Expoziția “100 de miniaturi” sosește la București

100 de miniaturi Intro designist 03

Ne face plăcere să vă anunțăm o expoziție must see: expoziția “100 de miniaturi” care va începe pe 22 octombrie: 100 de miniaturi de scaune ce trasează istoria acestui obiect, de la Revoluția Industrială și până la experimentul artistic, vor putea fi admirate în mall-ul Promenada, cu ocazia deschiderii noii librării Cărturești.

100 de miniaturi Intro designist 09

Expoziția este prezentată de Intro și Techo, reprezentanții Vitra în România, cu sprijinul librăriilor Cărturești. Exponatele vor putea fi admirate între 22 octombrie și 5 noiembrie la Promenada, cel mai cosmopolit mall ce se va deschide pe 17 octombrie în nordul capitalei, pe Calea Floreasca, nr 246B.

Conceptul expoziției “100 de miniaturi” îi aparține renumitului producător de mobilier Vitra, singura companie ce deține drepturile de distribuție a întregii colecții Charles & Ray Eames.

100 de miniaturi Intro designist 04

Expoziția “100 de miniaturi” prezintă momente-cheie din istoria designului din 1800 până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor ce pot fi cuprinse în palmă. Piesele organizate cronologic vor fi însoțite de schițe, fotografii și reproduceri după documente originale, ilustrând schimbările majore în curentele artistice, politice și economice ale vremii.

De la epoca meșteșugului, la procesul de producție industrială și până la apariția noilor tehnologii și materiale, expoziția oferă o ocazie perfectă celor dornici să aprofundeze un univers estetic strâns legat de istoria artei din ultimul secol.

100 de miniaturi Intro designist 02

100 de miniaturi Intro designist 08

Miniaturile reproduc întocmai, la o scară de 1:6, creații originale de renume precum “Stuhl No. 14”, primul scaun realizat din lemn curbat cu care Michael Toner a pus bazele producției industriale, sau “Barcelona”, un scaun creat pentru familia regală spaniolă, devenit un simbol al mișcării moderniste.

100 de miniaturi Intro designist 07

Nu vor lipsi modelele experimentale, la granița dintre design și artă, precum “Bocca Lip Sofa”, un omagiu adus pictorului suprarealist Salvador Dali, sau “W. W. Stool”, un scaun ca o piesă de sculptură fantezistă creată de Philippe Starck la începutul anilor 90’ pentru regizorul Wim Wenders.

100 de miniaturi Intro designist 05

100 de miniaturi Intro designist 01

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed