House of Cookies: când ai poftă de ceva fin, de la gust la (food) design.

Cu House of Cookies ne-am întâlnit în contextul cursurilor Creative Learning și îți spunem sincer că de atunci nu ne-am mai putut despărți de bunătățile create de ei, extrem de gustoase și arătoase, cu cât mai puțin zahăr posibil și un stil de prezentare… ce ne lasă gura apă. 😉

Știm, atunci când vorbim de dulciuri bune în oraș, opțiunile sunt multe. Ne-am bucurat să descoperim o nouă oază creată cu multă pasiune, onestitate și grijă pentru detalii: de la ingrediente sănătoase, la cele mai fine accesorii&styling pentru un display designist. Cu așa oameni frumoși, viața capătă alt gust. 🙂

House-of-cookies_Duo-mousse_Designist2Duo-mousse într-o scenografie cu căpșuni

House-of-cookies_Brownie_Designist2Brownie-ul a fost hit în rândul cursanților nostri. 😉

House-of-cookies_Pavlova_Designist

Pavlova, o nebunie cu bezea și fructe proaspete

House-of-cookies_tarta-cu-pere-si-migdale_Designist

Marius este “brainiac-ul” din spatele conceptului, Dana vine la pachet cu cei 12 ani de experiență în cofetăria unui hotel de cinci stele din București, iar Felicia se proclamă “artista grupului”. Împreună sunt House of Cookies, de doar șase luni pe piață, dar serioși, motivați, creativi și deschiși pentru provocări gustoase, așa că e musai să le faceți o vizită pe Banu Manta, la numărul 6. Noi am plecat de acolo cu senzația “life is good to me”, dar și cu un interviu la pachet, în caz că ți-am deschis apetitul pentru food design and more. 🙂

House-of-cookies_Paradis_Designist3

“Cred că toți trei avem la suflet dulciurile și, în special, cele de calitate, iar până la cooptarea Danei, singurul lucru în comun, concret, al “acționarilor” era faptul că au degustat prăjituri, bomboane, biscuiți, ciocolată și alte delicii pe patru continente,” ne spune unul dintre membrii fondatori.

House-of-cookies_Tiramisu_Designist

Cel mai bun Tiramisu!
House-of-cookies_white-fructe-padure_Designist2

Cum și-a propus House of Cookies să schimbe gustul și fața dulciurilor, dar și a bunătăților sărate din oraș? Ce vom descoperi “diferit” la voi?

Felicia: Nu cred că suntem, încă, în măsură să reinventăm produsele de cofetărie deja existente pe piața locală, dar în mod cert dorim să inovăm modul în care oamenii le consumă. Pornind de la ingrediente de top (ciocolată belgiană, frișcă naturală franțuzească, fructe proaspete și zahăr doar cât este nevoie), adăugând experiența Danei și dorința noastră de a crea ceva delicios, venim în întâmpinarea clienților cu o gamă variată de produse: de la mousse-ul de whisky, până la ecler-ul cu aromă de trandafiri și de la bomboane cu ciocolată fără zahăr la un brownie cu totul special. Cât despre produsele sărate ce se realizează doar la comandă în ziua evenimentului pentru care au fost solicitate, putem spune că, în urma părerilor primite de la clienți, este un duel aprig pentru întâietate între plăcinta cu brânză sărată, ceapă verde & mărar și al nostru Quiche Lorraine.

“Diferit” la House of Cookies suntem noi și serviciile pe care le oferim clienților, de la consiliere legată de tortul ideal, la figurinele solicitate pentru cei mici, la livrarea “la cheie” a evenimentului pentru care suntem aleși (nuntă, botez, corporate events etc.).

House-of-cookies_Ecler_Designist

Ecler cu fisticHouse-of-cookies_Ecler_Designist3

Cine se află în spatele rețetelor voastre apetisante sau, mai pe scurt, cine e trendsetter-ul din laborator?

Felicia: La House of Cookies fiecare om care intră în “căsuța” noastră poate să fie trendsetter-ul următorului produs. Avem un caz real – Dl. Virgil, un client în vârstă de 70 de ani, ne-a îndemnat să facem celebrele noastre bomboane fără zahăr, din doar trei ingrediente. Totuși, meniul actual a fost conceput de mine și Dana; eu am fotografii sau mixuri care mi-au rămas în cap de-a lungul anilor în care doar savuram deserturi, iar Dana vine cu rețele clasice pe care le interpretăm cum considerăm noi că este mai bine pentru clienții noștri.

Cum arată, în acest moment, meniul House of Cookies? Ce noutăți pregătiți pentru vara aceasta?

Felicia: În momentul de față meniul House of Cookies este împărțit în produsele disponibile la vitrină, în fiecare zi: diferite combinații de mousse-uri, tarte, cheesecake, ecleruri, brownies și cookies, precum și produse disponibile la comandă pentru evenimente: torturi îmbrăcate în ciocolată sau marțipan, pictate sau cu decor din pastă de zahăr, diferite combinații de muffins, carrotcake, pavlova, cakepops, tarte sărate, rulouri cu brânză feta și spanac. Suntem foarte deschiși la propuneri din partea clienților noștri și ne străduim să punem în aplicare cele mai năstrușnice dorințe ale lor.

House-of-cookies_Guinness-cake_Designist2 House-of-cookies_Guinness-cake_Designist3

House-of-cookies_Brownie_Designist

Găsiți toate ingredientele proaspete pentru tarte și quiche-uri în România sau sunt și unele pe care le comandați din afara țării?

Felicia: Până în momentul de față ingredientele folosite, fie ele și de altă origine decât România, au fost achiziționate din țară. Cum comenzile cresc, este nevoie de cantități mai mari și de produse noi, așa că deja lucrăm la o listă de furnizori din afara țării. Ne dorim, similar localurilor ce prepară cafea artizanală, să putem oferi posibilitatea ca ciocolata să fie din mai multe zone, iar clienții să experimenteze ceva nou la fiecare vizită.

Felicia, surprinsă în timp ce personaliza cupcake-uri pentru o comandă specială, de nuntă: floricelele și fluturașii din decor vin cu accente pictate. Cupcake-urile sunt cu ciocolată belgiană și fructe de pădure, toate accesoriile lor fiind comestibile.

Cum le putem comanda la noi acasă sau la noi… la eveniment? Puteți asigura catering-ul și la evenimente foarte mari, să zicem, cu peste 100 de persoane?

Felicia: Comenzile se fac foarte simplu prin e-mail sau telefon, cu un minimum de 48 ore înaintea evenimentului, iar în ziua aleasă totul este livrat la locul dorit. Oferim inclusiv amenajarea “candy bar-ului” sau a platourilor astfel încât clienții să simtă că beneficiază de un serviciu cu valoare adăugată. Cel mai mare eveniment realizat până acum a fost o nuntă de peste 300 de persoane, unde am realizat un tort pictat de 35 kilograme, candy bar și fruit bar cu fântână de ciocolată – deci da, putem asigura catering și la evenimente foarte mari. 🙂

House-of-cookies_Mousse-cocos_Designist

Mousse cu cocosHouse-of-cookies_Mousse-fructe_Designist

House-of-cookies_Mousse-fructe_Designist4

Mousse cu fructeHouse-of-cookies_Cookies_Designist

Și, bineînțeles, cookiesHouse-of-cookies_Cookies_Designist3

Cine este creatorul identității vizuale House of Cookies? Și care a fost motto-ul care v-a inspirat imaginea – de la logo, la designul interior și aspectul natural al bunătăților voastre?

Felicia: Cum pentru design-ul interior am apelat la niște prieteni, la fel am făcut și pentru logo-ul House of Cookies. El s-a schimbat de mai multe ori, iar definitorie pentru noi a fost combinația de alb-negru, pin-ul marca Google și faptul că scrisul este cu fontul “Fatboy Slim”. Habar nu aveam că există un asemenea font, dar cum artistul cu pricina este unul dintre favoriții noștri totul a părut predestinat! 😉

House-of-cookies_Locatie_Designist

Spuneți-ne mai multe despre amenajarea interioară a cofetăriei designish de pe Banu Manta: cum reflectă conceptul ei identitatea House of Cookies; cât a durat până la definitivare și care au fost obstacolele din spațiu?

Felicia: Conceptul cofetăriei este unic și suntem foarte mândri de îmbinarea atentă a elementelor folosite: de la mușchiul verde ce acoperă 18 metri pătrați de perete la vopseaua venețiană și contrastul black&white. Acum putem recunoaște că nu era genul de abordare pe care ne-am imaginat-o atunci când am găsit locația, dar, în urma unei discuții amănunțite cu prietenii noștri de la Embrio Labs, doi arhitecți foarte talentați, am decis să mergem pe acest aspect natural. La începutul amenajării, ne-au întrebat ce vrem să reprezinte House of Cookies și, fără ezitare, noi am răspuns produse FRESH. În acel moment designul actual a venit de la sine.

House-of-cookies_Locatie_Designist2

A House of fresh Cookies, indeed.
House-of-cookies_Locatie_Designist3

Și, suntem foarte curioși, cum ați reușit să tapetați pereții cu mușchi și cum îi întrețineți? 🙂

Felicia: Am fost extrem de încântați de propunerea cu “pereții verzi”! După ce am discutat cu mai mulți furnizori locali, ne-am dat seama că este imposibil să ne încadrăm în bugetul nostru, așa că am început să cerem oferte și în afara țării. Marius a găsit un furnizor în Olanda care ne-a explicat cum se pot “monta” acești mușchi și am hotărât că vom îmbrăca noi singuri pereții în maximum o saptămână. După cinci săptămâni de lipit, trei comenzi în Olanda și cel puțin 15 prieteni răbdători, am reușit să terminăm. Acum întreținerea lor este destul de simplă, doar în cazul temperaturilor extreme se recomandă pulverizarea apei pe suprafața lor.

House-of-cookies_cursuri-CL_Designist

Sneak peak din coffee break-ul Creative Learning. Sau cum ne-au delectat cursanții. 🙂

House-of-cookies_cursuri-CL_Designist3

House-of-cookies_cursuri-CL_Designist2

Sunt deja bunătăți care conturează un top al clienților – ce e comandat cel mai des, ce preparate au obținut cele mai multe feedback-uri până acum?

Felicia: Pentru copii și mămici tortul cu ciocolată albă&fructe de pădure este pe primul loc, urmat îndeaproape de Cheesecake-ul nostru, iar pentru adulți Guinness Cake-ul întrece la mustață Mousse-ul de mango&fructul pasiunii. 🙂

House-of-cookies_Pavlova_Designist2

În încheiere îți urăm să nu-ți pui pofta-n cui, ci să încerci cât mai curând prăjituri și gusturi fine marca House of Cookies. De-acum știi unde le găsești! 😉

Ca să vezi ce mai pregătesc și ce evenimente mai îndulcesc, fii cu ochii și pe pagina de facebook.

Fotografii: D-Studio; Radu Nicolae.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed