Finisaje și texturi care-ți provoacă imaginația. O reîntoarcere la natură prin cele mai noi tehnologii.

Designul contemporan înseamnă inovație și mai înseamnă și… senzație. Texturile și formele fac mai mult decât o atmosferă “tactilă”: mai nou, transformă spațiul și îi adaugă noi perspective și dimensiuni. Surprinzător este că materialele high tech sunt astfel proiectate încât să evoce senzații cât mai naturale la interior. O reîntoarcere la natură prin cele mai noi tehnologii.

muschi1.jpg

Colțul de verdeață de acasă sau de la birou. Nu avem cu toții grădină și, de cele mai multe ori, nici loc pentru prea multe plante acasă. Însă un perete pe care cresc mușchi vegetali ne-ar aduce, cu siguranță, verdele și sentimentul de bine din natură mai aproape. 

Am văzut un astfel de perete vegetal în showroom-ul Italian Interior Design & Architecture (IDA), iar nevoia de a-l atinge a fost instant completată de nevoia de a ne trage un scaun mai aproape de el. 🙂 Așa am aflat că nu e doar un simplu “tablou” și că panoul îmbrăcat uniform în muşchi are și rolul de absorbţie a sunetului (avantajul de a-l avea la birou).

Plantele nu au nevoie de îngrijiri speciale şi se hrănesc cu umezeala şi substanţele din aer – dacă aerul e uscat, ar ajuta un umidificator. Culoarea mușchilor (depinde de faza de cultivare) nu conţine substanţe dăunătoare, toxice sau nocive şi nu se decolorează în timp. Iar la cerere, tabloul poate fi prevăzut şi cu o ramă decorativă sau iluminat scenografic.

muschi2.jpg

Piatră cu efecte 3D. Dacă nu te poți gândi (încă) la geometrii fascinante când spui “perete placat cu piatră”, trebuie să vezi colecția Le Pietre Incise, de la Lithos Design (de curând prezentată și la ICFF, International Contemporary Furniture Fair, New York).

Cele 13 modele ale colecției dau măsura noilor tehnologii de “sculptare” cu efecte 3D pe suprafața dalelor de piatră. Preferatele noastre, dar și modelele cele mai impresionante sunt Curve și Curve Luce: dale de piatră curbate sinuos ce oferă un efect de mişcare şi tridimensionalitate. Iar dalele Curve Luce au reflectoare adăugate în adânciturile curbate ale peretelui, creând, astfel, pereţi luminoşi.

lithos1 Dale de piatră modulară Curve Luce. Le găsești la IDA (Italian Interior Design & Architecture), pe strada Argentina nr. 43, din București. În showroom poți vedea și câteva dintre modelele noii colecții Lithos Design.

lithos2Dale de piatră Curve, ce dau senzația de tridimensionalitate și mișcare 

În loc de “Privește cerul” vom spune de-acum “Privește plafonul”. Motivul îl reprezintă membranele Barrisol: vor imprima plafonului tău sau pereților bucățica de natură preferată.

Care sunt avantajele tehnice ale acestor membrane din PVC?

 • Sunt microperforate pentru absorbția sunetului și reducerea poluării fonice.
 • Diminuează efectul de reverberație pentru o percepție mai bună și o redare fină a sunetelor.
 • În spatele membranelor translucide pot fi instalate lumini, iar efectul de iluminare va fi unul spectaculos.
 • Pot fi personalizate cu imaginile care te inspiră.

barrisol3Membranele Barrisol îmblânzesc luminos spațiile din hoteluri, birouri etc.

barrisol barrisol2Dar sunt și soluția pentru acasă: adaugă o perspectivă naturală și mai multă lumină, atunci când ce se vede pe fereastră seamănă mai degrabă cu o întindere gri de beton.

E rândul pietrei de râu și marmurei de Carrara să se reinventeze contemporan într-un material compozit care va da culoare și un strop de exotism băilor sau decorurilor pe care le personalizează.

Pe scurt, pietricele de râu sau bucățele albe de marmură de Carrara sunt inserate în compoziții cu rășină colorată, ce vor avea un efect tonic, 100% asortat atmosferei sau culorii pe care o vrei imprimată în spațiul respectiv.

riverstone1 Materialul Riverstone poate fi ales atât ca finisaj, dar și sub forma obiectelor sanitare pentru decorul tău.riverstone2Găsești acest tip de material, dar și piesele sanitare realizate din el în showroom-ul Italian Interior Design & Architecture.riverstone3

Am vorbit de materiale inovative ce redau fragmente ale naturii la interior, încheiem cu panouri printate 3D și o imagine care ne aduce aminte că în curând plecăm în vacanțe, pe plaje frumoase.

Panourile 3DLenticolare sunt create la cerere, pot fi imprimate cu amintirile tale preferate din vacanță. Iar senzația de tridimensionalitate și culorile redate de print chiar sunt o experiență indoor.

3dlenticolarePanoul din imagine este chiar cel din showroom-ul IDA (Italian Interior Design & Architecture). Are dimensiuni generoase și îți dă senzația că ai coborât în miezul zilei pe fundul unei mări tropicale.

Pe lângă materiale și finisaje high end, ce pot fi personalizate la cerere, la showroom-ul IDA  (Italian Interior Design & Arhitecture) găsești și obiecte de design ce vin de la branduri recunoscute internațional. Merită să le faci o vizită, mai ales că sunt la 2 pași de Piața Victoriei și metrou, pe strada Argentina.

Pentru a fi la curent cu noutățile pe care le aduc în România, urmărește și pagina de facebook.

Fotografii: prin IDA

6 Comments

 1. simona

  V-or fi platit astia sa le faceti reclama , dar toate ambientatiile din imaginile articolului sunt foarte kitch. Ma dezamagiti 🙁

 2. Peretele vegetal si tavanul cu pesti m-au dat pe spate. Ce simpatica este si chiuveta din pietricele :X

 3. Buna, Simona,

  Nu ne-am propus sa fim pe placul tuturor. Iar articolul de mai sus inseamna, intr-adevar, promovarea unor solutii create si produse de branduri cu renume pe piata de finisaje si produse high end. Chiar te rugam sa cauti despre produsele Barrisol, Riverstone, Lithos Design, produse ce participa la targuri internationale de design, pentru a le vedea in cat mai multe tipuri de ambientari.

  Cat despre “kitch”, corect se scrie asa – “kitsch”. 🙂

  Multumim!

 4. Ne bucuram ca iti plac, Irina. 🙂

 5. Nicu

  Cum se pot obtine aceste membrane Barrisolm o oferta de pret pentru cele prezentate mai sus? sunt extraordinare

 6. Bună, Nicu,

  Poți cere o ofertă la Italian Design & Architecture, adică aici: http://designclub.ro/index.php?route=common/home.

  Mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed