FashionMachine: bijuterii cu geometrii subtile & impact fin la Made in RO!

Bijuteriile FashionMachine sunt pur și simplu de purtat! Ok, veți spune, pentru asta sunt bijuteriile. Însă se mai întâmplă ca unele concepte să ceară outfit-uri și ocazii un pic prea… “conceptuale” pentru un scenariu casual, urban. FashionMachine propun bijuterii minimaliste, geometrice, cu o simplitate magnetică: se prind de orice ținută; trasează fluid linii clare, suave.

FashionMachine Designist 4

Am stat de vorbă cu Cătălina și Monica, creatoarele FashionMachine, să aflăm câte ceva despe colecția de bijuterii pe care o vor lansa la Made in RO – târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Când aţi hotărât să lansaţi FashionMachine? Şi cum v-aţi descoperit pasiunea pentru bijuterii?

Bijuteriile ne-au plăcut dintotdeauna și de câțiva ani am început să le facem. Decizia de a lansa FashionMachine a fost una spontană și s-a întâmplat în toamna lui 2011.

FashionMachine Designist 2Din colecția DOTS, LINES and CIRCLES

Ce colecţie veţi lansa la târgul Made în RO?

Fiind un târg de Crăciun am creat o colecție specială. Am pornit de la ideea misterului și lucrurilor ascunse. Așa cum de Crăcium sunt ascunse cadourile, bijuteriile noastre ascund la rândul lor lucruri, gânduri, preocupări etc. În plus, ceea ce este foarte special, mai ales dacă vă uitați la colecțiile noastre anterioare, este folosirea culorii roșu.

FashionMachine Designist 10Colecția special creată pentru ediția a III-a Made in RO, de probat și purtat pe 21 & 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest.

FashionMachine Designist 6

Stilul pe care îl propuneţi este unul minimalist, cu forme geometrice. Acesta este stilul care vă defineşte şi pe voi?

Da, cu certitudine. Ne plac lucrurile simple și clare.

La un moment dat ne-am propus o provocare, de a face o colecție mai “barocă”, dar acest lucru a rămas la nivelul unei idei, pe care rămâne de văzut dacă o vom realiza.

FashionMachine Designist 5

În creaţiile căror designeri/arhitecţi găsiţi inspiraţie pentru ceea ce faceţi?

Inspirația nu o găsim doar în lucrările altor artiști, ci și în lucrurile care ne înconjoară. De cele mai multe ori pornim de la o idee abstractă pe care încercăm să o exprimăm.

Însă dacă e să ne gândim la un artist anume, cel care ne-a inspirat încă de la început, și căruia i-am și dedicat o colecție, a fost sculptorul Alexander Calder.

FashionMachine Designist 3

Fiecare designer are tabietul lui de dimineaţă. Al vostru care este? Cum vă începeţi ziua?

Fiecare dintre noi își începe ziua diferit, însă ceea ce este comun este efervescența… Pe lângă proiectul FashionMachine care a început să crească frumos, avem fiecare și alte proiecte între care trebuie să ne împărțim.

De regulă suntem mai creative după-masă și până noaptea târziu.

FashionMachine Designist 1

Propuneţi-ne voi un scenariu designist în care să purtăm bijuteriile FashionMachine. Poate o ţinută de Sărbători, dar altfel? 🙂

Bijuteriile noastre le vedem purtate cu ținute cu linii clare, nu foarte încărcate. Mare parte dintre ele sunt versatile, putând fi purtate atât în cursul zilei, cât și la un eveniment special dacă sunt în combinația vestimentară potrivită.

FashionMachine Designist 9

FashionMachine Designist 8

Ne aşteaptă şi alte suprize, alte colaborări ale voastre la Made in RO?

Cu siguranță! Odată cu vestea târgului de design Made in RO am început colaborarea cu o creatoare de genți, Irina Florea, cu care împărtășim direcții și viziuni comune. Nu vă spunem mai multe lucruri, vă așteptăm la târg să le descoperiți.

FashionMachine Designist 7

Așa că, pe 21-22 decembrie aveți program de cumpărături la Made in RO – târg de design românesc.

Unde? La Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Facebook event aici.

cover foto Made in RO IIISusține designul Made in RO și uploadează acest cover photo pe profilul tău de facebook! 

Trebuie să ajungi aici:

Locatia Impact Hub Bucharest Strada Halelor

Fotografii: prin FashionMachine

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed