Gusturi fine de iarnă

Zăpada e în continuare cu noi, poate nu la fel de albă ca după Crăciun, dar este. Brăduțul este și el prin preajmă. Fulgii de nea își anunță din nou prezența în oraș. Iar gerul…, ei bine gerul este scuza perfectă să nu ne grăbim cu dieta de după sărbători. 🙂

La ceaiurile fierbinți din timpul zilei, la cafeaua care trebuie să topească amorțeala de după vacanță, Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, aduc scenarii dulci iernatice, cu accente de cetină de brad și arome de sezon.

Tort_morcoviTort de morcovi cu turtă dulce și o sumedenie de fructe și mirodenii: merişoare, prune uscate, nuci, ghimbir, nucşoară, scorţişoară.

Aniversări și ocazii de sărbătorit tot avem și iarna – mai ales că petrecem mult mai mult timp acasă,  așa că vă facem poftă cu 6 torturi unul și unul. Până la urmă, orice zi va căpăta un cu totul alt gust,  tratată cu o gustare specială.

tort_ciocolata_portocale_mascarponeTort cu ciocolată, cremă de portocale şi mascarpone. Blaturile ciocolatinoase merg de minune cu aroma portocalelor şi crema de mascarpone.

Tort_banane_mascarponeTort cu banane, alune de pădure şi mascarpone. Blaturile moi sunt pline de banane şi cremă fină de mascarpone.

tort_turta_dulceTort cu turtă dulce, nuci şi cremă de portocale.

Nu am gustat până acum un tort de turtă dulce, însă recunoaștem că și scenariile în care au fost distribuite torturile tot de turtă dulce par. Și că această poveste dulce de iarnă merită savurată până la capăt. 🙂

Turta dulceIarna e sezonul biscuiților cu scorțișoară, ghimbir și a formelor ingenioase de turtă dulce. Iată un scenariu de pus în practică și invitat prietenii la ceai. 🙂

Intrăm din nou în universul delicat al torturilor Flori de Mentă:

Tort_iaurt_cu_rodieTort şi minitarte cu cremă de iaurt şi rodie, cu brăduț din turtă dulce. Un desert mai light, răcoritor.

tort_turta_dulce_portocale_nuciTort cu turtă dulce şi ciocolată.

tort_vanilie_limeTort cu blaturi de iaurt, ulei de măsline, lime şi lămâie alături de cremă de vanilie şi frişcă. Un tort minunat, moale, răcoritor, din care nu te-ai opri la prima felie. Rețineți și sugestia de decorare. 

Ce am pus noi pe listă: tortul cu cremă de iaurt și rodie și cel cu blaturi de iaurt, decorat cu fructe – alternativa răcoritoare a unui desert fin, de iarnă. 🙂

Fotografii: Vlad Baltagi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed