Iarna se poartă accesorii și bijuterii croșetate de la atelier44. De găsit la Made in RO

Pe Erika Popliceanu o cunoaștem de niște ani buni. De la acel moment, în care o prietenă comună ne-a șoptit: “Erika tricotează și croșetează și își vinde accesoriile online”, iar noi am intrat pe net să-i vedem blogul, și până acum, Erika a bucurat mulți oameni faini și cu multe bijuterii. Tot croșetate. Toate pentru suflete care vor să rămână mereu calde și inimi care vor să fie mereu fierbinți. 🙂

Povestea atelier44 (căci acesta este numele sub care Erika își face cunoscute creațiile pufoase, pe care le vei găsi la Made in RO – Design românesc de dat în dar) a început în urmă cu vreo doi ani, când și-a luat în sfârșit inima în dinți și a început să și vândă ceea ce tricota cu plăcere pentru ea, pentru soțul ei, Vic, și pentru băiețelul lor. A început în doi și continuă tot în doi, pentru că Erika și Vic fac de atunci echipă în atelier44: ea lucrează, iar el se ocupă de imagine.

Șalul se preschimbă într-o căciulă-turban 

Ce zici de o brățară croșetată?

“Dintotdeauna am avut și am purtat căciuli, fulare, gulere, pulovăre făcute de mine și m-am gândit să fac și pentru alții, pentru cei care poate s-au săturat să poarte accesoriile produse în serie, din materiale ieftine, pe care le vezi ca pe o uniformă prin oraș. Croșetez și tricotez de la 10 ani. Atunci am făcut prima bentiță albă, pentru școală. N-am purtat bentiță pentru că aveam părul scurt și nu-i vedeam rostul, dar ea completa uniforma. Am continuat însă să fac bentițe. Apoi pulovere, căciuli, fulare, genți. A fost de-atunci un joc continuu de-a firul, textura și culoarea și din jocul asta ieșea mereu ceva special. Special pentru mine”, ne povestește Erika.

Broșă din piele naturală și bile din bumbac croșetat.

La început au fost doar căciuli, mânuși și gulere (toate with a twist și la propriu, și la figurat), care au ajuns la oameni de prin lumea largă. Însă când vine vara, nu mai vrea nimeni fulare, și așa Erika a început să facă bijuterii. Primele experimente și primele bijuterii de autor le-a făcut în primăvara acestui an pentru Autor 7.

Cercei croșetați din fire de bumbac, bază de bronz

Scurt interviu

Designist: Cum crezi ca a evoluat tehnica ta de-a lungul anilor?
Erika: Învăț lucruri noi de la un proiect la altul. Mă amuză acum primele mele creații. Nu fac tipare sau schițe, încep să lucrez și, pe măsură ce se adună ochiuri și rânduri, se conturează o idee și mai departe îi urmez firul, așa că privind în urmă zic că e o maturizare firească.

Colier din piele și bumbac croșetat. Frunze de copaci 🙂

Designist: atelier44 funcționează ca un business sau mai e ceva până acolo?
Erika: Deocamdată este un hobby after hours. Atelierul e nocturn, se deschide seara, după ora de culcare a lui Zeno, fiul nostru, și încerc să-l țin deschis în fiecare sâmbătă, dar nu prea îmi iese. Ar avea clar nevoie de mult mai mult timp din partea mea pentru a fi un business în adevăratul sens al cuvântului. Vai, tocmai mi-am strigat în gura mare visul cel ascuns. 🙂

 

Colier croșetat din fire de bumac + perle de cultură și șnur reglabil din piele întoarsă.

Designist: Ce planuri ai pentru noul an? Îmi spuneai la un moment dat de niște creații pe zona deco…
Erika: Mi-am propus să investesc mai mult timp în atelier și să văd cum se leagă lucrurile. Cât despre zona deco, lucrez la ceva în sensul asta, tot “€œdin ghem”, evident. Dar tare aș vrea să fie o surpriză faină pentru voi, care să primească un “wow!”. Așa că nu zic mai mult acum, bine? 🙂

Coliere din bumbac croșetat, cu bilă din lemn îmbrăcată tot în bumbac.

Colier cu lână la interior, ca să țină de cald 🙂

Designist: Ce pregătești nou/altfel/în alte culori/modele pentru Made in RO?
Erika: La Made în RO voi aduce piese din colecția de bijuterie mix.urban, dar și gulere și căciuli pufoase pentru zile friguroase. Lucrez cu fire moi și pufoase, pentru că indiferent că e vorba de un șal, un turban, de o pereche de mănuși sau de un colier, ele trebuie să fie plăcute la atingere. Îmi place să combin firul cu piele, piatră și metal.

Și rezultă niște bijuterii corșetate fine, de o simplitate șic, ușor și comod de purtat care pot da o pată de culoare. Le vei găsi pe toate la Made in RO – Design românesc de dat în dar.

Vei vedea că bijuteriile Erikăi pot veni ambalate în cele mai frumoase cutii de cadou, al căror design este semnat de Vic Popliceanu, sub numele de Proiect 44 (44 este numărul apartamentului lor), care cu graphic design se și ocupă.

Cutiile sunt de fapt niște fișiere digitale pe care le primești pe mail pentru a ți le printa tu singur pe ce tip de hartie dorești. Cutia este un cub adorabil, cu latura de 6 cm, imprimat cu niște desene foarte frumoase.

Facebook event aici.

Fotografii: atelier44

13 Comments

 1. Vas Raluca

  sunt extraordinar de frumoase<3

 2. erika

  Multumesc frumos 🙂

 3. Ramona

  Foarte frumoase! Se pot comanda si on-line?

 4. […] Iarna se poartă accesorii și bijuterii croșetate de la atelier44. De găsit la Made in RO […]

 5. erika

  Multumesc Ramona!
  Pot fi vazute pe atelier44.carbonmade.com si se pot comanda la adresa atelier44.ro@gmail.com. In urma targului Made in RO stocul e subtirel, dar daca ceva iti face cu ochiul poate fi facut la comanda 🙂

 6. micsa speranta

  foarte frumoase.felicitari

 7. Adina

  mie imi place colierul din fir verde si rosu, in combinatie cu snurul de piele. imi plac accesoriile de iarna si combinatiile ingenioase.

 8. biu

  salut,
  mi-ar placea tare mult sa pot brosa, mi se pare ce ma reprezinta total 😀

 9. Diana Batir Rusu

  Toate imi plac..sunt superbe..dar brosa e dementiala..mi-ar placea sa o am

 10. Alina Dobrica

  Imi place foarte mult salul orange!Acel orange,e hipnotizant,turbat,iar pe zapada(sper sa mai ninga) s-ar potrivi perfect.Felicitari si la mai multe!

 11. alina ilie

  mi+ar placea brosa sau cerceii sau bratarile …pentru ca acest tip de bijuterii, tot ceea ce este facut de mana are valoare, cu atat mai mult de noi romanii.

  multam,

  alina ilie.

 12. filip adrian

  Șalul , as dori sa-l fac cadou

 13. Răspunsurile pentru concurs trebuie postate drept comenatariu in postul dedicat concursului. Altfel, ele nu se califica.
  Va rugam sa le repostati aici: http://designist.ro/2013/02/03/concurs-castiga-un-guler-turban-tricotat-de-la-atelier44/

  Multumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed