Evadări la Cluj? Uite unde îți propunem noi să te cazezi.

Despre cât de mult ne place Clujul știi deja: de-a lungul anilor ți-am povestit despre cele mai cool evenimente din oraș, despre cele mai fresh cafenele și bistrouri, am pus la punct și un traseu DESIGNIST al oazelor urbane clujene. Ba mai mult, în toamnă vom organiza la Cluj o nouă ediție a cursului nostru de design interior, stai cu ochii aici pentru detalii. Și pentru că vine vacanța, dar și pentru că orașul este un pol al culturii și artei de la noi (ai fost la TIFF anul ăsta?), ne-am gândit să-ți arătăm și un alt nivel al designului din Cluj: cel al locurilor de cazare inspirat amenajate. Pe o parte din ele le-am încercat și noi 🙂 .

Camino Home – vintage-ul de acasă   

Cluj

Că tot am menționat TIFF-ul, despre farmecul old-school al Camino ți-am mai spus în 2013, când ne-am amintit cu poftă de liniștea de pe terasa restaurantului și de nenumăratele limonade pe care le-am băut acolo în pauzele dintre filmele festivalului. De data aceasta, însă, îți arătăm decorul vintage al apartamentelor care compun Camino Home, de pe Strada Iuliu Maniu. Găzduit într-o clădire istorică renovată, Camino Home reușește să șteargă discret orice senzație de distanță și de cazare pe termen scurt și le înlocuiește cu acasă. Pe noi amenajarea ne-a făcut să ne gândim la un mansion englezesc, asemănare un pic surprinzătoare pentru un oraș transilvănean, dar cu atât mai interesantă 🙂 .        

Cluj

Cluj

Din detaliile care dau aparthotelului Camino un aer homey: fotografiile de familie răsfirate pe măsuțe, acuarelele florilor de câmp, imperfecte, dar fermecătoare, covoarele, ba chiar și colecția de ceasuri deșteptătoare 🙂 .

Cluj

Iar dacă vei alege Camino pentru următoarea ta ședere la Cluj, suntem siguri că o să-ți fie greu să încerci și vreun alt local decât restaurantul Camino pentru masa de prânz. Sau cină. Sau pentru micul dejun și gustările dintre mese :).

Cluj

Cluj Apartments – înapoi în anii ’50

Cluj

Și despre Cluj Apartments și sentimentul de acasă departe de casă pe care ni l-a dat ți-am mai povestit aici și aici, însă acum ne întoarcem pentru un alt apartament, cel puțin la fel de primitor, chiar dacă inspirat din alte timpuri: apartamentul Retro, cu un design care aduce în contemporan anii ’50 americani. Am stat aici câteva zile și n-am mai fi plecat. 🙂

Apartamentul de pe Bulevardul Eroilor, din centrul orașului, are o suprafaţă de 62 de mp, împarţită între un dormitor spaţios, un living, un dining și o bucătărie deschisă, și poate găzdui până la trei oaspeți. Amenajarea este semnată tot de Dacian Morar, iar nouă ne-au plăcut mult accentele de culoare, care sparg nuanțele de cafea, și picioarele lungi ale pieselor de mobilier, marcă a anilor ’50. Iar pereții albi par pânza pentru scenografia întregii camere.

Cluj

Cluj

LOL et LOLA – spune-mi ce pasiune ai ca să-ți spun ce cameră să rezervi

Cluj

Camera Salt&Pepper

Gastronomie, fashion, fotografie, sport? Ție ce îți face ochii să sclipească? Te întrebăm inspirați fiind de camerele hotelului LOL et LOLA de pe Strada Neagră, aflat la o plimbare de zece minute depărtare de centrul orașului. Hotelul a fost amenajat de studio-ul clujean Morphoza și cuprinde 12 camere double sau single cu design diferit.

ClujCamera Flower Power

Hotel Biscuit – după gust 🙂

Cluj

Continuăm tot într-o notă fresh, pe gustul călătorilor care țin la culoare și la exuberanța decorului. Și Hotel Biscuit stă tot sub semnul adaptării la pasiunile oaspeților: designul camerelor și apartamentelor pe care le găsești aici “trece” prin orașe care de care mai exotice sau se inspiră din pasiunile tale – de pildă, poate ți-ar plăcea să dormi într-un alt film? Atunci apartamentul Cinema, de mai jos, te face să live happily ever after în Cluj 🙂 .

Cluj

Și un pont: Hotel Biscuit se află pe Strada Priveliștii, în apropiere de Grădina Botanică, unde trebuie neapărat să mergi ca să urci în turn, de unde poți să vezi orașul de la înălțime și să te simți ca the king of the world 🙂 .

Art Apartments Cluj – obiecte salvate și reinterpretate

Cluj

Nu puteam pleca din Cluj fără să-ți reamintim despre Urban Apartment al celor de la Art Apartment Cluj, pe care ți l-am prezentat recent. Este o oază a stilului industrial îmbinat cu piese de mobilier și decorațiuni salvate din târgurile de vechituri, deci așteaptă-te la sentimentul că intri într-o galerie de artă neconvențională în care poți dormi confortabil 🙂 .

Fotografii: prin hotelurile și aparthotelurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed