Hai să vedem cum se exprimă arta textilă în spațiul contemporan: ne arată Zilele Catedrei Arte & Design Textil.

Se anunță temperaturi tot mai mici în București – cine ar fi crezut, iarna chiar a venit! 🙂 – așa că, dacă tot o să stăm mai ales la interior în următoarea perioadă, ce-ar fi să ne și bucurăm de arte și creativitate? Departamentul Arte textile – Design textil din cadrul Universității Naționale de Arte, București, organizează în datele de 7 și 8 decembrie Zilele Catedrei Arte & Design Textil, în sediul din Calea Griviței nr. 28, un eveniment care are loc anual în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae.

Zilele Catedrei

Pentru 2018, evenimentul se axează pe crearea de conexiuni creative între mediul artistic și public, arta textilă reprezentând un mijloc esențial de exprimare în spațiul contemporan.

Vineri, 7 decembrie

Orele 10.00 -12.00: Conferință Arte & Design Textil, Sala Amfiteatru/ FADD, Calea Griviței nr. 28
Orele 10.00 – 16.00: Expoziție (cu vânzare) dedicată tapiseriei și imprimeriei, Laboratorul Tapiserie- Contexturi, Calea Griviței nr. 28

Sâmbătă, 8 decembrie

Orele 10.00 – 16.00: Expoziție (cu vânzare) dedicată tapiseriei și imprimeriei, ateliere pentru public: război de țesut, gherghef și imprimerie textilă, Laboratorul Tapiserie – Contexturi și Laboratorul de imprimerie ”Maria Pană Buescu”, Calea Griviței nr. 28

Intrarea la eveniment este liberă.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina oficială a evenimentului.

Departamentul Arte textile – Design textil din cadrul Universității de Arte din București datează din anul 1948, înregistrat sub forma a două specializări, „Textile” şi „Imprimerie”, în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, parte a Institutului de Arte din Bucureşti. În anul 1952 s-a format şi specializarea „Tapiserie – contexturi”, înregistrată, alături de „Imprimerie”, în cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”(1951).

Astăzi, programul de studii Arte textile – Design textil oferă studenţilor care aleg această direcţie de studiu şansa unei pregătiri profesionale temeinice, posibilităţi semnificative de afirmare ca artişti decoratori sau designeri, cu o bună articulare la realităţile şi exigenţele artei contemporane. Procesul educaţional desfăşurat în cadrul Departamentului Arte Textile – Design Textil cuprinde activităţi didactice, practice şi de cercetare, precum şi activităţi expoziţionale.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed