Farfuriile care-ți condimentează masa… și casa cu replici ce nu au cum să pice greu. Ci Kinky!

La sfârșitul anului trecut, citeam pe o farfurie că “Great Butts are made in the Kitchen” și în toiul hohotelor de râs aflam că sunt Made in Romania, într-o fabrică din Alba Iulia mai exact. Bine, bine, da’ cui i-a venit ideea să pună totul pe masă… adică pe farfurie? Meet Oana Titică sau meet colecțiile Party Plates și Vulnerabilia! Asta pentru că pe Oana poate deja o știti din paginile Good Food sau de pe blogul ei, Chicineta.

Party Plates 1

Farfuriile ale căror mesaje vin fără perdea nu pică greu după masă, chiar dacă trebuie să mănânci tot din farfurie să le descoperi. 😉 Ci adaugă doza de Kinky pentru o seară condimentată acasă. Mesajele pot fi rânduite apoi la vedere pe rafturi, atmosfera picantă rezistă. Iar povestea farfuriilor naughty continuă mai jos, spusă de Oana.

Înainte să-i dăm cuvântul, anunțăm lansarea unei noi colecții, Vulnerabilia, în colaborare cu designerul Marina Moldovan, asta după lansarea Party Plates de la finalul anului trecut, în colaborare cu artista Ioana Stănescu.

Atenție! Urmează replici needitate, fără perdea. 🙂

1Farfurii Chicineta - Designist

Cum ți-a venit ideea lansării Party Plates? Câte idei de cadouri pentru prieteni sau scenarii cool pentru masă au rămas neîmplinite, negăsind așa ceva prin București?

Farfuriile Party Plates s-au întâmplat atunci când am cunoscut-o pe Ioana Stănescu, artist plastic highly talented, care, printre altele, pictează manual obiecte din porţelan. Pentru că mă plictisisem de moarte de toate farfuriile nerealiste din comerţ, cu “Love”, “Happiness”, “Bla bla”, mi s-a aprins un beculeţ şi i-am zis Ioanei: “Nu mai bine fac eu nişte mesaje mai realiste pentru nişte farfurii mişto şi tu faci grafica?”. Eu fiind în sinea mea o prinţesă a întunericului, n-am aproape nici o bucată romantică în mine, aşa că nu mă regăseam niciodată în mesajele – clişeu făcute să se potrivească “tuturor”.

Plus că sunt leşinată după mâncare. Şi mâncarea stă, de obicei, pe farfurii.

Vulnerabilia 2

Suntem curioși cum sunt lucrate farfuriile: sunt pictate manual și apoi arse sau e mai degrabă vorba de un procedeu mai “industrial”?

Toate farfuriile sunt lucrate la o fabrică de porţelan din Alba Iulia, printr-un procedeu pe care îl cheamă “decalcomanie”. Noi trimitem grafica, iar acolo nişte doamne care răspund foarte greu la e-mailuri pun decorul pe o sită, care este apoi aplicată pe farfurii. Produsele sunt ulterior finisate în cuptoare speciale, la temperaturi ridicate, motiv pentru care pot fi folosite inclusiv în maşina de spălat vase.

2Farfurii Chicineta - Designist 8Farfurii Chicineta - Designist

În ce a constat implicarea artistei Ioana Stănescu pentru colecția Party Plates; și a designerului Marina Moldovan pentru Vulnerabilia? Așteptăm curioși detalii ale colaborării voastre: intrigi, brainstorming-uri, păreri și idei. 🙂

Ele au făcut tot ce ţine de grafică. Eu sunt complet sfeclă la capitolul artă, aşa că habar n-aveam cum ar trebui să arate farfuriile, ştiam doar ce trebuie să scrie pe ele. La începutul fiecărei colecţii le-am trimis un fişier în word: “băi, astea sunt mesajele, faceţi ce vreţi cu ele, nu mă bag “. Singurele modificări pe care le-am cerut în ce priveşte designul au fost atunci când mi s-a părut că scrisul nu se vede foarte bine. În rest, e 100% creaţia lor.

4Farfurii Chicineta - Designist

 

Care a fost cel mai fain context în care au fost distribuite până acum farfuriile cu mesaj? Vreo masă cu prietenii, o aniversare ingenioasă, un cadou cool premeditat?

AH! Un tip care i-a cumpărat gagică-sii o farfurie cu “I love you, Doofus”, ca să îi spună că îi pare rău pentru o tâmpenie pe care o făcuse. M-am emoţionat ca o floare, fiindcă fix pentru aşa ceva am gândit farfuria asta. Pentru lucrurile pe care nu poţi să le spui. “Doofus” înseamnă, de fapt, “te iubesc, idiot, cum nu vezi asta şi de ce nu mă crezi şi cum nu-ţi dai seama că îmi explodează inima când stau lângă tine şi you’re the awesomest thing care s-a inventat vreodată?!”. Dar nu aveam loc de atâtea cuvinte, aşa că a rămas doar “doofus”.

3Farfurii Chicineta - Designist

De unde ai vrea să mai fie luate acasă farfuriile: vor fi de vânzare și în alte locuri din oraș?

De pe shop.chicineta.ro şi, în curând, din unele librării Cărtureşti (doar colecția Vulnerabilia).

În ce restaurant/cafenea ți-ar plăcea să înlocuiască tot setul lor actual de veselă? 🙂

MMMM… Simbio, pentru că se potriveşte la fix.

5Farfurii Chicineta - Designist

 

Planuri pentru lansări noi sau idei cool de promovare a lor la început de an?

Va exista o nouă colecţie în câteva săptămâni, făcută tot împreună cu Marina Moldovan. Se numeşte Chicas Bravas şi o să cuprindă şi alte obiecte pe lângă farfurii. Pentru că nu am o idee concretă de marketing, planul e să ne pozăm pe cât posibil în chiloţi, ţinând o cană sau o farfurie în mână. Asta dacă reuşesc să o conving pe Marina să se dezbrace măcar în costum de baie. She’s really something. Glumesc, desigur. Sau…?

Vulnerabilia 3Oana și Marina

Ca să te prindă Valentine’s Day cu un altfel de mesaj inspirațional, îți mai spunem că o farfurie costă 39 lei și te așteaptă aici.

6Farfurii Chicineta - Designist

Fotografii: Radu Dumitrescu, Cătălin Georgescu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed