Despre Hilariopolis, amenajările în miniatură marca ADNBA

La sfârșitul lunii mai, pe tot parcursul Romanian Design Week 2017, era greu să deschizi Facebook-ul sau Instagram-ul și să nu dai peste vreo nouă amenajare miniaturală modelată în cele mai mici amănunte și fotografiată din fiecare unghi, care de care mai artistic. În cazul în care nu ai apucat să ajungi la expoziția centrală a evenimentului, îți spunem aici despre ce e vorba: colecția de machete pe suport de hârtie Hilariopolis, realizată de echipa ADN Birou de Arhitectură, despre care ți-am mai povestit aici, când te anunțam că sunt primul birou de arhitectură românesc invitat atunci la Bienala de la Veneția.
Hilariopolis

Anul acesta, ADNBA au adus pentru prima dată la Romanian Design Week machetele și desenele Hilariopolis (supranume al Bucureștiului în secolul al XVIII-lea) – un amalgam de clădiri, străzi, curți și vieți redesenat, suprapus și stratificat. Noi am fost de-a dreptul hipnotizați de migala amenajărilor puse sub lupă, de fiecare aparat electrocasnic recreat în amănunt, de fiecare cearșaf răvășit, fiecare carte uitată pe vreo etajeră și fiecare decorațiune. Toate devin mai importante decât clădirile în sine.

(foto sus și foto jos) Hilariopolis la Bienala de la Veneția


Hilariopolis

HilariopolisReproducerile reprezintă cinci dintre construcțiile de locuințe proiectate de ADN BA în zona bulevardului bucureștean Dacia. Numai un bloc a fost construit până acum, însă machetele au fost transformate într-o cutie devenită machetă 1:1.

„Toate acestea le-am legat printr-un desen ce înfăţişează un Bucureşti deopotrivă hilar, frumos, prăfuit, aglomerat, oriental şi occidental în acelaşi timp, acel Hilariopolis de acum două secole, dar și de astăzi”, a povestit Bogdan Brădățeanu, partener ADNBA.

Fotografii: prin Facebook Romanian Design Week și adnaba.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed