În București, într-un apartament cu șarm parizian

Ce-ai zice dacă te-am invita astăzi într-o mini-vacanță la Paris? Nu, nu-ți face încă bagajele, nu o să fie un drum lung. Ne pierdem doar pe străduțele Bucureștiului, până ajungem într-un apartament dintr-un imobil interbelic, în care arhitectele Ioka Design, Camina Nicolau și Iulia Oniciuc, au recreat șarmantul je ne sais quoi parizian.

marmura

Cum? S-au folosit de farmecul plafoanelor înalte, de lumina naturală și de vechea pianină a proprietarei și au unificat totul prin elemente din marmură, pe care le vei observa aproape în fiecare încăpere.

“Cerința inițială a clientei a fost să creăm un spațiu luminos și călduros, cu accente elegante, de aceea am încercat să ne îndreptăm către acel rafinament boem al apartamentelor mici pariziene. Pentru piesele de mobilier, finisaje, elementele de decor, nu am primit “instrucțiuni” exacte, ci am jonglat cu elemente care ne plac, fără să fim constrânse”, ne povestește Camina.

marmura

În ciuda libertății de expresie pe care au primit-o din partea proprietarei, constrângerile au apărut totuși din cauza “vârstei” înaintate a imobilului. Instalațiile sanitare și electrice erau învechite, așa că au trebuit schimbate, apartamentul a fost decopertat total, ba chiar și compartimentarea a trecut printr-o transformare – echipa Ioka a renunțat la peretele dintre hol și living și a creat astfel senzația de spațiu deschis, care nu exista inițial.

marmura

În living, intensitatea culorilor este dată la minimum. Totuși, plafonul înalt, de 2,80 m, le-a “îndemnat” pe cele două arhitecte să-l vopsească în ocru și să-l caseteze.

marmura Marmura de care îți povesteam mai devreme ia aici forma blaturilor măsuțelor de cafea și a barului.

Încă un joc al nonculorilor: scaunele metalice negre, contrabalans pentru albul curat al barului. 

marmura

Bucătăria este unul dintre spațiile de care Camina și Iulia au fost foarte mândre la finalul amenajării: a trecut prin schimbarea instalațiilor, dar și a finisajelor, iar marmura acoperă acum un întreg perete și pardoseala. 

marmuraÎn dormitor, eleganța boemă ia mai degrabă forma unui stil auster, cu mult alb, fără artificii și decorațiuni. Înălțimea camerei a fost fructificată prin corpurile de depozitare care îmbracă tot peretele. Ne-a plăcut peretele cu striații din spatele patului, cu ramă neagră, din care coboară lampa.

marmuraBaia este și ea o oază a șicului parizian, dar a reprezentat o mare provocare pentru echipa de designeri.

“Baia a fost cea mai problematică, pentru că am modificat poziționarea vasului de WC, am optat pentru o cadă free standing în loc de duș și a fost nevoie de noi scurgeri redirijate pe sub planșeu”, ne-a spus Camina.

marmuraPlimbarea noastră prin micul apartament pariziano-bucureștean marmorat se încheie aici, dar abia așteptăm și alte călătorii designish 🙂 .

Fotografii: prin Ioka Design

3 Comments

  1. Cristina

    Minunat! Oare oglinda din baie de unde este achiziționată?

  2. Ana

    Imi place foarte mult baia, din bucatarie nu prea vad mare lucru, probabil din cauza restrictiilor de spatiu. Dar un mare NU corpului acela de mobilier din pal din living, gen depozit Ghencea, cu rafturi asimetrice. Destul de nepotrivit cu restul interiorului.

  3. Georgiana

    Foarte drăguț cuierul cerb, îmi puteți spune de unde este?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed