Expoziția Interioare de Buzunar ne invită la ficțiune tehnologică începând cu 29 octombrie

Totul a pornit de la povestea blocului și cinematografului Patria (odinioară blocul și cinema ARO), realizate de Horia Creangă în 1933. Prezența cinematografului la parter transformă locuitorii acestui bloc într-un fel de actori, care, în viața lor de zi cu zi, conștient sau nu, împrumută și repetă gesturile și atitudinile peliculelor și afișelor de film. Și e de înțeles: ARO era cel mai modern cinematograf de la vremea lui, dotat cu aer condiționat și instalație electrică, iar blocul era pe departe cea mai modernă clădire de pe tot bulevardul Magheru.

În această ficțiune tehnologică, echipa expoziției Interioare de Buzunar și-a imaginat viața de zi cu zi din interioarele lui, un fel de culisă a unui studio de film în care oamenii joacă scene casnice, într-o dimensiune fantastică. Poveștile pe care le spunem sunt un pretext pentru a trece prin diferite momente istorice, prin cultura locuirii bucureștene și prin cea cinematografică, dar în același timp sunt și modul ideal de a experimenta o nouă formă de exprimare artistică ce integrează ficțiune, animație și realitate augmentată.

Expoziția Interioare de Buzunar. Roman telematic va avea loc la Cărturești Modul în perioada 29 octombrie – 15 noiembrie, putând fi vizitată zilnic în intervalul orar 12:00 – 19:30. Vernisajul va avea loc pe data de 29 octombrie, în curtea librăriei Cărturești Modul, începând cu ora 18:00. Intrarea este liberă, iar programul de vizitare se va desfășura respectând toate normele igienico-sanitare de prevenție și protecție impuse de contextul pandemiei COVID-19.

Vizitatorii sunt rugați să se înscrie în slot-urile disponibile ale calendarului „Interioare de
Buzunar”, pe platforma Appointy. Astfel, va putea fi asigurat un flux de vizitatori în conformitate cu numărul maxim impus de legislația în vigoare. În spațiul expozițional adiacent librăriei Cărturești Modul este permisă prezența simultană a maximum 4 persoane, în baza înregistrării prealabile într-un interval disponibil de 30 de minute.

Purtarea corectă a măștii de protecție, acoperind nasul și gura, este obligatorie pe toată durata vizitei, iar atingerea de către vizitatori a obiectelor expuse este strict interzisă.

Instrucțiuni pentru vizionarea expoziției

Descarcă aplicația ARTIVIVE din Google Play sau din AppStore, apoi, cu aplicația pornită, fixează ecranul către omuleții roșii din machetă.

  • un proiect Zeppelin Design
  • curatori: Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea
  • design expozițional, animații: Ioana Naniș, Andrei Angelescu, Emanuel Birtea, Cristina Ginara, Andrei Vîrvorea, Petre Frangulea, Iulia Panait, Alexandru Voicu, Justin Baroncea
  • Sound design: Alexandru Ivanof
  • Design grafic și identitate vizuală: Radu Manelici + Sebastian Pren
  • Comunicare: Mugur Grosu
  • Producție: Acant Design

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed