În camera lui Rareș te simți ca-ntr-o călătorie pe mare

L-am cunoscut pe Rareș acum câțiva ani, într-o călătorie prin Târgu Mureș. Pe atunci camera lui de explorator în devenire era mai diafană, piesele de mobilier miniaturale și albe, iar Rareș ne spunea povești cu un atlas mare în mână și ne vorbea despre peștișorii din acvariu.

Camera decor marin - Designist (2)

Acum Rareș e în clasa a VI-a, iar camera lui a păstrat decorul marin, dar l-a adaptat unor contraste mai puternice și unor spații de depozitare în care să încapă hainele mai mari și lucrurile sale personale. Acvariul a rămas pe birou, la fel de frumos ca atunci 🙂

Camera decor marin - Designist (3)

De amenajarea camerei lui Rareș s-a ocupat Simona Ungurean, din Târgu Mureș. În locul mobilierului alb, punctat de accesorii bleu marin, a ales contrastul albastru-roșu, mai ales că Rareș își dorea accente de roșu și în continuare are profilul unui explorator în devenire 🙂

Camera decor marin - Designist (4) Biroul a fost realizat pe comandă, pentru a fi suficient loc pentru depozitare și acvariu. Scaunul este mai vechi, dar și-a găsit locul perfect în acest decor.Camera decor marin - Designist (6)

Tapetul alb-albastru, cu temă marină, este aici încă de la prima amenajare a camerei, Simona a ales să-i schimbe bordura cu una în dungi alb-roșii, ca să fie în spiritul întregului decor. Totul a început însă cu dulapul: l-a descoperit în depozitul Mobinarta, apoi a aflat că nu mai produceau întregul set de mobilier pentru cameră, așa că restul pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă, în ton cu dulapul găsit.

Camera decor marin - Designist (1)

A asortat mobilierului draperia roșie, de catifea de la IKEA și accesoriile marine de care spațiul lui Rareș nu ducea lipsă.

Camera decor marin - Designist (5)În continuarea patului a preferat o băncuță cu sertare, și nu o comodă clasică: “e foarte utilă seara, când Rareș schimbă impresii de peste zi cu părinții”, ne spune Simona. De asemenea, băncuța maschează și caloriferul.

Camera decor marin - Designist (9)

Cârma, care se învârte (a fost fixată cu un suport de fier și rulment), este de la un târg de antichități, iar o parte din accesorii au fost personalizate chiar de Simona, așa cum s-a întâmplat și la prima amenajare a camerei lui Rareș. Seara, sub fereastra mansardei, Rareș învârte cârma și își imaginează că navighează printre stele. 🙂

Camera decor marin - Designist (7)Tablouri din năvod și steluțe de mare.

Camera decor marin - Designist (8)

Recunoaștem că am zăbovi cel puțin o oră în camera lui Rareș, ca vântul ce suflă prin perdele să ne dea senzația că am plecat într-o călătorie pe mare. Știm că atlasul e la îndemână, vânt din pupă să fie! 🙂

Fotografii: Simona Ungurean

Sunteți părinți în devenire sau aveți deja experiență?
Intrați pe totuldespremame și aflați tot ce trebuie să știe un părinte.

3 Comments

  1. Superbă cameră.

  2. Raluca

    Superba camera, intr-adevar, dar sper ca ordinea si aranjamentul impecabil din ea sunt doar de dragul fotografiilor de design. Altfel, este teribil de impersonala si de rece. De altfel, s-ar putea sa am eu o problema cu designul camerelor pentru copii (si nu doar a camerelor, e valabil si in cazul imbracamintii): mi se pare ca atunci cand au varste fragede si nu pot sa aleaga pentru ei, este un gest de pura vanitate din partea parintilor sa construiasca camere “de muzeu” pentru ei sau sa-i deghizeze in mici printisori. E ca atunci cand eram mica si chinuiam un biet motan, incercand sa-l imbrac ca pe Motanul Incaltat din cartile mele, iar el saracul voia doar sa fie liber sa toarca langa cuptorul bunicilor. Din punctul meu de vedere (de mama a unui copil si a inca unuia “under construction”) un spatiu pentru copii trebuie sa fie ludic, sa genereze povesti pentru copii. Camera lui Rares este camera unui romantic, a unui visator, a unui nostalgic, ceea ce ma indoiesc ca Rares, la varsta lui, este.

  3. […] Designist.ro Design by Simona […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed