Hai cu noi într-un apartament bucureștean unde o canapea condimentează întreaga amenajare

Și când spunem “condimentează”, nu ne îndepărtăm prea mult de sensul propriu al cuvântului :). E vorba despre o canapea din piele galbenă, pe care echipa Ioka Design (Camina Nicolau și Iulia Oniciuc) a desemnat-o ca piesă-statement a apartamentului și care, în plus, dă numele proiectului – “Dash of curry” 🙂 .

În living ne reîntâlnim cu lampa-pălărie, Vertigo, despre care ți-am povestit aici și aici

Apartamentul de 75 mp, cu 3 camere, aparține unui cuplu tânăr, care a lăsat o doză mare de libertate echipei Ioka Design în ceea ce privește amenajarea spațiului. A existat, însă, o cerință-cheie:

“Nu am primit o temă exactă, dar ni s-a cerut să realizăm o amenajare contemporană și caldă înglobând finisajele deja existente: gresie, parchet, uși. Faptul că a trebuit să organizăm mobilierul în jurul acestor elemente a fost tocmai provocarea de care aveam nevoie. În rest, am primit undă verde ca să realizăm un proiect exact pe placul nostru și care ne reprezintă în totalitate stilul”.

canapea…sau, mai exact, mixul de stiluri. Și asta pentru că amenajarea apartamentului Dash of curry înseamnă un melanj atent dozat de minimalism scandinav, elemente mid-century, accesorii metalice, rattan… Toate, piese care contrastează cromatic și formează un puzzle homey, un fel de comfort food designist, despre care Ioka Design spune că a devenit definitoriu pentru proiectele pe care le semnează (iar noi suntem de acord!).

canapeaCanapeaua în jurul căreia gravitează întreaga amenajare vine de la Euromobila, “asortată” cu măsuța de cafea din ratan de la The Home.ro și covorul de pe Rugvista.ro.

canapeaBucătăria are un picior bine înfipt în latura funcțională a designului și asta mai ales pentru că suprafața redusă nu le-a permis designerilor să o lase să comunice prea mult prin design. Ne-a plăcut, însă, amenajarea cuminte și liniară, foarte clean, cu fronturi din MDF vopsite gri la partea superioară și alb la bază.  canapea

canapea

Micul bar ascuns de peretele dintre bucătărie și living. 

canapea

Tapetul vine de la The Home.ro. 

În dormitorul principal, elementele nordice și cele vintage se suprapun din nou, la fel ca în living, iar ferestrele înalte și lumina pe de-o parte și cromatica blândă de cealaltă parte creează exact senzația de hygge despre care ai tot auzit în ultima vreme.

canapea

Lampa-spion vine de la Zara Home 🙂 . 

canapea

Terminăm turul apartamentului tot în punctul de start, pe canapeaua dash of curry pusă în evidență de peretele de cărămidă aparentă și le dăm dreptate designerilor, care ne-au povestit despre ce satisfacții le-a adus proiectul:

“Pe lângă faptul că, la final, amenajarea a arătat identic cu propunerea noastră de pe foaie, ne gândim mai ales la sentimentul de cosyness pe care îl are apartamentul în realitate și pe care l-am simțit la prima vizită de după terminarea amenajării, când clienții se mutaseră deja acolo – sunt principalele satisfacții pe care le-am avut de la acest proiect”.

Fotografii: prin Ioka Design

4 Comments

 1. Anamaria

  Buna ziua!
  Este o amenajare foarte frumoasa cu multe elemente de design de calitate.
  As vrea sa intreb totusi de unde este achizitionata caramida aparenta alba din spatele canapelei!

  Multumesc!

 2. Designist

  Bună, Ana! Designerii care s-au ocupat de amenajare îți pot da toate detaliile despre furnizori.

 3. Raluca

  Buna ziua!
  Imi place foarte tare comoda TV din aceasta amenajare. Daca este posibil as dori mai multe detalii (dimensiuni, costuri) si daca este posibil sa comand ceva similar.

  Multumesc!

 4. Designist

  Bună, Ana! Designerii care s-au ocupat de amenajare îți pot da toate detaliile despre furnizori.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed