În atelierul Marie Nouvelle: farmecul detaliilor artistice într-un apartament bucureștean din prima jumătate a secolului XX

Ne plac nu doar creațiile semnate de designerii, artiștii și arhitecții din România, dar mai ales să și colindăm prin atelierele lor. Multe dintre aceste studiouri creative sunt și mici showroom-uri, cu acea notă personală greu de găsit în alte parte. Spații personalizate de stilul fiecăruia dintre ei, “fundaluri” perfecte în care înțelegi cel mai bine decorul în care se simt ca peștele în apă creațiile lor.

Azi mergem în vizită în Atelierul Marie Nouvelle:

13Atelier Marie Nouvelle - Designist 14Atelier Marie Nouvelle - Designist 15Atelier Marie Nouvelle - Designist 16Atelier Marie Nouvelle - Designist

Ce ne-a plăcut cel mai mult în atelierul Mariei? Simplitatea și pastelurile ce încălzesc spațiul. Stilul atât de aerisit, care lasă încăperile să respire, demonstrează cum atunci când decorezi… cu artă, restul detaliilor sunt de prisos. Tablourile Mariei și un perete seren colorat în living (un turcoaz-gri atât de calm) nu cer altceva decât piese simple, a căror funcționalitate se profilează discret în decor.

20Atelier Marie Nouvelle - DesignistÎn atelierul unui artist vei găsi musai cel puțin o piesă semnată de un alt artist adulat! 🙂 Sunetul imortalizat în rășină este marca artistului francez Franck Tordjmann.

17Atelier Marie Nouvelle - Designist 18Atelier Marie Nouvelle - Designist 21Atelier Marie Nouvelle - Designist

Apartamentul pe care Maria l-a transformat în atelier & showroom găzduiește șevaletele, eșarfele, rochiile din mătase cu pattern-uri picturale, gențile și, mai nou, mostrele de tapet și plăcuțe ceramie imprimate cu motive din picturile ei. Aici vei vedea întregul lanț creativ din spatele produselor, le poți proba, lua acasă etc., în urma unei întâlniri pe care o stabilești printr-o programare.

Povestea (b)locului de pe strada Domnița Anastasia, din București, începe în prima jumătate a secolului trecut. Martorii unui secol sunt tavanale înalte și ușile casetate cu geamuri din cristal, pe care Maria le-a recuperat & recondiționat în totalitate, ferestrele generoase. Ne-a spus că din start nu a dorit să intervină decât cu strictul necesar în amenajarea spațiului, păstrând tot ce se putea păstra din povestea autentică a locului.

1Atelier Marie Nouvelle - Designist 2Atelier Marie Nouvelle - Designist 3Atelier Marie Nouvelle - Designist 4Atelier Marie Nouvelle - Designist 5Atelier Marie Nouvelle - Designist 6Atelier Marie Nouvelle - Designist 7Atelier Marie Nouvelle - Designist 8Atelier Marie Nouvelle - DesignistLa orice pas, detaliile creează “tablouri”.
9Atelier Marie Nouvelle - Designist 10Atelier Marie Nouvelle - Designist 11Atelier Marie Nouvelle - Designist

În liniștea străduței centrale, prin storurile albe trase, ca niște șevalete pe care se proiectau detaliile interiorului, am simțit detașarea unui spațiu care te învăluie în mandale și simboluri picturale, unde muzica de pe fundal te făcea să nu te desprinzi și să-ți dorești nu doar să revii, ci să și locuiești într-un astfel de “atelier” boem.

12Atelier Marie Nouvelle - Designist 19Atelier Marie Nouvelle - Designist 22Atelier Marie Nouvelle - Designist

Fotografii: Andreea Mira Photography

One Comment

  1. Ioana Macavei

    Superbe decoratiuni! In curand o sa ma mut intr-un complex rezidential din n-e capitalei si imi doresc sa il decorez pe masura. Abia astept sa pot sa personalizez fiecare coltisor. Ma gandeam ca pun accentul pe detalii colorate si pereti albi. Mi se pare ca ar arata mai sofisticat in acest fel.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed