta, îți poți transforma bucuriile de peste an și planurile pentru anul viitor în podoabe alternative de brad. Pune-le pe bilețele și înconjoară-le de luminițe, ca să le poți citi oricând, înainte de trecerea dintre ani.

Sau poate preferi o variantă cu parfum de scorțișoară, cuișoare și savoare? E drept, ai nevoie de un pic de pregătire și de un cuptor încălzit dacă ai de gând să îți împodobești bradul cu turtă dulce sau biscuiți făcuți cu mâna ta, dar merită dacă vrei să-ți mănânci decorațiunile de data asta. 😋

Hârtia și contrastul ca ingrediente principale

Milităm întotdeauna pentru statement-uri cheie, note personale care atrag prin accente cromatice, materiale, gânduri și senzații pe care le trezesc. De exemplu, cadourile pe care le poți împacheta anul acesta cu detalii simple și subtile: hârtie – pe care, poate, ai pictat-o/desenat-o chiar tu? – și clasicele panglici în nuanțe contrastante?

Sau niște ornamente din hârtie precum snow angels, pe care le poți crea tot tu din doar câteva mișcări și capete de sfoară și pe care le poți împrăștia prin casă sau prin cutiile de cadouri, ca un fel de semnătură ghidușă? 😊

Crăciun alb și fluffy!

Dacă nici Crăciunul nu este timpul pentru răsfăț, atunci niciodată nu e 😄. Fără artificii suplimentare, asumat și tare, recunoaștem: suntem pro-Crăciun alb și fluffy în orice formă, de la pături, pulovere și șosete, la clasicii ciorapi pentru cadouri agățați în așteptarea Moșului. Accesorizează-i sau treci peste asta, vin la pachet cu atmosfera de sărbătoare chiar și scoși la iveală în ultimul moment.

Bonus: seturi de cadouri sustenabile #MadeinRO

Să nu crezi că am uitat de problema cea mai arzătoare de pe lista last minute: cadourile lipsă. Mai ales că prietenii de la Atelier Tron, Sandra Berghianu Ceramics și Studio Mud și-au unit forțele și au creat cu entuziasm o întreagă colecție de seturi Creative Gifting 2021. Vei găsi acolo decorațiuni textile pentru masa de Crăciun sau pentru ritualuri de relaxare, obiecte ceramice pentru ritualul mesei și difuzoare pentru aromaterapie, iar peste 70% dintre piese sunt realizate din resturi sau bucăți de materiale reciclate.

Sărbători frumoase și sustenabile! 😊

Imagini: Photo by Spacejoy on Unsplash / Photo by Alsyshka on Unsplash / Photo by Pure Julia on Unsplash / Photo by David Emrich / Photo by Valentin Petkov on Unsplash / Photo by Oriol Portell / Photo by Juliana Malta on Unsplash / Photo by Uliana Kopanytsia on Unsplash/ Photo by Genevieve Rusnac on Unsplash / Photo by Paige Cody on Unsplash / Atelier Tron, Sandra Berghianu Ceramics și Studio Mud

One Comment

  1. Daniela

    Foarte frumoase recomandari 😉

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed